Hogyan kell meditálni és mire jó a meditáció?
A lélegzet figyelő meditáció az első, amivel érdemes ismerkedni.
Van egy nagyon jó kis videó, hogy hogyan kezdj el meditálni. Van hozzá magyar felirat:
Mire jó? Frissíti és élesíti az idegrendszert. Ez tudományosan bizonyított. Mit jelent ez? Kipihentebbé tesz, csökkenti a stresszt, fokozza a koncentrációt (jobban oda fogsz tudni figyelni dolgokra), nem fogsz annyira elkalandozni, jobban a jelenben tudsz lenni (awareness)
Továbbá van sétáló meditáció, amikor a lépésekre figyelsz és arra irányítod az összes figyelmedet a légzés helyett. Aztán vannak az irányított meditációk. Fa/hegy/tó meditáció, amikor elképzeled magad, hogy te egy fa/hegy/tó vagy és koncentrálsz arra, amilyen a természete a képzeleted tárgyának. Ezt van, aki 10 évig tanulja, mire sikerül neki, úgyhogy nyugi, az elején a légzéses meditáció elég lesz :)
Ha nagyon érdekel a dolog, küldök egy könyvet, ami szépen leírja ezeket.
Meditáció = elmélkedés töprengés az idegen szavak szótára szerint olyan, mint a lelkigyakorlat.
a lelkigyakorlatok által gyakorolja az ember az összes szellemi képességit mely által az akarat megerősödik, az ösztönök az okosság uralma alatt meghajolnak. az emberi cselekvés biztos zsinórmértéket és vezérfonalat talál
Valahogy így írta ezt XI. piusz pápa
Részletesebben megtalálod a Manréza c. könyvben.
1.5 éve kezdtem. Bevallom nem rendszeresen. De legalább heti 3 alkalommal. Nincs indokom rá, hogy miért nem csinálom, egyszerűen csak elfelejtem.
Este a fa és tó meditációt szoktam használni, reggel és napközben a légzőset. Ebéd után a sétálósat.
A meditacióról Popper Péter elmondta a véleményét es igaza volt !
Megnézhetö a you Tube on
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!