Történt már veled csoda?
A szószoros értelmében olyan ,hogy csoda, nem létezhet.
Esetleg valami nagyon nem várt szinte már-már hihetetlen dolog. De csodák azok nem léteznek, ha olyan természetfeletti értelemben vesszük.
Csoda csoda nem, de mégis.
Pl egyszer amikor biciklivel mentem az úton, leelőzött egy másik biciklis, én meg vissza akartam szerezni az előnyömet ezért rákapcsoltam, de a biciklim elején levő kosárból kiugrott a csomag papírzsepim, én meg valami miatt vissza fordultam felvenni, pedig nem egy nagy érték volt. Tekertem tovább, erre kér sarokkal arrébb ott volt a másik biciklis kiterülve, mert elütötte egy autó. Szerencsére túlélte, de ha nem fordulok vissza a zsepiért és tovább tekerek akkor leelőztem volna a másik bicajost és engem csap el a kocsi.
Vagy pl tegnapelőtt kimentem lovagolni, és vettem kobakot, pedig nem szoktam. Évek óta lovagolok legtöbbször elfelejtettem felvenni, de tegnap felvettem. És milyen jól tettem, mert megindult a ló, elbotlott én pedig elé vágodtam. Ha nincs kobakom, akkor csúnyán beverem a fejem.
Számomra ezek a dolgok az igazi csodák.
Attól függ ki mit értelmez "csoda"/"csodálatos" szó alatt.
Én javarészt az élet legszebb pillanatait.
Ahogy Ben-Gurion mondta volna:
"Az a zsidó aki nem hisz csodákban ,az nem realista".
Írom vallásos zsidó révén + hozzátenném tisztázásképpen Ben-Gurion ateista volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!