Miért ilyen szűklátókörűek az emberek?
Pedig de, szűklátókörűek.
Nekem másodszor trollkodják szét a héten a topicomat egy tök más témában válaszadás helyett, mondván hogy a HOZZÁSZÓLÓ MÉG NEM HALLOTT RÓLA, ezért ilyen nincs is, és ezért én ne akarjam tudni a módját.:)
Általában a topicokban adott hozzászólásaimba is azért kötnek bele, mert KEVÉSBÉ tájékozott a belekötő, és az én ismerteimet tévesnek ítéli a saját tudása alapján.
Ez a jogi kérdésekben a legszembetűnőbb, a jogszabályokat idéző válaszokba szoktak legjobban belekötni azok, akik sosem tanultak jogot azokba, akiknek jogi diplomáik vannak és tájékozottak is az adott jogterületen.
Ez mind az a szűklátókörűség, amiről a Kérdező is beszél.
Egyszerűen a fel nem fogható mértékű dolog hülyeségnek hangzik.
De lehet, hogy pusztán érzelmi oka van. Az illető belül úgy érzi, hogy sosem fog felérni a másikhoz. Amiért pl. egyes szakmunkások egyetemistákat szidnak, hogy azok mennyivel bunkóbbak másoknál.
Dogmának hívják ezt egyébként.
Ha valaki nem hajlandó felülírni a saját világképét a nyilvánvaló ellenkező tapasztalatai ellenére sem.
Hát még ha valaki másnak a tapasztalatairól van szó.
Egy sci-fi szerint a dogmatikus gondolkodás az, ami kipusztítja az emberiséget.
Egy materiális világban nem az lesz a fontos kérdés, hogy van-e a Földön kívül élet, vagy létezik-e Isten. Amíg a létfenntartás a legfontosabb kérdés, meg hogy ki kivel kekszel, addig más nem is lesz.
Tapasztalat nincs, de vélemény van. Apám járt táltos dobkörbe, ahol a doboláson meg a meditáción kívül más nem nagyon volt, de nagyszüleim állandóan kérdezték tőlem, hogy nem szekta-e. Mondom nem, voltam én is többször. Most erre mit mondjak. És tele van a világ ilyenekkel, ahogy írják, meg amit írtam. Tapasztalat nincs, de mindenki szakértő és kutató. Fotel jogász, fotel pszichológus, fotel sportoló, lehet folytatni a sort a végtelenségig.
A pörköltön, hamburgeren, kólán, lángoson, szexen és ilyesmiken nevelkedett társadalomnak nem is lesz más nézetük, gondolkodásuk. Még 1-2 generációnak szerintem ki kell pörögni az életből, hogy az emberek elkezdjenek kicsit tovább gondolkodni és látni annál, ami éppen a két szemgolyójuk előtt van.
7: A "hallani sem akar róla" és az "elhiszi" között elég nagy skála van, mert ez a skála 2 vége.:)
Még nem hallottam olyanról, hogy bárki azt ígérte volna, megmondja a lottószámokat, szóval ezt az opciót ne vegyük bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!