Hogyan bizonyítanátok, hogy nem létezik lélek, túlvilág, Isten?
Mi lenne a tudományos bizonyítékotok, rá?
Ne gyertek anekdotákkal, hogy nem nektek kell bizonyítani, hogy nincsen, hanem annak aki hiszek benne, hogy van. Meg ilyen filozófia mellébeszéléssel...
Ennyi erővel én hiszek abban, hogy a derékszögű háromszögnek a befogóink négyzeteinek összege nem mindig egyenlő az átfogó négyzetével, azt tudjátok bizonyítani tudományosan, hogy ez nem igaz! (Pitagorasz-tétel)
Köszi!
"Neked először azt kéne megértened, hogy mit jelent az, hogy nincs bizonyíték se ellene, se mellette. Ez egy olyan dolog, hogy te kitalálsz valamit, amit nem lehet se bizonyítani, se megcáfolni, és azt várod el, hogy megmagyarázzunk egy olyan nem létező dolgot, ami ellen és mellette nincs semmi. Ezeket leszámítva nem azt kell bizonyítani, hogy valami nem létezik, hanem azt, hogy létezik "
Abban az esetben, ha nem tudsz valamilyen tudományos törvényt felhozni a nem létezése mellet nincs jobban megalapozva, a HITED abban, hogy NINCS, mint annak a HITE aki szerint van.
"Ezt nem hiszem, mert ez egy tény. Ha nincs semmi abból csak semmi keletkezhet. Ha azt feltételezzük, hogy Isten valamikor megteremtette a világegyetemet, akkor mindig felmerül a kérdés, hogy Istent ki teremtette? Mert, ha van most akkor lennie kell kezdetnek is, mert mindenek van kezdete. Ezeket a dolgokat kéne magadban tudatosítanod. Bennem nincs hit, csak elméleteim vannak, amelyeket valószínűsítek. "
De van hited! Mert nincs a kezedben perdöntő bizonyíték!
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__61..
Majd linkelek, még cikket ezzel kapcsolatban. Az idő az ősrobbanással keletkezett, legvalószínűbben.
Sokáig azt gondolták, hogy az elektronok, hasonló módon keringenek az atom magkörül, mint a
bolygók a csillagjuk körül, vagy valami ehhez hasonló. Valójában nem keringenek sehova!
Eltűnnek a SEMMIBE és elő bukkantak a SEMMIBŐL. Egyszerre akár két helyen is képesek megjelenni az elektron... Innen is látszik, hogy a semmiben jelenhetnek meg dolgok és tünetnek el.
Az én Hitem az, hogy az emberi agy úgy evolválódott, hogy mindennek keresi az okát minden dolog ami történik (okozat) van egy kiváltója (ok).
Azért van ez így mert a dzsngelben a majomemberek nagy veszélynek voltak kitéve, pl ha megmarta a társukat egy kígyó vagy ilyesmi, és látták meghalni, akkor rájöttek, akik hajlamosabbak voltak felétételezni az ok-okozati viszonyt. Hogy ok: megmarta a kígyó okozat: meghalt további okozat: ezt a kígyót kerülni fogom.
Épp ezért nehezen tudjuk elképzelni az így evolválódott agyunkkal, ha valaminek nincs oka csupán okozata...
"Aha, szóval a halál közeli élmények a bizonyítékok Isten létezésére? Szóval az a bizonyíték, aminek hatására nem tudok hinni Istenben? A halál közeli élmény, ami annyit jelent, hogy a szív megszűnik verni nem pumpája tovább a vért, ami szállítja az oxigént, emiatt az agyban egy oxigénhiányos alapot jön létére és tovább kémiai reakciók hatására az ember fényeket és fura dolgokat hallucinál, ez lenne az a komoly bizonyíték? Még tovább is írhatnék, de nem látom értelmét, mert hiába mondja a magáét az ember süket fülekre talál :P"
Ennél sokkal, de sokkal összetettebb folyamtról van szó, és csupán egy lehetőség amit leírtál, itt mind a két oldal véleménye szerepel a témával kapcsolatba:
Nem talál süket fülekre amit írnak, csupán minőségi leírást várok.
Olyan fizikai törvényeket, amelyek kizárják Isten, túlvilág,lélek létezését stb.
Van ilyen a kezedben?
Addig csupán üres filozófia erőlködés lesz az egész, amely azért van, mert racionálisan aláalátámasztottnak érzitek a saját világképeteket, mint amilyen valójában. Ezzel nem bántani akarok senki, de tulajdonképpen erről van szó, szerintem.
nem tudok bizonyítékot arra, hogy nincs túlvilág.
de te sem tudsz arra hogy igenis van.
jelenleg nem azt kell bizonyítani hogy nincs túlvilág, hanem hogy van. ugyanis ezt a dolgot nem feltételezik az emberek, hanem ÁLLÍTJÁK hogy van túlvilág...
eleve a kérdésed csak akkor lenne tiszta, ha az anekdotás hülyeségedet kihagynád..
