Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Alvásparalízis?

Alvásparalízis?

Figyelt kérdés
Hason, félig oldalt feküdtem az ágyamon befele fordulva, éppen felkeltem és nem tudtam mozogni. Tudtam, hogy paralízisem lehet, de eddig ilyet nem éltem át még, csak olvastam róla, mert meséltek hasonlót. Azon gondolkoztam, hogy na most, ha valaki bejönne kiakadna, azt hinné, hogy meghaltam. Lépteket hallottam, egyre hangosabb volt, felém közeledett valaki. Azt hittem édesanyám, de anyu már nagyon öreg, nem tud ilyen gyorsan járni, majd odafeküdt mellém, keresztbe a fejem mellé, tényleg ő volt, legalábbis felismertem. Nem féltem vagy ilyesmi, csak furcsálltam, aztán hozzám ért és stresszes hatást éreztem azon a ponton, ahol megérintett, bizsergett, kellemetlen volt azon a ponton, ahol megfogott, majd "kelegettem" föl, nem volt ott semmi. Aztán háttal feküdtem, le sem hunytam a szemem, de megint lebénultam. Gondoltom lekúszok az ágyról, ha leesek felriadok. Szóval elkezdtem kúszni, de nem stimmelt valami. Szellem voltam. Kékes színem volt és kimásztam a testemből, le a földre. Nem volt igazi testem, hanem kékes, átlátszó színem volt és úgy mozogtam, és amihez hozzáértem, vagy levertem valamit, hallottam a hangját is, ahogy a földre esik, de a tárgy maga nem esett le, hanem annak a szintén kékes szellem alakja esett le. Aztán pislantottam és a helyemen voltam az ágyon. Hülye vagyok?

2016. jan. 14. 23:50
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
...és olyan volt, mintha nagy látószögben látnék. Mint, amikor a kanálba nézel. De attól még lehet látni jól.
2016. jan. 14. 23:57
 2/16 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon jó! :) Nagyon szépen, érdekesen tapasztaltad meg a testen kívüli élményt (a paralizis után). Úgy fogalmaztad meg, mint aki már egész tapasztalt ebben.Hát igen, ez így működik, ahogy leírtad, illetve tapasztaltad.A kékes szín is stimmel, mert sokan ilyennek színben látják akkor a környező tárgyakat, embereket.Mintha egy belső kékes fénye lenne.Én is ilyennek láttam.Egész érdekes hogy te a valós tárgyat és az asztrál mását is láttad.Az hogy a látótered megváltozott, az így szokott lenni.Minden irányba látsz olyankor.Sokszor az alvásparalizis ennek az élménynek a kezdete és már olyankor érzékelhetsz különös dolgokat.Akik akkor megjelennek melletted, az lehet szellem, de lehet élő ember "szellem alakja" is, tehát asztrálutazó.
2016. jan. 15. 00:30
 3/16 anonim válasza:
43%
Szerintem csak élénk a fantáziád alvás közben is.
2016. jan. 15. 01:26
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Alvásparalízis élénk hallucinációkkal. Ahogy édesanyád se "rohant" melléd feküdni, épp úgy nem másztál le szellemként az ágyról és a tárgyak se szellemek, csak hallucináltad. A 2. meg hülyeségeket beszél épp emiatt. Egyébként meg tudományos kísérletek bizonyítják hogy csak hallucinációk - illetve azt hogy nincs közük a valósághoz - , bár ezen a fórumon ezt hiába mondja az ember. :)
2016. jan. 15. 08:25
 5/16 anonim ***** válasza:
56%

A kísérletező "tudósok" arra valahogy sosem akarnak kitérni, vajon miért "hallucinálja" a tapasztalatokkal rendelkezők 90%-a ugyan azt?!

Előző, neked nyilván valóan nem volt még hasonló élményed.Akkor mi alapján okoskodsz?

Nekem ne a kisérletezgető tudósok akarják megmondani, hogy hallucináció-e amit tapasztaltam, vagy sem.Én azt jobban tudom, mert én éltem át.

Az a baj, hogy legnagyobbrészt olyanok kísérletezgetnek ezzel és okoskodnak, kontárkodnak, megint jobban akarnak tudni valamit, akiknek fingjuk sincs az egészről és egyszer sem élték át!

