Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan bizonyítanátok, hogy...

Hogyan bizonyítanátok, hogy nem létezik lélek, túlvilág, Isten?

Figyelt kérdés

Mi lenne a tudományos bizonyítékotok, rá?

Ne gyertek anekdotákkal, hogy nem nektek kell bizonyítani, hogy nincsen, hanem annak aki hiszek benne, hogy van. Meg ilyen filozófia mellébeszéléssel...

Ennyi erővel én hiszek abban, hogy a derékszögű háromszögnek a befogóink négyzeteinek összege nem mindig egyenlő az átfogó négyzetével, azt tudjátok bizonyítani tudományosan, hogy ez nem igaz! (Pitagorasz-tétel)

Köszi!

2014. okt. 9. 12:34
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

"Na álljunk meg egy pillantra az idő csak egy mértékegység."

Nem egészen! Már téridő van, amelyre az anyagi világ is képes hatni. Minél nagyobb a gravtáció annál, lassabban telik az idő. Mivel össze sűrűsödik, a téridőszövete. Legalább is a tudomány ma állása szerint.

" A másik dolog az, hogy nem tudhatjuk, hogy a nagy bumm előtt nem volt semmi." Pedig sokan állítják, hogy nem volt előtte semmi.

"Ha már itt tartunk elárulód, hogy Isten honnan származik? Van neki múltja? Mikor született? "

Nem tudom.

" És ne gyere nekem azzal, hogy mindig is létezett, mert ez hülyeség"

Miért?

2014. okt. 9. 15:47
 12/41 anonim ***** válasza:
80%

Ha jól értem, akkor, ha nem létezik Isten, akkor be kéne bizonyítanunk, hogy nincs ott, ami nincs ott? Tehát valami, amit semmiképp se tudunk kimutatni, mérni, észlelni, arról bizonyítsuk be, hogy nincsen ott? Ilyen gondolat menettel haladva én azt mondom, hogy minden város felett van egy bármilyen eszköz vagy személy/állat által érezhetetlen repülő bálna, ami időnként megeszi a láthatatlan semmit, hogy utána új semmi születhessen az előző helyébe. Bizonyítsd be, hogy nincs ott a bálna. Vagy, hogy minden 2. nap megáll az idő, mindenki mókussá változik 1 órára, majd függetlenül attól, hogy mi történt, mindenki visszatér a helyére semmire se fog emlékezni és megy tovább az idő. Mivel ennek semmilyen következménye sincs, bizonyítsd be, hogy nem történik meg. Elég abszurd kérésed van.

Próbáljuk meg indirekten, ha már mindenki menő szavakat dobál. Tegyük föl, hogy van Isten. Tehát valami módon beláthatjuk, hogy Isten ott van, mert feltettük, hogy létezik. Ehhez először nézzük meg mi az a Isten. Isten egy mindenható valami, ami mindenhol ott van függetlenül tér/időt tekintve, mindenki és minden számára érezhetetlen (csak hitünk által táplált biztonsági érzés marad nekünk), de azért ő teremtette a világot, foglalkozik mindenkivel. Remélem remekül lefedtem a fogalmat. Viszont még mindig ott van, hogy nem tudjuk kimutatni. Tehát nem tudjuk semmilyen módon alátámasztani azt, hogy létezik. Tehát senki se tud bizonyítékot arra, hogy létezne, illetve, hogy ne létezne. Pont mint a bálnám és a mókusos történetem. Tehát bebizonyítottuk, hogy nem tudunk semmit se.

2014. okt. 9. 16:17
 13/41 Spilerke ***** válasza:
100%

"Nem egészen! Már téridő van, amelyre az anyagi

világ is képes hatni. Minél nagyobb a gravtáció

annál, lassabban telik az idő. Mivel össze

sűrűsödik, a téridőszövete. Legalább is a

tudomány ma állása szerint."

Ja, de az idő egy relatív fogalom, az idő mindig is létezett, létezik és létezni fog, amíg van amihez viszonyítani. Minden megfigyelő saját idővel rendelkezik, mint ahogyan saját térkoordináta rendszerrel is. Például egy vonaton ülő személy nemcsak a leejtett labda térbeli helyzetét fogja másként leírni, mint a vasútállomáson maradó, hanem az idő múlását is.