"eleve a kérdésed csak akkor lenne tiszta, ha az anekdotás hülyeségedet kihagynád.."
Mindig is meglepett, hogy felkapják a vizet az interneten ateisták, ha valaki nem ért velük, egyet és esetleg logikai képességeit is képes bevetni...
"Mindig is meglepett, hogy felkapják a vizet az interneten ateisták, ha valaki nem ért velük, egyet és esetleg logikai képességeit is képes bevetni..."
Tetszik, ahogy mindig elcseszed a vessző elhelyezését, a mondataidban. :)
Felkapom a vizet hogyha nem értek veled egyet??
Ébresztő: "Ne gyertek anekdotákkal, hogy nem nektek kell bizonyítani, hogy nincsen, hanem annak aki hiszek benne, hogy van. Meg ilyen filozófia mellébeszéléssel..."
---
Az anekdota rövid, prózai alkotás, jellemzően csattanóval, illetve erkölcsi tanulsággal végződő történet, amely az adomával ellentétben létező történelmi személyekhez kapcsolódik. A történet lehet valós vagy kitalált, de mindenképpen hihető. A népköltészetben is fellelhető a mese egyik alfajaként, de rokonítható a szólással, illetve a trufával is. Közel áll hozzá a görög apophtegma, amely szintén történelmi alakokhoz kapcsolódik, de a befejezése egy bölcs mondás. További rokon műfajok a latin nyelvű facetia, a francia fabliau, illetve a német Schwank.
Még a jelentését sem tudod, na mindegy.. menjünk tovább:
"Az a baj, hogy a kérdező úgy tette fel a kérdést, hogy eleve kikötötte, hogy a helyes válasszal ne zargassuk. "
-Pont ellenkezőleg! A helyes válaszra várnék!
Rengeteg helyes válasz van, csak próbálod ellökni magadtól, mert képtelen vagy felfogni a tényt, hogy azt kell bizonyítani, amit állítunk.
Csak hogy felfogd:
"Hogyan bizonyítanátok, hogy nem létezik lélek, túlvilág, Isten?
Mi lenne a tudományos bizonyítékotok, rá?"
Ha azt mondom hogy nincs rá bizonyítékom, te azt úgy fogod fel, hogy Isten létezik és a túlvilág is.
Helyes felfogás: Ha én azt állítom, hogy van Isten, akkor be kell bizonyítanom, mert jelenleg ezt a lényt senki nem látta még, legalábbis nem mutatta meg senki, hogy hogyan néz ki.
Ellentétben, ha azt állítom hogy nincs Isten, akkor nem kell bizonyítanom, mert az sincs bebizonyítva, hogy van. Tehát kb. a semmiről beszélünk..
Istent és a túlvilágot kell bebizonyítani, hiszen ez az egész jelenleg csak egy elképzelés. Aki hisz benne az higgyen, de ne állítsa hogy van, ha nem tud bizonyítékot nyújtani.
Én inkább a gyenge ateizmust vallom, nem tagadom hogy létezik Isten, de nem hiszek benne.
Nem lehet szagolni, érezni, hallani, látni, tapintani őt. Mégis mit vártál kedves kérdező? Hogy majd azt kell bebizonyítani hogy nem létezik?
Valamilyen formában megtudom érteni az ateistákat, mert engem is zavar hogy lassan már köteleztetnek arra, hogy higgyek valamiben, ami még sosem fedte fel magát, tehát amíg nem bizonyítja hogy van, addig nem létezik.
Amíg Isten nem mutatja meg magát, addig csak a fejünkben van.
Várom a következő lekezelő, témától eltérő kommentedet...
Tudod volt egy ember amelyik azt mopndta hogy nem isten teremtette a világot ami lehetetlen! Halálánál beismerte isten él mert látta hogy minden igaz amit a keresztények állítanak és van egy felsőbb hatalom nálunk! Csak mér a halálos ágyán túl késő volt neki mert túl sok embert fertőzött meg! Isten létezik! Semmi kétségem tud szólni hozzánk lehet nem látod de nem látható isten tett isten!
Én például megkaptam tőle a prófétálás ajándékát is! A sok közül! Ezt lehet nem érted de azt takarja hogy embereknek tudsz jövőt élethelyzetet biztatást mondani csak imádkoznod kell érte! Nem nem halucinálok 13 éves vagyok! Mindig rendszeresen kapcsolatba vagyok istennel! Suliba rengeteget segít! Ha dolgozatba nem tudok valamit és tudja hogy ezen sok múlik ő maga mondja meg rettenetesen sokat segít! És tudod körülötted lehet olyan dolgokat látsz ami nem istentől való lehet és sok mindent igazságtalannak érzel de tudd isten vár téged rád hogy ne érezz ilyet és ne dolgozzon a sátán az életedbe! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!