Mit gondoltok arról, ha valaki semmiben nem hisz? Se Istenben, se az újászületésben, se a szellemekben stb.
Ilyen értelemben nem hiszek semmiben. Nem azért, mert nem akarok, hanem soha nem is tudtam, nem értettem, hogy mások hogy hisznek. Racionális vagyok, nekem mindig idegen volt a hit.
Egy kicsit valószínűleg könnyebb annak, aki hisz, mert mindig van egy támasza, ami bármikor, körülményektől függetlenül segít.
Nekem ez "természetes", hogy hiszek, láttam is dolgokat már életemben.
Fiatal lelkek, igen, lehetséges :)
Én például Ateista vagyok. Az Ateisták azok az emberek akik nem hisznek semmilyen istenben és a természet fölöttiben. Az Ateisták azok általában logikusan és kritikusan gondolkodó emberek akik csak azt hiszik el ami a tudományos módszer segítségével bizonyított.
De ez még nem jelenti azt, hogy nem hiszek semmiben sem és, hogy üres az életem. Sok mindenben hiszek. Hiszek az emberiségben. Hiszek a józan észben. Hiszek a szeretetben. Hiszek az igazságban. Hiszek az emberiség erejében, hogy elbírunk minden nehézséggel és, hogy megoldunk minden problémát.Hiszem, hogy a vallásos hit félrevezetheti az embereket a valótlanba és kételkednünk kell és a józan észt használnunk, hogy leellenőrizzünk a saját hibáink kapacitását.
Semmiben nem hinni nem lehet, vagy legalábbis nem normális dolog, mert létezik a valami. Hogy nem tudja valaki mi az igazság arról amit érzékel, az más tészta.
Az a döntő, hogy kinek hiszel.
Az Igaz Isten kapcsolatba lépett az emberrel, és meg lehet ismerni, a többi kitaláció és félrevezetés.
A tudomány jelenleg csak annyit mond, hogy nem tudjuk mi volt kezdetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!