Isten (Tudat) van. A világ nem létezik?
Isten van–mondja az új tudomány....a világ meg nem létezik !
Interjú Amit Goswamival aki részecskefizikus, az Oregoni
Egyetem Elméleti Fizikai Intézetének kutatója..... Ez lenyűgözően izgalmas. De vajon a fizikusok nagy része is egyetért a kísérlet ilyetén magyarázatával?
Hát, a fizikusoknak egyet kell érteniük a
kísérlet ilyetén magyarázatával. Sok fizikus
persze a következő nézőponton van: „Igen, persze, a kísérletek.
Csakhogy a részecskék ilyen kapcsolata
valójában nem lényeges. Nekünk ennek a
transzcendens tartománynak nem szabad figyelembe
vennünk egyetlen következményét sem
– ha egyáltalán
nevezhetjük ennek.” Egyszóval, igyekeznek a
minimumra csökkenteni ezen felfed
ezések hatását, és
továbbra is ragaszkodnak ahhoz az elvhez, hogy az
anyag áll mindenek felett.
A szívük mélyén azonban tudják, mi az igazság,
hiszen az már nagyon is bizonyított. 1984-ben vagy 85-ben, az Amerikai Fizikus Társaság találkozóján,amelyen én magam is részt vettem, az egyik szakmabeli állítólag azt mondta egy társának, hogy Aspect kísérlete után az, aki nem úgy véli, hogy valami nagyon különös folyik ebben a világban, valószínűleg köveket cipel a fejében az agya helyén.
A linken a 35. oldalon találod az interjút:
És a Modus Vivendi című teljesen tudománytalan magazinból fogjuk megtudni a végső nagy igazságot? Ugye ezt te sem gondolod komolyan? :-)
(Inkább valami tudományos folyóiratot kellene olvasgatnod.)
Itt az ideje hogy színvonalas kiadványokat olvass, amik közérthetően magyaráznak, :)
Tudományos folyóíratot úgyse értenél meg !
Újra kiengedték Zoltán (ál)kvantumfizikus urat. Látom, már hergeli a (szerinte buta) népet, épp azzal, hogy a tudományos folyóiratok megértése biztos, hogy szinte lehetetlen feladat számukra.
Kíváncsi vagyok, hogy ő hogyan érti meg a szóban forgó tudományos folyóiratokat, ha még azt sem képes felfogni, hogy az ezoteria rovatban van és nem a tudománynál.
A tudomány rovat itt van:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok
Ott tessék kioktatni a nagyérdeműt.
Köszönjük.
Én tök bírom az ilyen embereket akiket érdekel ez..
egyetlen kérdés van hogy a valóságot vajon leglehet érteni vagy csak tapasztalni?
'z nem uj tudomány hanem téves.
S uj is relatív.
A világ több szinten létezik. Fizikálisan és nem fizikálisan is.
ez mágikus gondolkodás, amit a biblia tilt.
az ezotéria, spiritualizmus = bálványimádó mágia !!!
mágia, mert a tudattal, lélekkel próbálja befolyásolni a valóságot (pl. mint a woodoo-ban, vagy a keleti meditációs technikákban, zenben stb...)
bálványimádás, mert a teremtett dolgokat (univerzum, ember) tekinti istennek a VALÓDI, a bibliában kinyililatkoztatott Isten helyett.
ha az ezoterikus-spiritualista ember nem tér meg, elkárhozik.
"egyetlen kérdés van hogy a valóságot vajon leglehet érteni vagy csak tapasztalni?"
Nagyon remélem meg lehet érteni, de ha nem lehetne, akkor is a legtöbb tapasztalatból valamilyen tudást lehet szerezni, melyel elég jól meg lehet közelíteni a valóságot. Remélem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!