Miért ilyen szűklátókörűek az emberek?
Igen. Bár lehet, hogy nem a mi életünkben fog ez megváltozni, de szerintem ez csak úgy fog megoldódni, vagy csak akkor, amikor eléri ez az egész energia, jelenség a tengely végét, és átbillen a túloldalra, vagy a tengelyen valahova. Mert mint mindennek, ennek is van két véglete. Haladunk az egyik véglet felé, és ki tudja, hogy mi billenti át. Az szinte bármi lehet. Viszont elképzelhető, hogy ez már nem a mi életünkben történik meg.
Én már többször tapasztaltam ezt a "tengely átbillenést" az életemben, hogy bizonyos dolgokat elvittem a végletekig, ahol kicsúcsosodott, és egyszer csak átbillent, és az ellenkezőjét csináltam annak, amit eddig. Ez sem lesz másképp, csak ugye a folyamat lassabb.
Egyetértek a #4-es válaszadóval, hogy nagyon sok embernek dogmái vannak, amik mellől nem hajlandók tágítani. Talán meghallgatják a másikat, talán, de amint befejezi, már borítja is rá a másikra a véleményét, amit szent írásnak hisz.
Egyszerű példa. Járok edzeni, van 1-2 természetes vitaminom / táplálék kiegészítőm. Kókusz zsír, stb. Nincs túlzásba víve, csak van 1-2 dolog. Anyósomék hétvégén itt voltak, ilyet szól. "Teljesen a rabjává váltunk ezeknek." Nem is mondott ennél többet, mindig van egy megjegyzése mindenre, úgy hogy egyik fülemen be, másikon kis. Mondom magamban tényleg? És Ön minek a rabja? A sacher tortának? Azt imádom benne, hogy olyan dolgokat fedez fel a másikban hibának (ami amúgy nem teljesen az), ami ugyanúgy ott van ő benne is, nem is kicsit.
Nagyszüleim is ilyenek voltak. Ha nem úgy gondolják mások, mint ahogy ők, vagy nem úgy van, ahogy ők akarják, akkor az már sz&r, hülyeség, nem kell, minek. Anyósomék ugyanez. Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter esete.
Mindenki éli a kis jól megszokott mechanikus, napról napra ugyan olyan komfortzónás életét, és senki nem hajlandó még egy kicsit sem nyitni valami más felé. Aki meg máshogy viselkedik, az meg hülye. Sajnos ez van. Tisztelet a kivételnek.
Ezt már mondjuk leírták valahol máshol is, de azért, mert képtelen arra, hogy elképzeljék. Nem biztos, hogy a korlátolt rá a jó szó. De valamelyik korábbi kérdésnél azt hiszem valaki szépen megfogalmazta.
Amit írsz Istennel, azért jó nekik, hogy kényelmes, még értelmezhető határok közé szorítja a világukat. Ezért van az is, hogy inkább azt hiszik a bolygó csak 6000 éves, mert már 60 000 évbe is nehezen gondolnak bele. Egyszerűen túl nagy szám, felfoghatatlanul hosszú idő nekik. És akkor a millió és milliárd évekről nem is volt szó.
Szerintem ez van a földönkívüliekkel is, csak távolsággal. Valakinek már a Tesco is messze van. Erre ezek fényévekről idejárnak, hát na ne már... :D
Eleve azt sem értem, miért szorítjuk bele a gondolkodásunkat az általunk ismert univerzumba. Mi a csodáért ne létezhetne több, akár általunk egyelőre érzékelhetetlen világegyetem is, amelyből más lények viszont ismerik az átjárást a miénkbe?
Vagy ki mondja meg azt, mekkora lehet egy intelligens élőlény? Mi van, ha a "földönkívüliek" mikroba méretűek?
17: De ezt meg nekem nehéz elképzelni, hogyan lehet a tudata valakinek ilyen kicsi. Egy hatéves gyerek ha ötösre végez első osztályban, akkor többet tud, mint ezek az emberek...
Akkor mikor hülyültek el ezek az emberek?...
19. Nem tudom, talán kicsit túlzás lehülyézni őket, mert mégis boldogulnak valahogy...csak szimplán teljesen érdektelenek az ilyesmik iránt.
Na jó, azért tényleg vannak köztük buták is, de az van az "ufós" emberéknél is.
De a kérdésre válaszolva...a sok értelmetlen tévéműsor után nem nehéz elhülyülni. Ehhez még hozzájön az, hogy előtte lehet a belüket kidolgozták...vagy lemerültek máshogy fizikailag vagy szellemileg.
Hm...nem nehéz végülis. Egy idő után minden fárasztó lesz. Közben meg az ember belebambul és észre sem veszi. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!