Van valamilyen természetfeletti, spirituális, transzcendens oka, hogy mikroszinten teljesen más a világ?
Biztosan hallottad, a kvantumfizika ősatya Nielsh Bohr kijelentését miszerint, aki nem hökken meg, illetve nem lepődik meg nagymértékben a kvantumfizikán, az meg sem értette azt !
A kvantumfizikában teljesen más a világ, de vajon miért? Nyílván nem arról az egyszerú dologról van szó, hogy a vizsgáló rendszer kölcsönhatásba kerül a vizsgáltal, annak méretbeli azonossága révén, merthogy kicsik, hiszen ez egyrészt nem igaz, hiszen a kvantumfizika nem korlátozódik pusztán a mikrovilágra, a világunkban levő kiszámíthatatlan dolgok, mint a kvantumfizika miatt van. Egy makroszkópikus test mozgását pontosan le tudod írni rövid ideig, majd magára hagyva egyre kevésbé vagy képes megjósólni mi lesz vele, ez a kvantumfizika makrofizikai hatása. Másrészt pedig, ha csupán arról lenne szó, hogy a kölcsönhatásba kerülő mérőrendszer okozná a problémát, azt könnyen le lehetne írni klaszikusan is, de a kvantumfizika egészen másról szól ! Miről?
Ma már képesek vagyunk mérés nélkül megfigyelni kvantumrészecskét pl fotont és annak megváltozik a tulajdonsága, pusztán a megfigyelés által, miért lehet ez? Sok kvantumfizikus szerint ez egyfajta spirituális fogalom miatt, a tudat miatt lehet ez. vajon valóban a kvantumfizika egy amolyan spirituális világ tőrvényszerűségeit írja le, hiszen benne nem létezik pontos hely és idő, valamint a tárgyak helye nem érnek véget annak látható helyével. Mit gondolsz?
Ebben vannémi ráció? https://www.youtube.com/watch?v=7fGu6We1Z4I
Nem igazán tudom mi a misztikus számodra a kvantumradír jelenségében, vagy miért gondolod hogy azt nem képletekkel oldják meg de ha lehet ne a szabadonébredők oldalán olvasgass kvantumfizikát. Amúgy minden fizikus képletekben gondolkozik az elméleti fizikusok meg aztán főleg akik az új elméleteket kitalálják. De ha te akkora szakértő vagy mutass tudományos cikket ami képletek, egyenletek nélkül van. Einstein, Bohr, Schrödinger, Heisenberg, Feynmann valamiért mindegyikőjük nevét egyenletekhez kötjük, de lehet csak én vagyok túl ostoba, hogy a kvantumfizika megalkotói által akarom megérteni a kvantumfizikát. Szóval légyszíves hozz példát, mondj fizikust vagy akár kísérletet aminek nincs matematikai levezetése, nem képletekkel igazoljuk (csak hogy ne fussunk köröket a kétrés kísérlet mögött komoly matematika és képletek vannak ha az ember nem az indexen találja meg hanem egyetemen tanulja mielőtt ezt hoznád fel példának).
Kérdező, értesz a kvantumfizikához? Nem? Akkor meg talán szállj le róla. Egyszerűen unalmasak vagytok. Ugyanezt játszották el szellemi elődeid a gravitációval, a csillagászattal, az elektromágnesességgel, és a többi. Az, hogy ez egy érdekes és még nem teljesen megértett terület soha nem utalt arra, hogy transzcendens, és most sem. Több száz évvel van lemaradva gondolkodásban az, aki ezt hiszi.
"Lehet, hogy neked unalmas, ne olvass tudományt a legújabb felfedezéseket kerüld, maradj a régi több száz éves ortodox elképzeléseknél, ez a te bajod ! "
Ez meg....
Nem hiszem, hogy te több tudományos cikket publikáltál, mint én. De azért a pofád az nagy. Nagyon nagy.
"Pedig egyetlen tudós sem gondolkozott képletekben, azt csak az ostobák teszik !"
Köszönjük Emese. És ezt több évtizedes tudományos pályafutásod alapján mondod, ugye?
"Amúgy minden fizikus képletekben gondolkozik az elméleti fizikusok meg aztán főleg akik az új elméleteket kitalálják."
Az mélységes tévedés, hogy képletekben gondolkozunk !! A képletek az elméletek matematikai formába öntése, de sosem képletekben gondolkzunk, csak a laikusok XD
"Nem igazán tudom mi a misztikus számodra a kvantumradír jelenségében"
A kvantumradírban pont az a misztikus, hogy ha a megfigyelés eredményét eldobom, akkor teljesen más eredmény lesz, pedig nem változtattam a mérés fizikai berendezésein, csupán a tudásom változott meg !
Olvass ennek alaposan utána.
# 12/14 szerintem olvass alaposan bele a szakirodalomba
Az, hogy meg tudjuk figyelni a kvantumrészecskét közvetlen mérés nélkül ott van benne a kvantumradír kísérletben, ha nem érted alaposabb elmélyedést kíván.
"Kérdező, értesz a kvantumfizikához? "
Én, értek a kvantumfizikához és egyszerűen a filozófiai következtetései ugyanoda vezetnek, mint a szabadonébredők oldalán írtak. Mi magunk a gondolataink által hozzuk létre az anyagi valóságot a jövőben. Ez nem igazán materiális.
"Na, végre válaszoltál. Most már teljes biztonsággal kijelenthetem, hogy bolond vagy. Az ernyő is mérés, meg a detektor is mérés."
Te nem érted, az a baj ! Az ernyőn nem figyeled meg, hogy melyik résből jön a kvantumrészecske, ezért ha oda csapódik be azt nem figyeled meg, de a detektor az egyik réshez közelítve megfigyeled azt és láss csodát, teljesen más eredmény lesz, nevezetesen részecskeként megy át, nem pedig hullámként. ergo a megfigyelés hat az anyagi világra.
https://www.youtube.com/watch?v=AF2WWb1jzO0
https://www.youtube.com/watch?v=H92TLkWszyI
https://www.youtube.com/watch?v=RmAnFInPym8
2:30-tól
Ennyit a spiritualitésról a csakrákról és a Chi-ről....
Ozmium te nagyon okos...
Milyen érzés tudatlan embereket felvilágosítani abban hogy az egójuk bezárja őket és teljesen ostobák? :)
A nagy fizikusaid mivel magyarázzák ezeket a folyamatokat? :)
Bár gondolom nem vagy képes érdemi vitára, csak a szokásos szkeptikus baromságokat hajtjátok mint Átvágó István... :)
"" a tárgyak helye nem érnek véget annak látható helyével." ezt hogy érted?"
Valójában a tárgyak nem érnek véget a fizikai határával, hanem folytatódik, csak te nem látod, mert nem érkezik fény róla. Az atomi részecskék hullámfüggvényr folytatódik a térben és gyakorlatilag az egész világon pozitív valószínűséggel megtalálható minden anyagi részecske. A hullámfüggvényük mindenhová kiterjed. Tanítjuk is egyetemen kvantumfizikából, hogy egy fal mellé letett tárgy ha elég sokat várunk át tud ugrani a falon, mivel a hullámfüggvénye miatt ott is jelen lehet. Igaz hogy sokáig kellene rá várni, de megtörténik.
Igazából, ha a kvantumfizikát megértjük, akkor döbbenünk rá, hogy a spiritualitással, paranormális jelenségekkel teljesen egybeváűgnak a jelenségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!