Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen érveket lehetne pro...

Milyen érveket lehetne pro vagy kontra felhozni, Isten létezésére?

Figyelt kérdés

Ugye tudjuk, hogy a tudomány nem egy állandó valami, ami változatlanul ugyanazt állítja. Fokozatosan fejlődik, elévülnek a régi dogmák és új horizontok tárulnak fel, ami régen csak álom volt vagy képtelenségként lett állítva tudósok által pl az, hogy kacsánál nehezebb tárgy nem emelkedhet levegőbe, az idővel bizonyosság lesz, tehát a tudományt hagyjuk ki ebből.

Mi az ami Isten létezése vagy nem léte mellett szólhat?

2015. nov. 9. 20:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én már érveltem Isten mellett, de nem úgy, ahogy gondoljátok. Isten fogalma egy tág fogalom, amit azzal tudnék tömöríteni, hogy mi vagyunk Isten. Nem "mi" emberek, hanem úgy összességében. A jelenséget azért jelet Istennek nevezni, mert maga Isten a jelenség, ami önmagában egy rendszer, de a rendszer nem különállókból áll, hanem egy valaminek a része, amit mindenségnek hívunk. Valójában maga a teremtő egyben a teremtmény is, és...
2015. nov. 9. 22:38
 12/13 anonim ***** válasza:
Én már ott lemaradtam, hogy melyik isten mellett vagy ellen kellene érvelni? A bibliai isten, vagy épp Zeusz, vagy Astarte, vagy Tengri, vagy magáról a teremtő erőről van szó, függetlenítve bármelyik vallástól? Csak mert valamennyi verzióban más és más érveket sorakoztathatnánk fel mellettük avagy ellenük.
2015. nov. 12. 09:24
 13/13 qgeninja válasza:
Pedig nagyon egyszerű: Isten vagy istenek maga az Energia vagy energiák. Nem jött létre a semmiből, és nem is lehet létrehozni mert mindig ugyanannyi van az univerzumban. Ott van mindenben és mindenkiben. Az egész világegyetem ebből áll, az energiából, legyen az anyagi vagy szellemi, élő vagy élettelen dolog. A nagy tanítók erről beszéltek, de nem tudták pontosabban megfogalmazni, mint hogy Isten. De csak úgy, ahogy még ma is nagyon keveset tudunk róla.
2015. nov. 14. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!