Isten (Tudat) van. A világ nem létezik?
Isten van–mondja az új tudomány....a világ meg nem létezik !
Interjú Amit Goswamival aki részecskefizikus, az Oregoni
Egyetem Elméleti Fizikai Intézetének kutatója..... Ez lenyűgözően izgalmas. De vajon a fizikusok nagy része is egyetért a kísérlet ilyetén magyarázatával?
Hát, a fizikusoknak egyet kell érteniük a
kísérlet ilyetén magyarázatával. Sok fizikus
persze a következő nézőponton van: „Igen, persze, a kísérletek.
Csakhogy a részecskék ilyen kapcsolata
valójában nem lényeges. Nekünk ennek a
transzcendens tartománynak nem szabad figyelembe
vennünk egyetlen következményét sem
– ha egyáltalán
nevezhetjük ennek.” Egyszóval, igyekeznek a
minimumra csökkenteni ezen felfed
ezések hatását, és
továbbra is ragaszkodnak ahhoz az elvhez, hogy az
anyag áll mindenek felett.
A szívük mélyén azonban tudják, mi az igazság,
hiszen az már nagyon is bizonyított. 1984-ben vagy 85-ben, az Amerikai Fizikus Társaság találkozóján,amelyen én magam is részt vettem, az egyik szakmabeli állítólag azt mondta egy társának, hogy Aspect kísérlete után az, aki nem úgy véli, hogy valami nagyon különös folyik ebben a világban, valószínűleg köveket cipel a fejében az agya helyén.
A linken a 35. oldalon találod az interjút:
Kedves kérdező!
Íme egy kis mátrix: Amennyiben mi mind egy tudat zámtalan gondolata, értése, kivetülése (teste) vagyunk. haonló álomképpel. (pl. xy pofon vája hp-t akkor valamien szinten mindenki ezt álmodja s a sok-sok véletlen miadt tűnik valósnak a pofon.) e miadt lehet valós egy illúzió.
vallás: Ugyan akkor számtalan teremté történet létezik, egy nagyobb egységes tudatról, aki(K) megteremtette a valóságot amiben ma élünk, de nem kérdő jelezik meg sem a teremtőt em a valóságot
Valóság: Mihez kötöd a valóság fogalmát ha nem azokhoz az atomi kvantumi részecskékhez amik körülveznek, asztal, kenyér, test.
"egyetlen kérdés van hogy a valóságot vajon leglehet érteni vagy csak tapasztalni?"
amennyiben elfogadod a test-lélek-szellem hármasságot, vagy legalábbis eggyet igazából, nekem mindegy, mert a gyerek is megfigyelés, tapasztalá és gyakorlás során tanul meg járni, beeszélni, írni olvasni... amit ezzel mondani akarok a kérdésben nincs vagy-vagy hanem az ember egyzerüen így fejlődik. Az valóságot meglehet érteni is és tapasztalni is, néha jobb más nézőpontokat is keresni, hogy ne legyél elfogult egy nézet miatt.
példa képp: -ősi és újkeletü teremtés történetek, mondák -vallásos, ateista nézetek összehasonlítása,-milyen a 4d ha 3d-ben ilyen a 2-1d, globál legendák mitológiák, nézetek...tb több nem jut eszembe.
ui.: ("a mágia nem létezik, csak olyan energiák, amiket befolyásolni lehet.") a valóság több mint amit a szem lát, mondjuk a levegőben is rengeteg külömbféle atom megtalálható, legalábbis szerintem ez egyértelmü (por, é kitudja mi). vannak energiák, kisugárzások mik belepik a földet,(ezotérikuan ez is megfelelő). de az hogy az átlag miétr nem képes ezt használni, a "kivételeken" kívül pl táltosok, látók.. nemtudom, ez csak elmélet.
összegezve meg (nézzetek bárminek) a tudósoknak igazuk van, de nem. (mellesleg a link nem megnyitható, csak a láthatóra reagáltam)
A világ létezik, csakhogy elég nehéz megragadni, bár a kérdésnek a filozüfiánál lenne a helye, de próbáljuk pragmatikusan közelíteni:
- egy indiai szerint azért nincs valóság, mert azt eltakarja a mája, a fátyol, ami a megismerést gátolja. Ez sok részből áll, nem is igen lehet lebontani egy átlagos embernek. Ezért bátran mondható, hogy nem létezik a valóság (relatíve a többségnek),
- A részecskefizikus jógi pedig arra csodálkozhat rá, hogy a mikro és a makrokozmosz jelenleg nem köthető össze. A fizika azt mondja, hogy a nagy egysítő elmélet még nem született meg. Sok nobeldíjat fognak érte osztani. Ez annyiban érdekes, hogy amíg nem hozzák ezt a két világot össze, addig nehéz valóságosnak felfogni a világot. Nagy disznóságnak tűnik az egész, de biztos vagyok benne, hogy van magyarázat,
- Még egy szempontot érdemes megvizsgálni: van-e értelme ezeket a dolgokat különválasztani. A világ tudat nélkül értelmezhetetlen és fordítva. A test szellem nélkül nem létezik és fordítva. Ez a két dolog végzetesen össze van kötve, nincs is értelme külön vizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!