Hogyan lehet meditálni?
Erős mentál kontrollos vagyok. Olvastam pár kezdő leírást, de nem jutottam sokra.
Akárhányszor próbálok meditálni az agyam pörög, a szívem verdes és mire lenyugszom addigra el is alszom. A zenétől kiakadok, ha van valamilyen külső vagy testi inger arra reagálnom kell.
Mennyit kell ezt gyakorolni, hogy menjen? 20 perces ablakot szoktam magamnak kitűzni, bár 5 perc után már megunom.
Tudnátok valamit javasolni?
"Amúgy miket szoktál meditálni?"
Ezt hogy érted?
A megitáció középre helyeződést jelent.
A meditáció nem izgalom és nem kaland.
Inkább unalmas és erőfeszítést igényel.
A légzésfigyelés nagyon alap. De az a legunalmasabb.
A célja az, hogy ne gondolj és ne érezz csak egy pontra figyelj, az orrod alatt a légzésedre.
Hej! De ez nem egyszerű és nem izgalmas.
De! nagyon hasznos.
Van mondjuk olyan, hogy elképzelsz egy fényforrást és azt nézed. Kezdetnek ha gyújtasz egy gyertyát és a csukott szemeden keresztül is azért látni egy picit a fényét. Annak segítségével tudod a belsőfényedet nézni.
Ez már annyira nem unalmas mint a légzésfigyelés.
Lehet a fény gömb, nap, bármi ami jól esik.
Ezek alapok.
"Erős mentál kontrollos vagyok." - ezt úgy kell érteni, hogy az elméd ural téged, ahelyett, hogy ennek fordítva kellene lennie?
Talán a gondolataid zavarása miatt nem tudsz másra koncentrálni. Használd fel a gondolataidat önmaguk ellen! A tested relaxálását - erre van irodalom - követően képzeld azt, hogy elméd egy víztükör, és a gondolataid a vízből kiugráló halak! A hal kiugrása jelenti a gondolat keletkezését, megjelenését. Amikor egy hal ugrik kifelé a vízből, kapd el! És ezt csináld folyamatosan. Amikor egy hal kiugrik (egy gondolat megjelenik), kapd el!
Kezdetben ne várd, hogy túl sokáig fogod kapkodni a halakat! Idővel ez az idő tágulni fog. Amikor már elég hosszú idei tudod a gondolat-halak elkapását csinálni, akkor áttérhetsz a másra való koncentrálásra is, vagy egyszerűen csal ülhetsz gondolatok nélkül.
ajanlom hogy a jogarol olvas
meg kell tanulnod lecsendesiteni magadat, mindenedet, enelkul nem fog menni
onfegyelmezetlen vagy, es ez a legfontosabb hozza, ahogy mindenhez
en se nagyon ertem hogy mi az a mental kontrol, arra gondoltal hogy magad iranyitod onmagad? mert kerdesbol nagyon nem ugy latszik
a legzes szabalyozasa a legfontosabb ezt talan mar irtak paran
ajanlom hogy a Bhagavad-Gita (A Magasztos Szozata) -t olvasd legalabb az ide vonatkozo reszeit tobbszor
jogahoz jo elmeleti alapokat ad, de az elethez is
legfontosabb az ules elsajatitasa, kiegyensulyozott tokeletes legyen
ha fejlodsz legelso a lotusz ules elsajatitasa legyen ez mindennek az alapja
2 Bhagavad-Gita MEK OSZK -n fent van egyik a Krisnas masik egy szoszerinti erdemes tehat osszevetni a kettot
azthiszem ennyi
(szoval: ules, legzes, onuralom altali nyugalom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!