Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha tudod, hogy Isten létezik....

Ha tudod, hogy Isten létezik. Másképp éled le az életed?

Figyelt kérdés
Az érdekel, ha kiderül a tudomány előrehaladtával vagy megtudjuk idegenektől kontaktus után, akkor másképpen állsz-e hozzá a dolgokhoz?
2015. okt. 21. 02:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez az élet értelmétől függ. Egy olyan tényezőt, ami a környezetet és a jövőt befolyásolja célszerű a terveknél figyelembe venni...
2015. okt. 21. 02:42
 2/9 _Harry Potter_ ***** válasza:

Nem. Ha 100%-ra tudnám, hogy van Isten, akkor is így élném az életem.

Annak ugyanis semmi értelme nem lenne, hogy olyan életet élek, ami nem jön be nekem. Isten sem várná el, hogy kényszerből éljek úgy, ahogy Ő szeretné.

2015. okt. 21. 06:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Így élem az életem, ahogy most, bármi történik.

" ha kiderül a tudomány előrehaladtával vagy megtudjuk idegenektől kontaktus után"

- ami "kiderül" vagy "kontaktusból megtudjuk" - ez pont az, ami nem isten! ha ilyen felbukkanna, lelőném.

Nem Sherlock HolMész(?) nyomozza ki az isteni világot, Istent. Ez fatális tévedés.

Isten a legmélyebb lényegem.

"Isten közelebb van hozzám, mint énmagam"-mondta egy misztikus gondolkodó.

A buddhisták a fentieket még elég határozottan tudták és paradoxonban meg is tudták fogalmazni:

"Ha Buddhával találkozol, öld meg!"

2015. okt. 21. 08:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem ájulnék el és nem lenne belőlem Istenhívő se próféta. Amúgy sem vagyok jóban ezzel az Istennel. Engem azis érdekelne, hogy hogyan képzeled ezt el. Mondjuk Isten egy személy lenne, aki teremtett miket és halálunk után követni kell majd őt az örökké valóságig? Nekem ez nem szimpatikus. Én biztos nem bújnék el az örökké valóságig Isten szoknyája mögött, mert nem szeretnék örökké élni és nem vagyok hajlandó elfogadni Istent se. Ha választani kéne a gonosz kis ördög és az Isten között én egyiket se választanám, mert mindkettőt nem csípem. Felőlem bizonyítékot találhatnak Isten létezésére és megtalálhatják az örök élet forrását, ez engem egy cseppet se vonz, inkább taszít.
2015. okt. 21. 08:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Isten létének alapja a HIT.

A hit nem követel bizonyítékot.

Nem tartod kizártnak a "megtudjuk idegenektől kontaktus után" lehetőségét, hiszen hivatkozol rá.

Istent a világ emberi ésszel felfoghatatlansága teremtette és élteti, az "idegeneket" az emberi butaság.

.

Ha Isten létezik, könnyebben élem le életem, hiszen a rosszért van kit szidjak, nem kell magamat hibáztatnom helytelen döntésemért.

Micsoda büszkeség és könnyebbség lenne erre hivatkozni: én mindig mindent jól akartam csinálni, csak Isten megváltoztatta.

2015. okt. 21. 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

(Jn 20,19-31) hallottunk arról, hogy Szent Tamás, aki nem volt jelen, amikor Jézus először jelent meg apostolainak, társai tanúskodása ellenére sem hitt a Mester feltámadásában. Ezt mondta: „Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem helyezem ujjamat a szegek helyére, és oldalába nem teszem a kezem, nem hiszem!” – Amikor Jézus újra megjelent, megengedte Tamásnak, hogy ezt megtegye, így Tamás megérinthette a feltámadott Krisztus testét. Az eddig kételkedő apostol ezután már nem tétovázott, hanem megbánta kételkedését – „Én Uram, és én Istenem!” –, és buzgó hívő lett.

„Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek” – ez volt Jézus válasza

1.hinni, látni, egy dolog,megtapasztalni egy másik, pld az utcán melátsz egy rászorulót, látod, tudod, hogy vannak, de segitesz is rajtuk ? akkor egy rászoruló, hogyan változtatja meg az életedet ha nem segitesz rajta? filmekben is mutathatnak hajléktalanokat, bemutatják az életüket stb de ignorálod, akkor mi értelme volt tudományosan bemutatni a rászorulókat ha süket fülekre, vak szemekre talált a bemutatások és senki nem hiszi el, hogy rászorulnak, vagy önzésből nem segitenek nekik " mert nekem akkor nem lesz " ...

vakon hinni Istenben az a valmi

ezt az előadást ajánlom mindekinek, főleg azoknak akik azt mondják, hogy az életet maguk szerint élik és ha ezt igy nem tehetik akkor nem is élet az számukra

https://www.youtube.com/watch?v=NzovFfQzfss

https://www.youtube.com/watch?v=g9QeSHalboQ

nekem nagyon segitett, bár először háborogtam és nemtetszésemet fejeztem ki, de 2X végighallgattam 1 nap eltéréssel és másodszor sem tetszett de nagyon is rá kellett jönnöm, hogy a saját önzőségem miatt vagyok abba a lehetetlen helyzetben amiben vagyok, semmivel nem vagyok megelégedve semmi sem jó, de ez segitett átbilleni és megértetett sok dolgot számomra, remélem, hogy nektek is segit majd

2015. okt. 21. 10:37
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok még annyi eszembe jutott, hogy Popper Péter egyik előadásában azt mondta (sajnos nem tudom pontosan idézni mivel lég hallottam) aki tudomány oldaláról tesz egy lépést Isten felé, attól Isten két lépésnyire távolodik el

annyi hogy az első pontot kijavitanám

"1.hinni, látni, egy dolog,megtapasztalni egy másik"

hallani, láni egy dolog, hinni és megtapasztalni egy másik

még annyi, hogy a tudomány Isten létét akarja kétségbevonni, eltávolodni akar tőle mivel önimádó, egocentrikus, úgy gondoljhatják a mérnökök, hogy ők azok akik mindenek feltt állnak és 2 dolog nem állhat mindenek felett, ugyh őket látják az emberek igy könnyebb elhitetni, hogy ők az Istenek és az Igaz egy Isten nem létezik

még egy dolog a tudós Istennek azt mondja, én is tudok embert késziteni, Isten válasza : akkor készits, a tudós lehajol felmarkol a földről egy kis port, erre Isten megállitja : nono abból a porból amit te teremtettél,

2015. okt. 21. 10:52
 8/9 anonim ***** válasza:
még egy előadás ezt a kérdező számára ajánlom legfőképpen 6. percnél kezdődik ugy igazán
2015. okt. 21. 11:38
 9/9 anonim ***** válasza:
2015. okt. 21. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!