Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, mi van a halál...

Mit gondoltok, mi van a halál után?

Figyelt kérdés
Ti miben hisztek? Esetleg volt valami ezzel kapcsolatos élményetek, ami megerősítette a hiteteket valamiben?
2010. máj. 19. 10:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
67%

Semmi sincs!

Az ég világon semmi, megszünik minden örökre..

Lehet itt jönni a lélekkel meg az energiákkal..

Hát szerintem meg az agyvelő amitől a tudat létezik és az összes emberi sejt is atomokból meg ionokból áll, meghatározott szabályok szerint mozgó elektronokkal, amik már a kezdetek óta ugyanúgy működnek..

Ez a variáció ami az adott illetőt alkotta még egyszer ugyanúgy soha nem fog összeállni mert ahhoz túl sok a lehetőségek száma...

Ráadásul a személyiség kialakulása, sőt a testi fejlődés is a külső ingerek által kiváltott hatások időbeni történelmén alapul..

Ez megismételhetetlen !!!!

Akárki akármit is mond, ha végiggondolja rájön hogy megismételhetetlen...

2010. máj. 19. 11:45
 12/36 anonim ***** válasza:
Akik azt állitják,hogy semmi azok honnan tudják ilyen biztosra?? Én csak reménykedek benne,hogy nem a nagy sötétség van...,hanem újjászületés pl.
2010. máj. 19. 11:48
 13/36 anonim ***** válasza:
67%

Onnan tudják, hogy átgondolják!

A gondolkodás folyamata is csupán attóla 3 milliárd idegsejttől lehetséges ott a fejben..

Amelyik fajoknak kevesebb jutott az evolúció során azok képtelenek még a gondolkodásra is..

Sőt oylanok is vannak amelyeknek az egész idegrendszere csak annyit tud hogy különbséget tesz a hideg, a meleg, a nedves aszáraz, a világos és a sötét között, nameg érzékelika fájdalmat...

Pl Földigiliszta..

2010. máj. 19. 11:52
 14/36 anonim ***** válasza:
Utolsó..,de okos vagy de nagyon "okos"..!Egyébként ez elég fölhöz ragadt gondolkodás,de mind1!Akik azt mondják,hogy semmi nincs utána,azok gondolom Istenben sem hisznek és kiröhögik!
2010. máj. 19. 11:54
 15/36 anonim ***** válasza:
67%

Nem röhögöm ki istent, a kultúra részének tekintem...

és nem okos vagyok, csak megvan az a minimum 3 milliárd idegsejtem ott fent..

2010. máj. 19. 12:02
 16/36 anonim ***** válasza:
65%
A 17%-oddal xD
2010. máj. 19. 12:08
 17/36 anonim ***** válasza:

hát ha a legapróbb szinten nézzük akkor tulajdonképpen elpusztíthatatlanok vagyunk :) az anyag ami alkot minket visszakerül a körforgásba (nem lesz semmi baja csak felbomlik az a szerveződése ami eddig volt)

A gond, hogy ezt már tudjuk biztosan de azt nem hogy mi lesz azzal amit énnek hívunk.

Sokan úgy tartják, hogy ez csak egy újabb lépcső a fejlődésben és a test halálával az amit úgy nevezünk lélek tovább lép egy magasabb létforma felé, amiben ennek az univerzumnak a fizikáját elhagyja. Valahová máshová kerül. Ez nem bizonyítható jelenleg.

Aztán: Van olyan is hogy halálod után nem mész sehová hanem kezded előlről ugyanezt az életet addig amíg meg nem találod benne azt amit meg kell tanulnod. Esetleg (és nekem ez tetszett) megkapod az életedet mint egy folyót és ott szálsz bele javítani, újraélni ahol csak szeretnél.

Másik vidámabb felfogas: Olyan mint egy nagy játék az unatkozó intelligenciának. Ha meghaltál kinn vagy és választasz egy új szereplőt akit alakítani akarsz ott és abban az időben amelyikben csak akarod. Nem tetszett a magyar polgár akkor most próbáljunk ki egy középkori parasztot. (ebben a kötözködésem hogy miért akar mindenki hirtelen afrikai éhaző lenni.

Erre egy magyarázat(valószínűleg erős abortuszpárti volt aki kitalálta): A lélek nem jár a testhez. Annak ki kell benne fejlődnie és minél többet tűrjük a sorsunk, éljük az életünk és fejlesztjük a lelkünk a következő lépcsőn annál könyebb lesz a dolgunk.)

Egyre kevésbé népszerű a menybe és pokolba szortírozódás az örökkévalóságig (ami mint tudjuk piszok hosszú, különösen a vége felé). De sokan úgy gondolják hogy ez a klasszikus vallási álláspont következik majd be. Ez szerintem elég sledrián elintézése az ügynek. Maradjunk annyiban ha széppé fejlesztettük a lelkünk szép lesz a túlvilágon legyen az bármilyen. És itt igazából a felső verziók valamelyike játszhat is nyugodtan mert erre a részére nem igazán tértek ki.

A "kukacos" megoldás az igazi ateista szemléletmód amivel jól odaaszondják a többieknek, hogy ők milyen felvilágosultak, és csak azt hajlandóak elfogadni amit már bebizonyítottak, míg te állomvilágban élsz. Ők akik képesek leállni egy ilyenen pocskondiázni azokat akik mást gondolnak lehettek azok akik kinevették Kolombuszt mikor azt mondta a föld nem lapos (igen mert akkoriban a legnagyobb koponyák azt mondták tehát Kolombusznak nem lehetett igaza. Ugye?). De igazából remélik hogy nincs igazuk. A teljes megsemmisülés szerintem nem lehet vonzó.

A gond hogy ennek a területnek a vizsgálatára még nincs semmi módszerünk. A terület a szobatudósoké akik csak bölcselkedhetnek de bizonyítékuk nem lesz rá. Talán jobb is így hihet mindenki amit csak akar. Agymenés lezárva..

2010. máj. 19. 12:11
 18/36 anonim ***** válasza:

Ma reggel regisztráltam a 17% mal..

De nyilván ilyesmire te nem is gondolnál..

2010. máj. 19. 12:15
 19/36 anonim ***** válasza:

Na!

de csend lett..

Az oltogatós is hogy elnémúlt, biztos ráparancsolta főnöke és most vigyázban térdel az asztal alatt..

17% ..

2010. máj. 19. 12:33
 20/36 A kérdező kommentje:
Na, ne vitatkozzatok, én csak véleményeket kérdeztem. :) Különben is mindenki abban hisz, amiben akar, csak kíváncsi voltam.
2010. máj. 19. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!