2016. jan. 15. 11:51
 6/16 A kérdező kommentje:
#3.. ezen a fórumon hiába mondja az ember. Igazából szerintem is hallucináció, de nagyon érdekes fajta. 70%-ban hiszem, hogy nem a "lelkem" volt, ami kiszállt, mert inkább materialista vagyok. 30%-ban hiszem, hogy az volt, mert már annyira mondták, hogy létezik lélek, meg halálközeli élményük volt "testenkívüliség" és mindent láttak és hallottak, amit beszéltek. Azt nem tudták bizonyítani, hogy hogy sikerült nekik, de szóról szóra igaz volt, amit láttak és hallottak.
2016. jan. 15. 13:54
 7/16 A kérdező kommentje:

3-asnak írtam.

4# te is ugyanazt élted át?

2016. jan. 15. 13:56
 8/16 anonim ***** válasza:

Alvásparalízis, ami általában ehhez hasonló hallucinációkat is produkál a bénuláson kívül.

Felesleges hozzákeverni bármilyen asztrális utazást, testen kívüli élményt, szellemeket vagy más ezoterikus marhaságot.

#5: ahelyett, hogy a gonosz és buta tudósokra köpködnél, inkább olvass jobban utána a témának. A paralízis egy hiperéber állapotot idéz elő az emberben, ami felerősíti, megváltoztatja a környezeti ingereket (vagy akár új ingereket hallucinál), ami menekülésre késztet. Az agy gyakorlatilag arra próbál serkenteni, hogy elmenekülj a veszélyesnek ítélt szituációból.

2016. jan. 15. 16:20
 9/16 anonim ***** válasza:
87%

"miért "hallucinálja" a tapasztalatokkal rendelkezők 90%-a ugyan azt?!"

Nem ugyanazt hallucinálják, ezt te is tudnád ha utánajárnál a dolognak és nem csak arra keresnél rá ami veled "történt".

"Előző, neked nyilván valóan nem volt még hasonló élményed."

De volt, többször is. Bár nekem "ufó látogatós" élményem volt. Szóval ez alapján okoskodok.

"Nekem ne a kisérletezgető tudósok akarják megmondani, hogy hallucináció-e amit tapasztaltam, vagy sem. Én azt jobban tudom, mert én éltem át."

A szubjektív élmény nem feltétlen valós. Persze ezt hiába magyarázom valakinek aki csak a saját szemének hisz, tévesen.

"Az a baj, hogy legnagyobbrészt olyanok kísérletezgetnek ezzel és okoskodnak, kontárkodnak, megint jobban akarnak tudni valamit, akiknek fingjuk sincs az egészről és egyszer sem élték át!"

Ja, a "csúnya tudósok" kifogás. Téged se az eszedért szeretnek. Egyébként meg tudósok közül is van aki ezt átéli, előfordulhat bárkivel.

2016. jan. 15. 19:46
 10/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem elnézted, a sorszámok a válaszok alján vannak, nem a tetején, szóval elcsúszva válaszoltál és üzentél.

A lélek meg a túlvilág az egyik legrégebbi dolog amit még nem sikerült bizonyítani, bár nagyon szeretnék. Természetesen áltudományos oldalakon meg könyvekben vannak fals bizonyítékok, de ennyi, nyilván népszerű a téma, senki nem akar meghalni vagy örökre elveszteni a szeretteit. A hallucinációk nem bizonyítékok, pont azért nevezzük őket hallucinációknak mert megtévesztőek, az átélője nem tudja megkülönböztetni a valóságtól.

Tehát úgy tűnik hogy nincs se lélek se túlvilág, a nem létező dolgok egyik ismérve hogy nem lehet rájuk bizonyítékot felmutatni és nem lehet őket cáfolni sem, mivel semmi közük a valósághoz.

Természetesen lehet benne hinni, de ennyi erővel bármilyen légből kapott dologban lehet hinni, ez csak népszerűbb mint a többi. Igazán nincs is vele baj ha valakinek megnyugvást, biztos alapot ad az életéhez, viszont az már gáz mikor mindenféle "szabályt" kezd el az illető követni egy bizonyítatlan, szinte biztosan téves elképzelés mentén.

2016. jan. 15. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!