Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan tudnád bebizonyítani,...

Honnan tudnád bebizonyítani, hogy nem csupán Én létezek?

Figyelt kérdés

Amikor kisgyermek voltam, magamtól rájöttem, hogy csak a saját világom érzem, csupán a saját szubjektív valóságtudatom vagyok képes érzékelni, minden amit érzek, látok, hallok, csak én érzem úgy. Nem vagyok képes más éntudatát érezni, honnan tudnám, hogy rajtam kívűl egyáltalán bárki is létezik ?

A tudomány paradigmája szerint, minden ami létezik azt be lehet bizonyítani. Hogyan tudnád azt bebizonyítani, hogy rajtam kívűl létezik más is ?? :O

Ha a racionális, logikus, kézzelfogható bizonyítékokat veszem alapul, csak a saját tudatom vagyok képes érzékelni, csak az én tudatom, másét sosem. Ebből egyértelműen arra következtetek, csak Én létezek !

Lehet rajtam kívűl nincs más sem ? Isten is én vagyok, amikor kételkedek saját magam tettei helyességében, akkor én vagyok sátán is. Ez is azt mutatja Én vagyok Isten is, Sátán is, a jó és rossz is. Ha a két véglet mid Én vagyok, akkor mindÉN=minden én vagyok, a végletek között kitőltött össze dolog, azaz csak Én vagyok.

- Feltevés : Gondolom felveti valaki, hogy ő is létezik, ha ezt elhiszem még nem cáfólja meg azt hogy csupán Én létezek, ugyanis honnan tudom, hogy Ő nem Én vagyok ?

Ha saját létezésem az egyetlen bizonyítható létező amit érzek és melyen kívűl semmi más létező léte, nem bizonyítható és elhiszem, hogy másnak is ugyanúgy van én tudata és csak azt érzi, ebből nem az következik, hogy mindenki létezik, hiszen más létezőt nem tudtunk defíniálni magunkon kívűl, abból a tapasztalatból amit szereztünk a világból, azaz ebből az következik, hogy más is Én vagyok és Én is Ő vagyok. Mind egyek vagyunk.

Honnan tudnád bebizonyítani, hogy nem csupán Én létezek ?

2014. aug. 28. 20:46
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:

# 25/29 azért mert nem vagy képes megérteni a szolipszizmust a kvantumfizikát, még ne menj vissza a légváradba. Gondolkozz !....

[link]

Pont párszor korábban ti írtátok, hogy ne használjam az accom nevét.

" Az általad létrehozott világban te kéne legyél a legokosabb nálad senki se lehetne okosabb senki se tudhatna többet, amit egyébként te sem tudnál mert hiába lenne éntudatom, csak azt tudhatnám, amit te is ismersz. "

a gond az, hogy nem érted a szolipszizmust ! Ha csak Én létezek, nincsen körülöttem tőlem független anyagi valóság, csak bennem vannak azok amiket érzek, te is, más is. Nem tudnak többet mint én, hiszen amit tudnak azok is bennem vannak !

Miről is tudnának többet, ha rajtam kívűl semmi sincsen !?

Pont azért nem vagyunk kéepsek cáfólni, mert ez a valóság vagy kísértetiesen hasonló.

2014. aug. 30. 23:45
 32/64 anonim ***** válasza:

Ha csak te létezel, akkor a személyeskedésnek, mint logikai hibának nincs is értelme. De nagyon vicces belegondolni :)

Am már kétszer kifejtettem, hogy a szolipszizmussal mi a probléma, és mindkétszer átugrottad, és a hsz-em részleteire válaszoltál, véletlenül sem a lényegi részre. És még itt vered a melled, hogy te aztán mekkora zseni vagy. Vicces. Csak azt nem értem, hogy miért fáradozok ezzel.

