Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan bizonyítanátok, hogy...

Hogyan bizonyítanátok, hogy nem létezik lélek, túlvilág, Isten?

Figyelt kérdés

Mi lenne a tudományos bizonyítékotok, rá?

Ne gyertek anekdotákkal, hogy nem nektek kell bizonyítani, hogy nincsen, hanem annak aki hiszek benne, hogy van. Meg ilyen filozófia mellébeszéléssel...

Ennyi erővel én hiszek abban, hogy a derékszögű háromszögnek a befogóink négyzeteinek összege nem mindig egyenlő az átfogó négyzetével, azt tudjátok bizonyítani tudományosan, hogy ez nem igaz! (Pitagorasz-tétel)

Köszi!

2014. okt. 9. 12:34
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
91%

1.: Nem vagy tisztában az "anekdóta" jelentésével.

Engedd meg, hogy felhomályosítsalak:

"anekdota

ismert személyről szóló kerek, gyakran mulatságos történet: Mátyás király-anekdoták. anekdotikus: anekdotai jellegű: anekdotikus realizmus: (Mikszáth s utóbb Illés Béla elbeszélő technikájára faragott marxista irodalomtudományi szakszó).

Görög eredetű nemzetközi szó, az anekdotosz (kiadatlan) melléknév többes semleges alakja. Ilyen címen jelent meg Prokopiosz 6. századi bizánci történetíró műve, a császári udvar előkelőiről szóló vitriolos történetek gyűjteménye a szerző halála után: innen a cím."

Forrás:

[link]

.

Miért és milyen tudományos bizonyítékot keressek más nem bizonyított HITE ellen?

Amennyiben te be tudod hitedet tudományos tényekkel bizonyítani, én megpróbálom ellenkezőjét.

A háromszöges példád gyenge, mert amit említesz, az tudományosan bizonyított tény.

.

Te hiszed, hogy van túlvilág, én hiszem, hogy nincs. Győzz meg, hogy a te hited igazabb, mint az enyém.

Mielőtt még belekötnél: nem a túlvilágot kell bizonyítanod, hanem hited helyességét!

.

Különben, én megtudom majd, hogy van túlvilág, de te soha nem hogy nincs!

2014. okt. 9. 13:30
 2/41 r.sentinel ***** válasza:
15%

Hogy nem letezik a Bibliai szo szerinti Isten es telyesen masrol van szo azt a szemelyt illetve szemlyeket, fizikiai megavlosulasukat illetoen azt ha valaki komolyabban kutat es keres annak eggyertelmu hogy amit a vilagunkrol tudanak az paranyi ahhoz kepest ami a valosag.

Nekem meggyozodesem hogy letezik azon fizikai sikon tuli energia forma, nevezzuk leleknek mely tovabbi fejlodesi sokon kell haladnia, fuggetlen hogy fizikai es ido korlatok kozott vagy ezek lete nelkul mas sikon fejlodik. Az aki a jelen Foldi eletben Isten-nek nevezunk teves felfogasra es teves koritessel van meglapozva, mindez azert hogy az embereket uralni es iranyitani lehessen.

Ami a tudomanyos bizonytekot illeti barmivel is kapcsolatosan, sosem allando es stabil mindig valtozik es ujabbnal ujabb elmeletek es tapasztaltok kerulnek elo. Minden ketoldalu es mindennek minim ket kihatasa van a kornyezetere fuggetlen hogy elo vagy elettelen dolog az.

2014. okt. 9. 13:39
 3/41 A kérdező kommentje:

1# első most jól beszóltál! Arra ne is gondolj, hogy agnosztikus vagyok! Tipikus lekezelő csőlatasú kommentet írtál, de nem baj!

Egyáltalán nem gyenge a háromszöges példa!

Miért nekem kéne meggyőzni?! Itt a kérdés az volt hogy bizonyítsd be tudományosan, hogy nincs!

2014. okt. 9. 14:09
 4/41 A kérdező kommentje:
Minden estere köszönöm a válaszokat! Mindenki kapta a zöldet!
2014. okt. 9. 14:10
 5/41 A kérdező kommentje:

Na de akkor írjatok!

Hol vannak a bizonyítékok?!

Gyerünk!

Szerintem egy fikarccal sincs jobban alátámasztva a materialisták nézete, mint a vallásosaké! :D

2014. okt. 9. 14:20
 6/41 Spilerke ***** válasza:
58%

"Mi lenne a tudományos bizonyítékotok, rá?"

Nem tudom, hogy egyáltalán van erre valamilyen tudományos magyarázat vagy sem, de szerintem az lehet a bizonyíték, hogy a világnak nincs szüksége Istenre megvan az nélküle is.

Ne gyertek anekdotákkal, hogy nem nektek kell

"bizonyítani, hogy nincsen, hanem annak aki

hiszek benne, hogy van."

Pedig ez pontosan így van joggal mutogatunk egymásra, mert nincs tökéletes bizonyíték se arra, hogy van Isten, se arra, hogy nincs. De, ahogy az imént is mondtam valaminek a természeti kialakulásához, reprodukálásához nincs szükség Istenre a világ nélküle is megy tovább. Igazából, hogy valószínűsíteni lehessen Isten létezését megismételhető, leellenőrízhető körülményekre lenne szükség, ennek hiányában csak hit van :P

2014. okt. 9. 14:25
 7/41 A kérdező kommentje:

#6: nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Foglalkozom én is fizikával, és hallottam Hawkins elméletét az ősrobbanással kapcsolatban. Nekem nem tűnt annyira meggyőzőnek, hogy azt bizonyítsa, hogy nincs Isten. valószínűleg igaza van, hogy a világ a semmiből keletkezett, előtte nem volt idő... Vagyis az olyan kérdések, hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás, nem tehető fel az univerzum keletkezésére, hogy mi volt előtt, mivel akkor még nem létezett idő. De ezt én nem tartom bizonyítéknak kimondottan arra vonatkozólag, hogy nincs Isten... Jó de mitől lett a semmi? És miért pont akkor indult be az ősrobbanás?

Valószínűleg erre nem most fogok választ kapni.

2014. okt. 9. 14:41
 8/41 A kérdező kommentje:
Mondjuk lehet azt is mondani, hogy az emberi agy úgy evolválódott, hogy mindenre keresi a miérteket. Az ok-okozat láncolatot. De így megint csak hitbeli kérdéshez jutunk vissza.
2014. okt. 9. 14:43
 9/41 Spilerke ***** válasza:
70%
Na álljunk meg egy pillantra az idő csak egy mértékegység. A másik dolog az, hogy nem tudhatjuk, hogy a nagy bumm előtt nem volt semmi. Sok effektje van a tudománynak is, de ez nem a tudomány hibája, hanem az emberré. de mindig azt mondom, hogy a tudományos hozzáállás lehet a kulcsa a világunk megismeréséhez nem a hit. Ha már itt tartunk elárulód, hogy Isten honnan származik? Van neki múltja? Mikor született? És ne gyere nekem azzal, hogy mindig is létezett, mert ez hülyeség. Én úgy gondolom, hogy Isten létezése a legnagyobb paradoxon, de szerintem sokan így vannak ezzel, nemcsak én.
2014. okt. 9. 15:06
 10/41 anonim ***** válasza:

Nos, nem tudom, az anekdotából jött-e elő itt az agnoszticizmus, de ebbe belekapaszkodok. Nem mélyedtem bele ennek az irányzatnak a mélyébe, nem ismerem a vadhajtásait, szélsőséges képviselőit. Azt sem tudom, vannak-e ilyenek.

De ez a wikis szócikk róla tökéletesen leírja az én felfogásomat is, nálam pontosabb választ ad a kérdésedre.

Magam is úgy gondolkodom, ahogyan itt leírják:

[link]

2014. okt. 9. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!