Van aki hisz istenben?
Attól, hogy valaki hisz benne, még nem fog létezni.
Ha bebizonyosodik a léte, akkor elveszik a hit, és a tudás váltja fel. Ezért fordulhat elő, hogy a Mennyben senki sem hisz Istenben (persze ha hiszünk ebben a mesében).
Hívőknek javaslom, hogy a szakadék széléről még lépjenek egyet és higgyenek az isteni gondviselésben. Aki nem mer lépni, annak a félelme nagyobb, mint a hite.
Amig nem bizonyosodik be 100%-osan a nemléte addig van esély arra, hogy lehetséges , hogy létezik Isten véleményem szerint
Ha majd bebizonyosodik, hogy nem létezik akkor a helyét átveszi a tudomány és nem fogok Istenben hinni
Legalább is nálam
Egyébként véleményem szerint ha van Isten akkor van mennyország is
"A legtöbb kérdés, egy kérés a segítségre."
- És ez elég nagy baj.
Én hiszek benne és a hit mögött soha nem kell tartalmat keresned, mert nem arról szól. Ha Istenben nem is hisz valaki/itt általában vallástól függetlenül/, a napi életet rengeteg pici hit járja át, mert anélkül nem is tudnál élni.
Már tudományosan is bizonyított, hogy a 3D-s világon kívül van más is, ha valakinek 100 éve azt mondják, hogy az ember 1969-ben a Holdra lép vagy mobiltelefont fog használni , azt legjobb esetben is zárt intézetbe zárják.
Agyunk működéséről szinte semmit nem tudunk, a lelki folyamatok is ide sorolhatók !
Isten létét csak indirekt módon tudod értelmezni, bár egyeseknek megadatott a direkt: azt hívják csodának és pár emberrel azért már megesett. A gondviselésről pedig oldalakat lehetne írni ! Remélem, nem voltam túl hosszú !!!
Én hiszek, vagyis inkább TUDOM, hogy létezik.
Teljesen tudományos megközelítéssel, is könnyen rá lehet jönni.
A materializmus, a nagy bumm, az evolúció csak addig hihető, amíg megelégszel a felszínes magyarázatokkal. Ha elkezded komolyan vizsgálni ezeket, hamar megdőlnek.
Azután pedig mivel nincs jobb sőt, semmi más magyarázat nincs, marad az Isten.
Szintén tudományos alapon (Occam borotvája).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!