"Pedig sokan

állítják, hogy nem volt előtte semmi."

Hiába állítják nem tudhatjuk biztosan, hogy nem volt előtte semmi. Nekem az a véleményem, hogy a nagy bumm előtt létezett egy másik világegyetem abból alakult ki a mostani.

Tudod miért hülyeség, hogy Isten mindig is létezett, azért mert a XXI. században élünk nem a középkorban, szerintem már nem vagyunk annyira primitívek, hogy ne tudjuk valószínűsíteni valaminek a keletkezését vagy, esetleg visszavezetni azt. Például te sem a gólya fia vagy neked is voltak szüleid, ahogy a szüleidnek is voltak szülei és így tovább, és így tovább. Feltehetőleg Isten is ugyanezt a rendszert követné, ha létezne. Én is joggal mondhatnám, hogy a világegyetem mindig is létezett nem volt szüksége teremtőre :P

2014. okt. 9. 17:07
 14/41 A kérdező kommentje:

Sorjában:

"Tehát senki se tud bizonyítékot arra, hogy létezne, illetve, hogy ne létezne. Pont mint a bálnám és a mókusos történetem. Tehát bebizonyítottuk, hogy nem tudunk semmit se."

Röviden összefoglalva: nincs bizonyítékuk az ateistáknak az ellen, hogy létezne Isten? Ez a lényeg!

"Ja, de az idő egy relatív fogalom, az idő mindig is létezett, létezik és létezni fog, amíg van amihez viszonyítani. Minden megfigyelő saját idővel rendelkezik, mint ahogyan saját térkoordináta rendszerrel is. Például egy vonaton ülő személy nemcsak a leejtett labda térbeli helyzetét fogja másként leírni, mint a vasútállomáson maradó, hanem az idő múlását is. "

De nem az a lényeg, hanem a tér össze van szövődve az idővel. Tér nélkül nincs idő, idő nélkül nincs tér!

Mielőtt keletkezett az ősrobbanás nem volt idő (mivel tér sem volt)!

"Hiába állítják nem tudhatjuk biztosan, hogy nem volt előtte semmi. Nekem az a véleményem, hogy a nagy bumm előtt létezett egy másik világegyetem abból alakult ki a mostani."

Ezt már te (és pár tudós) HISZ, hogy volt előtte valami!

"Én is joggal mondhatnám, hogy a világegyetem mindig is létezett nem volt szüksége teremtőre :P"

Nem egészen!

Ha megnézzük az ősrobbanást, akkor az alapján volt kezdőpontja, nem mindig is létezett... érdekesség, hogy a Szovjetunióban sokáig nem is tanították az ősrobbanás elméletét. [link]

2014. okt. 9. 17:40
 15/41 A kérdező kommentje:

Szóval még mindig ott tartunk, hogy semmivel sem hihetőbb az amiben a materialisták hisznek, mint az amiben a vallásos, ezósok.

Ha lenne logikus magyarázat akkor született volna, de nem született!

2014. okt. 9. 17:42
 16/41 anonim ***** válasza:
Amiről nincs bizonyítva, hogy létezik, arról azt sem lehet bebizonyítani, hogy nem létezik.
2014. okt. 9. 18:42
 17/41 Spilerke ***** válasza:
100%

"Röviden összefoglalva: nincs bizonyítékuk az

ateistáknak az ellen, hogy létezne Isten? Ez a

lényeg!"

Nem, nem ez a lényeg. Nincs bizonyíték se a létezésére, se a nem létezésére. De a nem létezése valószínűsíthető, míg a létezésére nincs magyarázat (teljes paradoxon), még apuszta léte sem szükségszerű.Előre leszögezném, hogy én nem vagyok ateista régebben istenhívő voltam, de mostanra veled ellentétben már nem tudok hinni, mivel a hit olyan, mint a szüzesség, ha egyszer elveszíted soha többé nem leszel szűz.

"De nem az a lényeg, hanem a tér össze van

szövődve az idővel. Tér nélkül nincs idő, idő

nélkül nincs tér!"

A téridő előtt is volt valami, mert a semmiből nem keletkezik valami azért mondom, hogy amíg van mihez viszonyítani, addig az idő is létezik.

"Nem egészen!

Ha megnézzük az ősrobbanást, akkor az alapján

volt kezdőpontja, nem mindig is létezett..."

Hát figyelj én nem hiszem, hogy a világűr végtelen lenne, én úgy képzelem el a világűrt, mint egy léggömböt vagy burát egy bizonyos pontig tágult aztán ismét jön a nagy bumm és ez mindig megismétlődik újra, s újra. Így nincs szüksége teremtőre. Amúgy az ősrobbanás atyja sem tudhatja mi volt az ősrobbanás előtt maximum filozófiai nézetei lehetnek a dologgal kapcsolatban.

"Szóval még mindig ott tartunk, hogy semmivel

sem hihetőbb az amiben a materialisták hisznek,

mint az amiben a vallásos, ezósok.

Ha lenne logikus magyarázat akkor született

volna, de nem született!"

Na azért ne keverjük össze a tudományt a hittel, mert a tudományos kísérletek leellenőrizhetőek, megismételhetőek, ellenben a ezotéria világa csupán a hiten és babonákon alapszik. Nem rosszindulatból mondom, de ez a helyzet.

2014. okt. 9. 18:59
 18/41 homo ludensz ***** válasza:
11%

Én meg azt mondom hogy akkor néz majd kitörült szemekkel az aki nem hisz a Teremtőjében mikor valami nagy baj éri. Mikor súlyosan megbetegszik ő vagy a hozzátartozója és azt mondják a dokik hogy csak a csodában bízhat.

Most jóllakottan,egészségesen a békés,lakájos szobácskájának a sarkából a pc.előtt ülve megkérdőjelezi a Teremtője létét. Ez igen nagy gondolkodóra vall az biztos.Nagy bátorság és kicsi kockázat de mi a learatható termés? A Teremtő talán mosolyogva nézi a nagy nekibuzdulással kinyekergett bölcsességeket mint mi szoktuk nézni a hangyák buzgalmát a fal tövében megjegyzem annak több értelme van. Javaslom hogy tiszteljétek inkább azt a képességét az agynak hogy gondolkodik mert az tényleg páratlan képesség.

2014. okt. 9. 19:18
 19/41 A kérdező kommentje:

"Nem, nem ez a lényeg. Nincs bizonyíték se a létezésére, se a nem létezésére. De a nem létezése valószínűsíthető, míg a létezésére nincs magyarázat (teljes paradoxon), még apuszta léte sem szükségszerű."

Miért? Mivel támasztanád ezt alá? A fenti kijelentést. Semmi olyat nem írtatok eddig ami arra utalna, hogy ne lenne.

"Előre leszögezném, hogy én nem vagyok ateista régebben istenhívő voltam, de mostanra veled ellentétben már nem tudok hinni, mivel a hit olyan, mint a szüzesség, ha egyszer elveszíted soha többé nem leszel szűz. "

És sem vagyok hívő, de a lehetőséget fent tartom. És voltam ateista és utána voltam hívő is végül kikötöttem az agnoszticizmus mellet. Rájöttem, hogy az ateisták is térítenek a maguk hitrendszerével. Mindenki azt akarja, hogy azt fogadjam el magyarázatként amit ő HISZ!

"A téridő előtt is volt valami, mert a semmiből nem keletkezik valami azért mondom, hogy amíg van mihez viszonyítani, addig az idő is létezik. "

Ezt megint csak hiszed. Miért ne keletkezhetne csak úgy valami hirtelen, úgy hogy nincs idő? Csupán azért mert az emberi agy keresi az okokat? Mert így lett beprogramozva. Miért kéne mindennek, hogy oka legyen?

"Na azért ne keverjük össze a tudományt a hittel, mert a tudományos kísérletek leellenőrizhetőek, megismételhetőek, ellenben a ezotéria világa csupán a hiten és babonákon alapszik. Nem rosszindulatból mondom, de ez a helyzet."

tudomány =/=materializmus

2014. okt. 9. 19:52
 20/41 anonim ***** válasza:

Természettudományosan sem a létezését, sem a nemlétezését NEM LEHET IGAZOLNI.

Teológiailag és filozófiailag rengeteg érvet fel lehet hozni mindkét oldalra.

Miért volt az ősrobbanás akkor? NEM TUDJUK. Ennél többet (jelenleg) nem tudunk erről mondani.

2014. okt. 9. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!