Mit gondoltok arról, ha valaki semmiben nem hisz? Se
Istenben, se az újászületésben, se a szellemekben stb.
10
Nem is szeretnének hatalmat soha.
2014. júl. 11. 20:46
Az egy nihilista=értéektelen ember, semmi haszna sincsen, az ilyen jobbha nem élne.
2014. júl. 11. 20:52
Ismét az őszinte keresztényi szeretetet hallottuk.
Ámen!
2014. júl. 11. 21:04
Az ilyen ember önmagában sem hisz,és menekülj,
ha találkozol ilyen alakkal,mert negatív,cinikus,
semmi sem jó neki.
2014. júl. 12. 06:46
"A tudomány jelenleg csak annyit mond, hogy nem tudjuk mi volt kezdetben."
De a "tudomány" ezt legalább elismeri, és keres, ellentétben a "hívőkkel", akik egy kedves, de bugyuta mesével elintézettnek tekintik a dolgot.
Méghogy hat nap alatt... :D
A vallásokat az ismeretlentől való félelem szülte, és máig is a félelemből él. Csak ahogy az emberiság haladt előre, ezt az eredeti, természetes félelmet egyre inkább hatalmi célokra használták fel élelmes emberek.
Születnek is nyakra-főre a szekták, amelyek örökös félelemben akarják tartani a naívabb lelkeket...
2014. júl. 12. 08:33
Julianna
Lehet, hogy ilyennek látod a vallásokat és igazad is van, de az igazi hitről, látom fogalmad sincs.
2014. júl. 12. 21:46
17/19 A kérdező kommentje:
Julianna, én sem hiszem el a 6 nap dolgot... Amúgy a spirituálisan fejlett emberek gondolkoznak és nem vakon hisznek. Mert a választ meg kell találni. Sok a vacak szekta amik csak az agymosásra szakosodtak...
Olyan nincs, hogy valaki semmiben sem hisz. Mindenkinek vannak reményei és félelmei. A legkiábrándutabb ember sem lehet meg hit nélkül. Remény nélkül nem élet az élet. A gondolkodó értelmes embernek, aki úgy mond nem hisz semmiben, annak is hinnie kell legalább önmagában, hogy boldog lehet. De nagyobb esélye van a boldogságra annak, aki önmagán kívül másokban és az Egészen Másban is tud hinni. Ez az egészen más pedig: a kinyilatkoztatás.
2014. szept. 22. 15:40
19/19 anonim válasza:
Ugyan régi a kérdés, de én szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki másmilyen. Én hívő ember vagyok, keresztény, nekem ez segített abban, hogy talpon maradjak lélekben. Ismerek én nagyon szeretetre méltó ateistákat, akikért tűzbe tenném a kezem, vagy, vagy kevésbé legyek drámai, akár éjszaka közepén is segítenék rajtuk. Az, hogy ők nem hisznek, az ő magán dolguk, és szerintem ez így van rendjén, mindenki megtalálja a maga kis boldogságát, remélem, tudtam segíteni.
2017. dec. 8. 19:42
Kapcsolódó kérdések: