Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan lehet meditálni?

Hogyan lehet meditálni?

Figyelt kérdés

Erős mentál kontrollos vagyok. Olvastam pár kezdő leírást, de nem jutottam sokra.

Akárhányszor próbálok meditálni az agyam pörög, a szívem verdes és mire lenyugszom addigra el is alszom. A zenétől kiakadok, ha van valamilyen külső vagy testi inger arra reagálnom kell.

Mennyit kell ezt gyakorolni, hogy menjen? 20 perces ablakot szoktam magamnak kitűzni, bár 5 perc után már megunom.

Tudnátok valamit javasolni?

2017. júl. 5. 10:55
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Próbálj előtte transzba menni. Ha még új vagy, próbáld úgy, hogy: 4 számolás belélegzés, 4 számolás benntart, 4 számolás kifúj. Koncentrálj csak a légzésre. Amúgy miket szoktál meditálni?
2017. júl. 5. 11:34
 2/8 A kérdező kommentje:

"Amúgy miket szoktál meditálni?"

Ezt hogy érted?

2017. júl. 5. 13:19
 3/8 anonim ***** válasza:

A megitáció középre helyeződést jelent.

A meditáció nem izgalom és nem kaland.

Inkább unalmas és erőfeszítést igényel.

A légzésfigyelés nagyon alap. De az a legunalmasabb.

A célja az, hogy ne gondolj és ne érezz csak egy pontra figyelj, az orrod alatt a légzésedre.

Hej! De ez nem egyszerű és nem izgalmas.

De! nagyon hasznos.

Van mondjuk olyan, hogy elképzelsz egy fényforrást és azt nézed. Kezdetnek ha gyújtasz egy gyertyát és a csukott szemeden keresztül is azért látni egy picit a fényét. Annak segítségével tudod a belsőfényedet nézni.

Ez már annyira nem unalmas mint a légzésfigyelés.

Lehet a fény gömb, nap, bármi ami jól esik.

Ezek alapok.

2017. júl. 5. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Erős mentál kontrollos vagyok." - ezt úgy kell érteni, hogy az elméd ural téged, ahelyett, hogy ennek fordítva kellene lennie?

Talán a gondolataid zavarása miatt nem tudsz másra koncentrálni. Használd fel a gondolataidat önmaguk ellen! A tested relaxálását - erre van irodalom - követően képzeld azt, hogy elméd egy víztükör, és a gondolataid a vízből kiugráló halak! A hal kiugrása jelenti a gondolat keletkezését, megjelenését. Amikor egy hal ugrik kifelé a vízből, kapd el! És ezt csináld folyamatosan. Amikor egy hal kiugrik (egy gondolat megjelenik), kapd el!

Kezdetben ne várd, hogy túl sokáig fogod kapkodni a halakat! Idővel ez az idő tágulni fog. Amikor már elég hosszú idei tudod a gondolat-halak elkapását csinálni, akkor áttérhetsz a másra való koncentrálásra is, vagy egyszerűen csal ülhetsz gondolatok nélkül.

2017. júl. 5. 14:37
 5/8 thoomas26 ***** válasza:
A meditálás voltaképpen "befelé" figyelés. Minél jobban kizárod a fizikai érzékszerveiddel felfogott ingereket. Először nagyon nehéz megállni, hogy ne figyelj a külvilágból érkezőkre s ne gondolkozz rajtuk, de gyakorlással fejleszthető. Van, akinek ez jobban megy, van akinek stílusos zene, más irányítása, stb. kellhet hozzá. S van, akinek nem is való maga a meditálás. Kényszerből ne akard. Ám az mindenkinek javasolt, hogy időközönként leálljon egy kicsit a pörgéssel és megnyugtassa a testét és a lelkét is - ki ki a maga módján, ahogyan jól esik. Ennek csak egyik lehetősége a meditálás.
2017. júl. 5. 14:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Energiameditáció, krija, mudra, vibrálásos, vizualizációs... Rengeteg fajta meditáció van. Ha csak ülsz egy helyben, és nem gondolsz semmire, az az üres meditáció.
2017. júl. 5. 15:00
 7/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ajanlom hogy a jogarol olvas

meg kell tanulnod lecsendesiteni magadat, mindenedet, enelkul nem fog menni

onfegyelmezetlen vagy, es ez a legfontosabb hozza, ahogy mindenhez

en se nagyon ertem hogy mi az a mental kontrol, arra gondoltal hogy magad iranyitod onmagad? mert kerdesbol nagyon nem ugy latszik

a legzes szabalyozasa a legfontosabb ezt talan mar irtak paran

ajanlom hogy a Bhagavad-Gita (A Magasztos Szozata) -t olvasd legalabb az ide vonatkozo reszeit tobbszor

jogahoz jo elmeleti alapokat ad, de az elethez is

legfontosabb az ules elsajatitasa, kiegyensulyozott tokeletes legyen

ha fejlodsz legelso a lotusz ules elsajatitasa legyen ez mindennek az alapja

2 Bhagavad-Gita MEK OSZK -n fent van egyik a Krisnas masik egy szoszerinti erdemes tehat osszevetni a kettot

azthiszem ennyi

(szoval: ules, legzes, onuralom altali nyugalom)

2017. júl. 5. 18:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Sajnálom de sírva röhögtem a kommenteken. Valamilyen szinten igazuk van, de egy fontos tényezőt mindenki kihagy. Csendben és egyedül nem lehet meditálni. A meditáció sikeres eléréséhez elvileg ki kellene üríteni a fejed, és érezni, hogy csak úgy vagy. Ekkor lehet bonyolítani, hogy egy bizonyos dologra összpontosítasz stb. De én ezt a módszert nem ajánlom. Nem tudom, hogy hány éves vagy. De abban biztos vagyok van olyan a társaságosban, aki folyamatosan beszél mindenféle hülyeséget. Na ha elkezd hozzád beszélni. Kapcsolj ki. "vegetálj" ha nem hallod amit mond akkor értél el oda, hogy elkezdhetsz tovább lépni gondolj egy színre és tartsd meg a szemed előtt nem úszkálhat be más gondolat. Ha ez is megy akkor végig csinálod mind a 2 lépést majd a színre be ereszted a gondolataidat. A gondolataid alakokat képeket vesznek fel de ahelyett hogy irányítani akarnád, hagyd hogy az irányítson téged.
2017. júl. 9. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!