Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez az alvásparalízis?

Ez az alvásparalízis?

Figyelt kérdés
Tegnap éjjel egy elég ilyesztő dolog történt velem, ami eddig még soha. Tesóm mellett alszok, és arra kelek, vagyis nem is tudom felébredtem e vagy aludtam. Mintha a szemem nyitva lett volna. Mi a földszinten alszunk és mintha a lépcsőn hallottam volna, hogy jön le nevelőapukám. Nemtudom ő volt e, csak gondolom. Na de nem ez a lényeg. És egy jobban hallottam a lépteit és egyre gyorsabban, de az istenért se tudtam megmozdulni. Mintha le lettem volna fagyva. És szinte már ott állt mellettem, és rá akart csapni a hasamra. Akkor riadtam fel. Vagy nem is tudom aludtam e abba az állapotba. Olyan zavaros volt az egész, de nagyon ijesztő. Nem ez az alvásparalízis? Lehet annak köze hozzá, hogy alvás előtt egy pár órával megittam egy energiaitalt?

2015. ápr. 2. 00:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Valószínű ez az oka. 2 kávé és félliter energia ital után nekem is nehezebben ment az alvás. Bár kicsit már beszédültem a koffeintől és olyan jól elvoltam, mint a befőtt.

Reggelente meg hiába van leengedve minden belesüt a pofámba a nap.

Inkább nagyon kimerült lehettél.

A lényeg, hogy nem paskolta meg a hasad a papa, nem nyalogatta a füled és nem erőszakolt meg.:)

2015. ápr. 2. 00:49
 2/12 anonim ***** válasza:

Ma megálmodtam egy ismeretlen sötét árnyék lény álmát.

De az álmaiból azonnal rájöttem, hogy én vagyok.

A többit nem tudom leírni.

2015. ápr. 2. 04:03
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát nekem szokott lenni alvásparalízisem, de akkor nem történnek abszurd dolgok, hogy a hasamra akarnak csapni meg ilyenek. :D Fekszem az ágyamban, légzésem mint egy alvóé, de kitudom nyitni a szemem, körbe tudok tekinteni, a lábam tudom rázni, meg a légzésem tudom szabályozni ha akarom. Meg egy elnehezült érzés van rajtad amit nehéz leírni.

Ha megunom a légzésem kizökkentésével szoktam "visszatérni".

2015. ápr. 2. 07:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Pszihológiai (tudományos) értelemben az alvásparalízis hallucinációval jár. Érzésre kb. olyan, mintha a tudatod éber lenne, de a tested alszik, hiába próbálod megmozdítani a karod-lábad, nem fog menni.

Évekig küzdöttem hasonlóval, nagyon ijesztő-félelmetes volt. Akkor múlt el, amikor félelem nélkül sikerült odatennem magam az élmény elé, 'nah gyere, lássuk mi történik'.

Te még szerencsés vagy, hogy a nevelőapukádról haluzol, én földönkívüliekről hallucináltam :DDD

2015. ápr. 2. 07:49
 5/12 anonim ***** válasza:
Én meg hallottam, hogy valaki suttog, hogy felébred. Gyorsan 50 ml ketamint kérek.
2015. ápr. 2. 10:28
 6/12 anonim ***** válasza:

Valaki megmondaná hogy kell elő idézni?

Már nekem is volt.

2015. ápr. 2. 12:12
 7/12 VoiceOfTheVoiceless válasza:
Nem Feltétlenül hallucinál az ember.Nekem 17 éves létemre nyáron minden éjszaka van.Nem tudok mozogni,és borzasztó unalmas.Vagy kivárom a végét,vagy elalszom közbe.Fogalmam sincs hogy miért csak nyáron,lehet a sok pia :D Csajom egyszer azt hitte,meghaltam,mert nyitva volt a szemem,pofozgatott,és nem reagáltam.Bár az a fura benne hogy én erre egyáltalán nem emlékeztem reggel. :D
2015. ápr. 2. 19:31
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :) /6/ Most olvastam utána, elvileg nagyobb az esély rá, ha a hátadon alszol el.
2015. ápr. 2. 21:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Miért, te hogy szoktál?

Én csak háton szoktam.

Régebben feküdtem oldalasan, de keringési zavarokat nem szeretnék, ezért váltottam.

2015. ápr. 2. 21:50
 10/12 anonim válasza:
lídércnyomásod volt
2015. máj. 21. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!