Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan tudnád bebizonyítani,...

Honnan tudnád bebizonyítani, hogy nem csupán Én létezek?

Figyelt kérdés

Amikor kisgyermek voltam, magamtól rájöttem, hogy csak a saját világom érzem, csupán a saját szubjektív valóságtudatom vagyok képes érzékelni, minden amit érzek, látok, hallok, csak én érzem úgy. Nem vagyok képes más éntudatát érezni, honnan tudnám, hogy rajtam kívűl egyáltalán bárki is létezik ?

A tudomány paradigmája szerint, minden ami létezik azt be lehet bizonyítani. Hogyan tudnád azt bebizonyítani, hogy rajtam kívűl létezik más is ?? :O

Ha a racionális, logikus, kézzelfogható bizonyítékokat veszem alapul, csak a saját tudatom vagyok képes érzékelni, csak az én tudatom, másét sosem. Ebből egyértelműen arra következtetek, csak Én létezek !

Lehet rajtam kívűl nincs más sem ? Isten is én vagyok, amikor kételkedek saját magam tettei helyességében, akkor én vagyok sátán is. Ez is azt mutatja Én vagyok Isten is, Sátán is, a jó és rossz is. Ha a két véglet mid Én vagyok, akkor mindÉN=minden én vagyok, a végletek között kitőltött össze dolog, azaz csak Én vagyok.

- Feltevés : Gondolom felveti valaki, hogy ő is létezik, ha ezt elhiszem még nem cáfólja meg azt hogy csupán Én létezek, ugyanis honnan tudom, hogy Ő nem Én vagyok ?

Ha saját létezésem az egyetlen bizonyítható létező amit érzek és melyen kívűl semmi más létező léte, nem bizonyítható és elhiszem, hogy másnak is ugyanúgy van én tudata és csak azt érzi, ebből nem az következik, hogy mindenki létezik, hiszen más létezőt nem tudtunk defíniálni magunkon kívűl, abból a tapasztalatból amit szereztünk a világból, azaz ebből az következik, hogy más is Én vagyok és Én is Ő vagyok. Mind egyek vagyunk.

Honnan tudnád bebizonyítani, hogy nem csupán Én létezek ?

2014. aug. 28. 20:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
vagyok de ha már nem kell majd írok még mindig nincs semmi értelme annak ellenére hogy milyen lesz egy olyan dolog volt egy másik szerkesztő vagy más módon lehet tudni fogom magam mert nagyon fáradt vagy csak egyszerűen nincs semmi értelme nincs DogBuddy saját magát okolja world Wide Web Access tudom hogy mi lesz belőle mert girls Flashing között épült klasszicista stílusban építették újjá creepuponu azonban mégis álom marad ez weboldal készítés módja szerint random rántottát készítünk belőle mert már nagyon régóta dédelgetett álom tetszik neked hogy tudod hogy szeretlek 😚 én most vagyok valami nem stimmel bár én vagyok a valóság, ami tiszta igazság.
2016. okt. 30. 16:00
 52/64 anonim ***** válasza:
60%

"Amikor kisgyermek voltam, magamtól rájöttem, hogy csak a saját világom érzem, csupán a saját szubjektív valóságtudatom vagyok képes érzékelni, minden amit érzek, látok, hallok, csak én érzem úgy. Nem vagyok képes más éntudatát érezni, honnan tudnám, hogy rajtam kívűl egyáltalán bárki is létezik ?"

A fejlődéslélektan szerint tényleg van ilyen szakasz, de ez az óvodáskor végére elmúlik. Te úgy maradtál? Fura.

2016. okt. 30. 17:13
 53/64 anonim ***** válasza:
37%
Verj be fél gramm lsd-t és érezni fogod körülötted lévő élőlények érzelmeit.
2016. okt. 30. 18:00
 54/64 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora baromságot!
2016. okt. 30. 21:41
 55/64 anonim ***** válasza:
2017. jan. 30. 20:50
 56/64 anonim ***** válasza:
Ha elütne egy vonat az is te volnál,és te is vezetnéd?
2017. máj. 20. 18:31
 57/64 anonim ***** válasza:

kiskoromban en is pontosan igy gondolkodtam es aki ennek ellentmond vagy belekot annak lehet igaza de neked is az van!!! igazabol. igazad van ja xd ezt nem tudom megibdokolni csak a te szavaidat idezve de minek is mert mar leirtad egyszer :D

aki meg ilyen allbaveros stb dolgokat irogat ah nincs tisztaba azzal mit beszel. az hogy megut nem bizonyitja azt h letezik. mint tudatos leny es nem csak egy jatek resze amiben a foszereplo vagy :D

na hat egyebkent sztem sokan gondoltuk igy kiskorunkban a vilagot es mindunknek igaza volt :DDD

2017. jún. 26. 14:54
 58/64 anonim ***** válasza:
Én vagyok Én, te vagy Te, ki a hülye én vagy te?
2017. szept. 25. 17:50
 59/64 melabe válasza:
én be tudom bionyitani mivel beszélni tudok a két vilag kozti holtakkalé elhiszed hogy medium vagyok
2017. szept. 25. 19:14
 60/64 anonim ***** válasza:
0%

Allj ki egy szakadek szelere es lepj egyet elore. Ha nem letezik rajtad kivul mas, nincs mi kart tegyen benned, nem fogsz meghalni. Kiprobalod? Miert alakult volna ki a halalfelelem benned, ha nincs mi elpusztitson?

Masreszt pesig honnan tudod(tudjuk) hogy a kulvilag tapasztalati kepe csak az agyadban kepzodik es egyaltalan van olyan hogy szolipszizmus, ha te sosem vizsgaltad ezt meg? Talan csak nem vizsgalta ezt meg valaki mas helyetted? Hiszen a hetkoznapi tapasztalatod a szolipszizmust nem tamasztja ala.

2017. szept. 26. 09:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!