Milyen érveket lehetne pro vagy kontra felhozni, Isten létezésére?
Ugye tudjuk, hogy a tudomány nem egy állandó valami, ami változatlanul ugyanazt állítja. Fokozatosan fejlődik, elévülnek a régi dogmák és új horizontok tárulnak fel, ami régen csak álom volt vagy képtelenségként lett állítva tudósok által pl az, hogy kacsánál nehezebb tárgy nem emelkedhet levegőbe, az idővel bizonyosság lesz, tehát a tudományt hagyjuk ki ebből.
Mi az ami Isten létezése vagy nem léte mellett szólhat?
Itt a klasszikus contra ( folizofia 101 :) :
- Isten omnipotens es omnibenevolent
- Gonosz letezik a foldon
Konkluzio : Isten nem letezik
Enjoy :)
Ne haragudj de az volt a kerdes hogy te mit hiszel ?
Ellene:
"Rejtőzködik". (az most nem érv, hogy egy két ember mennyire taszítóan sajátítja ki).
Mellette:
Semmi. Most direkt nem másolom be, hogy szerintem miért nem kellene léteznie a világnak. De az nem egy bizonyíték arra, hogy létezik a vallások Istene.
Az hogy mit hiszünk, mit érzünk, mit szeretnénk, mit neveltek belénk, mi lehet az oka a rejtőzködésnek, nem érv.
Ettől függetlenül nem vagyok ateista. Csak vannak fontosabb dolgaim a hitnél.
" Ha a világ nem jöhetett létre magától, akkor egy nála bonyolultabb létforma (és környezete) sem."
Ezt annyival kommentálnám csak, hogy valóban Isten sem alakulhat ki a semmiből. De ebből nem következik, hogy a világ igen. Ha pedig a világ mindig volt, Isten is lehetett mindig.
Ez érv ellen az szól, hogy Istent nem látjuk, nem érzékeljük egyértelműen.
Mellette, hogy a világ hogy lett a statikusból hirtelen dinamikus.
"- Isten omnipotens es omnibenevolent
- Gonosz letezik a foldon
Konkluzio : Isten nem letezik
"
Konklúzió: Isten célja nem az, hogy a világon a mennyországban éljünk, örökre.
Sokat gondolkodok rajta, hogy ki találta ki az érvet. De szerintem a minden hatás fogalmát mi máshogy gondoljuk.
"Én abban hiszek, hogy mi mindannyian vagyunk Isten, és Isten nem egy erő, nem egy személy, és nem valami, hanem..."
Hanem?
Érdekelne, hogy számodra mit jelent az Isten fogalma.
És miért kell a jelenséget Istennek nevezni.
Most nem okoskodom.:D Remélem nem annak tűnik. Csak így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!