Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Isten létezik? De szellemek...

Isten létezik? De szellemek nincsenek?

Figyelt kérdés
Persze egy öreg szakállas ember fent ül és dobálja a villámokat azokra akik rosszak. De szellemek, nincsenek. A biblia egy sci-fi könyv! ISTEN NEM LÉTEZIK! Isten lehet az univerzum és nem egy szakállas papi, lehetsz te is isten a magad istene. Egy tárgy is lehet, pl egy kő.

2014. aug. 11. 21:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Csak úgy magától nincsenek szellemek. Az emberek létrehozzák azokat maguknak. Először simán ezt akartam írni Istenről is, de valamiért nem tudom ezt így kijelenteni. De nem is állítom hogy van, mindentől függetlenül. De végül is most ezt gondolom. Úgyhogy vedd úgy, hogy ezt le is írtam.
2014. aug. 12. 00:13
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy követ is fel tudsz fogni Teremtő Erőnek (Isten), szememben valami baj van meglátásoddal.

.

"...biblia egy sci-fi könyv!"

Mivel a Bibliának régészeti bizonyítékai is vannak, ez az állításod megalapozatlan és tudomány-ellenes.

.

Ha te vagy önmagad istene, akkor szülők ősistenek, a nagyszülők ős-ősistenek stb.?

.

A hit(ek) szerint Isten nem látható, az Univerzum viszont igen, kérdésed magyarázatában logikai bukfenc...

.

Az, hogy figyeled a reklámokat és hiszel bennük, nem jelenti, hogy Isten nagyszakállú és komolyan fontolgatja a joghurt megismertetését az emberekkel.

.

Kiabálva (CapsLock) kijelented: "ISTEN NEM LÉTEZIK!", ám figyelembe kell venned, ha el akarod venni más hitét, vagy megmásítani akarod azt, szigorúan körülhatárolt és jól megfogalmazott elmélettel teheted csak!

Az "Ex cathedra" ideje lejárt, te nem is katedráról, hanem a GyK lapjáról jelentesz ki.

2014. aug. 12. 05:56
 13/18 anonim ***** válasza:
Egyik sem létezik, mivel nincs rájuk bizonyíték (még, de szerintem sosem lesz).
2014. aug. 12. 07:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Napfonat !

Amíg nem tudsz mondani biztosat és a jelenség hitelessége is hiányos ezenkívül még a létezése sem bizonyítható az, csak hit-ként kezelendő az pedig, hogy sokan hiszek benne nem jelent azt, hogy a jelenség létező lenne ennek van is egy példája biztos ismered a mesét a lapos földről? Na a vallás ugyanilyen elven létezik és légy már oly kedves, hogy a mondatod közt beszúrod a "szerintem" szócskát. ;)

2014. aug. 12. 08:54
 15/18 Napfonat ***** válasza:

A "szerintem" szócskát szinte mindig beszúrom, kivéve, amikor bizonyosan tudom (saját tapasztalatból), hogy egyfajta Gondviselés létezik, nevezzük bár akárminek!

Éppen ezért írom azt, hogy a tudomány csak azt fogadja el, amit tudományos szinten bizonyítani tud. Éppen ezért veti el Isten létezését is, meg a többi "természetfeletti" lény létezését is, mert nem tudja bizonyítani!

És tudományos módszerekkel nem is fogja tudni bizonyítani soha!

2014. aug. 12. 09:24
 16/18 anonim ***** válasza:

#15 Jó, hogy te 100%-ig biztos vagy mindezek létezésében, de vagyunk néhányan, akik nem tudják biztosan sőt néhányunk úgy véli, hogy Isten és az ő mibenléte, csak kitaláció.

"Éppen ezért írom azt, hogy a tudomány csak azt

fogadja el, amit tudományos szinten bizonyítani

tud. Éppen ezért veti el Isten létezését is, meg a

többi "természetfeletti" lény létezését is, mert

nem tudja bizonyítani!"

Én úgy hiszen, hogy mivel a fizika világában élünk eleve fizikai korlátokhoz vagyunk kötve a testünk is, csak egy biológiai gépezet, ahogy az érzelmek is, csak kémiai folyamatok a hit is, csak az érzelmekből és a hiszékenységből ered. A tudomány is hasonlóan a mértékegységhez csak egy modja, aminek segítségével mindenre, ami fizikailag megfogant megmagyarázható. Azt pedig próbáld már meg érteni, hogy olyan nincs, hogy valami csak úgy semmilyen magyarázat , előzmény nélkül csak úgy létezik és valami nem azért lesz létező, mert nincs magyarázat a létezésére ilyet is, csak egy nagyon primitív ember mondhat kíváncsi lennék mivel lehet Isten létét magyarázni eltekintve a hittől?

A "szerintem" szócskát itt is be kellett volna szúrni, mert sokak számára nem világos, hogy miért léteznek a természetfeletti lények és, ahogy látom te sem adtál semmilyen magyarázatot. ;)

Kérdezd meg bátran, hogy miért nem bizonyítom be neked Isten nem létezését? Na kérdezd meg. :D :D :D

2014. aug. 12. 18:10
 17/18 Napfonat ***** válasza:

Olyan tényleg nincs, hogy valami "semmilyen magyarázat nélkül létezik".

Az én magyarázatom az, hogy életemben háromszor menekültem meg a biztos vagy majdnem biztos haláltól, egészen elképesztő módon. Ebből kettőt hajlandó vagyok bárkivel megosztani.

Amikor az ember három ilyen esetet túlél, rájön, hogy van Gondviselés. Régimódian Istennek hívják, manapság inkább "univerzumnak" :).

A fizikai világon túli lényekben, entitásokban pedig már bizonyítottan harmincezer éve hisznek az emberek. És ma is hisz az emberiség közel 80%-a (hogy honnan szedem ezt a számot, ne kérdezd. Valamelyik tankönyvből biztosan).

Az ateisták pedig azóta szaporodtak el, amióta a tudomány átvette az irányítást, kb. 100-150 éve. Tulajdonképpen a tudomány ugyanannyira dogmatikus, mint a vallás, hiszen amit nem tud bizonyítani, annak létezését kategorikusan elutasítja.

2014. aug. 12. 22:34
 18/18 anonim válasza:
Szerintem ebbol nem kell ekkora dolgot csinalni . Van sok fajta hit,ahogy a neveben is van hinni kell benne , ez azt jelenti hogy hisszuk hogy van de nincs ra bizonyitek ,ha lenne akkor mar tudnank es nem hinnénk .Aki akar az hisz valamiben aki nem akar az nem hisz.Ilyen egyszeru. :D
2014. nov. 21. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!