Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan tudnád bebizonyítani,...

Honnan tudnád bebizonyítani, hogy nem csupán Én létezek?

Figyelt kérdés

Amikor kisgyermek voltam, magamtól rájöttem, hogy csak a saját világom érzem, csupán a saját szubjektív valóságtudatom vagyok képes érzékelni, minden amit érzek, látok, hallok, csak én érzem úgy. Nem vagyok képes más éntudatát érezni, honnan tudnám, hogy rajtam kívűl egyáltalán bárki is létezik ?

A tudomány paradigmája szerint, minden ami létezik azt be lehet bizonyítani. Hogyan tudnád azt bebizonyítani, hogy rajtam kívűl létezik más is ?? :O

Ha a racionális, logikus, kézzelfogható bizonyítékokat veszem alapul, csak a saját tudatom vagyok képes érzékelni, csak az én tudatom, másét sosem. Ebből egyértelműen arra következtetek, csak Én létezek !

Lehet rajtam kívűl nincs más sem ? Isten is én vagyok, amikor kételkedek saját magam tettei helyességében, akkor én vagyok sátán is. Ez is azt mutatja Én vagyok Isten is, Sátán is, a jó és rossz is. Ha a két véglet mid Én vagyok, akkor mindÉN=minden én vagyok, a végletek között kitőltött össze dolog, azaz csak Én vagyok.

- Feltevés : Gondolom felveti valaki, hogy ő is létezik, ha ezt elhiszem még nem cáfólja meg azt hogy csupán Én létezek, ugyanis honnan tudom, hogy Ő nem Én vagyok ?

Ha saját létezésem az egyetlen bizonyítható létező amit érzek és melyen kívűl semmi más létező léte, nem bizonyítható és elhiszem, hogy másnak is ugyanúgy van én tudata és csak azt érzi, ebből nem az következik, hogy mindenki létezik, hiszen más létezőt nem tudtunk defíniálni magunkon kívűl, abból a tapasztalatból amit szereztünk a világból, azaz ebből az következik, hogy más is Én vagyok és Én is Ő vagyok. Mind egyek vagyunk.

Honnan tudnád bebizonyítani, hogy nem csupán Én létezek ?

2014. aug. 28. 20:46
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

a 40 es valaszolohoz hasonloan epp azt szerettem volna neked javasolni hogy olvass Védikus irasokat :) neked nagyon bejonne! en kiskoromban arrol filoztam amikor neztem a hegyeket, hogy mogottuk mivan, es hol van vege a vilagnak es ha isten teremtette akkor ot ki teremtette, es miert van ez az egesz amugy is?

igen amugy mind egyek vagyunk, egy a forras, de kedvtelesbol mindegyikunk masmilyen szemelyiseg, ami viszont ugyanugy midnenkiben benne van , es mindenk athalad es megtapasztal mindent, hogy ujra a visszahajlas iranyaba tartson az egesz mindenseg, es mindenki, tehat abba hogy minden egy. hisz minden egy pontbol is indult ki es majd vissza is ter abba :D vegulis magzatkent egy vagy anyukaddal fizikaliag, de aztan mar nem, egyek vagyunk istennel es de aztan ha megnyilvanulunk az anyagban, akkor mar nem, de megis egyek maradunk orokre , ahogy anyankkal is :DDD najo sajat magamnak is faraszto lettem, mert nem tudok most olyan szinten megfogalmazni amit mondani szeretnek, ahogy ide illene. majd a Bhagavad Gita vagy az Isopanisad elmagyarazza ezt szebben es szofisztikaltabban. Napfonat nevu valaszolohoz lenne egy kerdesem meg : Elvennel felesegul legyszi ?:DDDDD

2015. szept. 10. 21:50
 42/64 anonim ***** válasza:

Én nem is létezne akkor? :(

Ez a komment hibás adatot tartalmaz. A létezés mely önt bizonyítja,meghibásodott. Készüléke illetve élete vírusokkal lett tele melyek ugyanúgy élnek mint ön. A program javítás alatt. Köszönjük a türelmet.

2015. okt. 21. 19:31
 43/64 anonim ***** válasza:
Mivel meg sosem lattala,logikus hogy nem is letezel.
2016. aug. 14. 06:07
 44/64 anonim válasza:
Ha eleg erzekeny a lelked amit szerintem meeitacioval lehet elerni akkor kepes lehetsz masok erzeseit erezni. Pl ha ranezel egy baratodra akit jol ismersz es csak nezed ot es latod azokat a gesztusokat mozdulatokat amiket o szokott csinalni hirtelen majdnem kofog razni az erzes mert rajodz hogy valamit erzel amirol tudod hogy ezek nagyon de hatarozottan nem a te erzeseid nem a te tudatodhoz van koze. Csak a lelrk nem eleg erzekeny es ezert keveset fogfel a vilagbol
2016. aug. 21. 16:09
 45/64 anonim ***** válasza:
70%
Ugyanezt éreztem már én is többször, már kiskoromban is. Sosem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni, mint te. :D
2016. aug. 21. 20:20
 46/64 anonim ***** válasza:
17%
Hogyha jól megver valaki akkor rájössz hogy nem csak te létezel.
2016. aug. 28. 21:52
 47/64 anonim ***** válasza:
A fizikai univerzumban minden idióta a fizikai erővel érvel.
2016. szept. 6. 20:19
 48/64 anonim ***** válasza:
16%
Megnézném milyen képet vágnál ha 8 helyen eltörnék a csontodat és a párodnak a torkát csavarhúzóval széttirincsolnák. És látnád ahogyan szép lassan meghal. És közben megerőszakolják.
2016. szept. 6. 20:46
 49/64 anonim ***** válasza:
37%
ok. holnap megyek a bankba, oszt kirabolom! ha én nem létezem, akkor felelősségre se tud vonni senki
2016. szept. 7. 20:24
 50/64 anonim válasza:
szülj egy gyereket.
2016. okt. 7. 21:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!