Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Isten létezik? De szellemek...

Isten létezik? De szellemek nincsenek?

Figyelt kérdés
Persze egy öreg szakállas ember fent ül és dobálja a villámokat azokra akik rosszak. De szellemek, nincsenek. A biblia egy sci-fi könyv! ISTEN NEM LÉTEZIK! Isten lehet az univerzum és nem egy szakállas papi, lehetsz te is isten a magad istene. Egy tárgy is lehet, pl egy kő.

2014. aug. 11. 21:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem vagyok vallásos és Isten hívő, de tévúton jársz. Viszont egy valamit megszeretnék jegyezni.

Soha senki, még a Biblia sem írta, hogy Isten egy "öreg szakállas ember". Ez egy tévképzet, automatikusan Jézus leírásának kinézetéhez párosítod, és ahogy észrevettem sokan mások is és keverik Jézust-Istent. ;)

2014. aug. 11. 21:18
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen gondosan megideologizált,tudományos hátterű,választékos és bonyolult érvrendszerű elemzéssel már rég találkoztam. Csak így tovább,és magát a pápát is meggyőzöd arról,hogy nincs Isten! Engem meggyőztél,nincs valami hírleveled,amire feliratkozhatok?
2014. aug. 11. 21:22
 3/18 t_GaRami_a ***** válasza:
100%
Nem hiszek benne, de ne kritizáld mások hitét, mert akkor is erőt ad neki, ha nincs. Fogd fel úgy, mint azt a gyógyszert, ami csak egy szőlőcukor, de meggyógyulnak tőle az emberek, most nem jut eszembe a neve.
2014. aug. 11. 21:34
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Jobbulást, kérdező. De ki kérdezte azt az eszmefuttatásodat, ott az álkérdés alatt?
2014. aug. 11. 22:08
 5/18 anonim ***** válasza:
44%
placebo-ról beszé az utolsó..de szerintem a kérdező nem azt akarja bizonygatni hogy Isten nem létezik, hanem hogy mindenki azonnal elutasítja a természetfeletti lények létezését és hülyének nézi azokat akik hisznek benne, míg ha valaki vallásos, azzal max nem ért egyet de csak elfordítja a fejét és sajnálkozik egyet az illetőn..tehát szellemekben nem lehet hinni, de Istenben aki önmaga is egy fülöttünk álló lény ő benne nyugodtan, még akkor is ha nem létezik...
2014. aug. 11. 22:10
 6/18 anonim ***** válasza:
tehát icipicit megkérdőjelezi az emberek többségének épelméjűségét amit meg is értek :D
2014. aug. 11. 22:16
 7/18 anonim ***** válasza:
52%
Hogy lehet hinni Istenben ha szellemekben, meg hasonlókban nem? Mutasson valaki több bizonyítékot Isten létezésére mint a szellemekére...és mégis emberek milliói hisznek benne...ennyi a lényeg...szerintem...persze cáfoljon rám aki akar vagy tud
2014. aug. 11. 22:17
 8/18 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg sokkal valószínű, hogy mindkét variáció, csak kitaláció mindkettő babonákon alapszik és hiten egyébként csak szólok, hogy a vallás nem zárja ki a szellemek létezését sőt mindegyik vallásnak ez az éltetője igazából mindegyik vallás abból indul ki, hogyha meghalsz valamilyen szellemként fogsz tovább élni egy spirituális életformaként vagy az Úr mellet lehetsz, mint tanítványa vagy báránya vagy franc tudja micsodája. ;-)
2014. aug. 11. 22:22
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem, hogy a kérdésed arra vonatkozik-e, hogy a keresztény vallás szerint léteznek-e szellemek, vagy csak úgy általában.

Viszont mi hittanon beszélgettünk ezekről, és a tanár elmondása szerint vannak földön ragadt lelkek, szóval a kereszténység nem zárja ki a szellemek létezését, csak elvileg nem nagyon kellene ilyesmiről beszélgetni.(?)

Ha pedig általánosságban kérdezed, akkor nem értem, hogy miért várod el, hogy egy nem istenhívő higgyen a szellemekben.

Istent pedig valóban nem ábrázolta senki sem úgy, ahogy leírtad.

2014. aug. 11. 23:20
 10/18 Napfonat ***** válasza:
36%

Isten létezik! És szellemek is vannak!

A hit egyidős az emberrel! Már harmincezer évvel ezelőtt is hittek a transzcendens lényekben, a világ minden részén! A megkérdőjelezhetetlen tudomány csak olyan 150-200 éve létezik. Jellemzője, elutasít mindent, amit nem tud tudományosan bizonyítani! A transzcendens lényeket pedig lehetetlen tudományosan bizonyítani!

2014. aug. 12. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!