2014. aug. 31. 19:53
 33/64 A kérdező kommentje:
Utolsó csak kötekszel. Nem mondtam, hogy zseni vagyok, akkor nem kérdeznék. nem gondolod ? Ez a szavaim kiforgatása, hogy lejárassad alattomosan a spiritualitást és engem, azokat akik komoly kérdéseket vetnek fel.
2014. szept. 23. 17:18
 34/64 Spilerke ***** válasza:
0%

Hát zseni tényleg nem vagy, mert hiába mondom neked, hogy te kéne légy a legokosabb mindközülünk, ha te teremtetted volna ezt a világot mindenki csak aprócska része lenne a tudatodnak. Mindezt leszámítva mindent tudnál, ami a világban történik mindennek részese lennél minden egyes történésnek, akárcsak egy álomban hisz te lennél minden, ami körül vesz minket. Azon még nem gondolkodtál, hogy miért nem álmodsz 5D-ben vagy, esetleg 6D-ben tudod miért nem, mert egyszerűen nem tapasztaltad meg el sem tudod képzelni, hogy milyen lehet egy 5D-s világban élni, tehát ilyen alapon te sem tudnál olyan világot teremteni, amit előtte még nem tapasztaltál volna meg, és azis kérdéses, hogy téged ki teremtett, ha te teremtetted a világot, amelyben élünk. De te síkhülye vagy, csak lököd a hülye dumát komolyan szerintem nem is válaszra vársz, hanem önigazolást akarsz kapni a hülyeségeidre.

Spilerke

2014. szept. 23. 20:48
 35/64 anonim ***** válasza:

De akkor hogyan születtèl te?

Ahhoz szüleidnek is kène lèteznie ahhoz hogy teis lètezz ès ha a szüleidlèteznek akkormár nemcsak te lètezel ès akkor ez az egèsz romba dőlt ès MINDENKI L3TEZIK

2015. aug. 1. 20:34
 36/64 A kérdező kommentje:

A válasz kézenfekvő ! Nem is születtem meg, mivel ez az egész élet a világgal együtt az én illúzióm, benne mindenki mással. A tiéd is ugyanígy illúzió, csupán azt nem tudod, hogy a te én tudatod, azonos az enyémmel. Mi egyek vagyunk. Honnan tudnád, amikor nem érzed az én tudatom, minthogy én sem a tiedet, mivel azonos a magja. :-D....

ez a szolipszizmus !

2015. aug. 3. 20:26
 37/64 A kérdező kommentje:

Tudom spílerke, nehéz megérteni ezt az értelmezést. Nem kell mindent tudnod, ha csak te létezel, mivel a világ körülötted nem valós !

Amik tőrténnek csupán illúzió. Az illúzióhoz tartozik az is, hogy vannak akik nálad többet tudnak, mivel a tudás sem valóságos, így neked sem kell tudnod, azt amiről azt vízionálod, hogy valós és ők tudják. Mivel csak vízió ! :-D

Egy érthető példa a tudósok által : [link] Jim beszélget Norával. Nora én tudata létezik és az ő világában Jim hologram, de ugyanígy Jim világában is Nora az. A valóság pedig az, hogy a világ nem létezik, mert nem lehet egyszerre hologram is Nora és/vagy Jim sem külön, ergo csak egyetlen lény létezik, az akit te Énnek tartasz, de az része a másik embernek is.

2015. aug. 3. 20:33
 38/64 anonim válasza:

Amit leírtál kedves Kérdező, mindeddig nem tudtam szavakba önteni, a mai napig gyakran elgondolkozom ezen. Nem vagyok jártas a kvantumfizikában, és a szolipszizmust is csak fogalom erejéig ismerem, de nekem erről az álmok jutnak eszembe. Olvastam egyszer a tudatos álmodásról, és ott találkoztam azzal a dologgal, hogy az álmunkban feltűnő személyek valójában mind mi vagyunk, így ha kérdezünk tőlük valamit, a válasz amit adnak valójában ott volt a tudatalattinkban, azaz mi magunk válaszoltunk a saját kérdésünkre. Mintha az álmok lennének az indikátorai annak hogy tényleg csak mi létezünk, az Én, a Figyelem.

Az egyik Válaszoló írta hogy ezek szerint a rabló szatírral is egyek vagyunk....a rabló szatír se ő, mert a rabló és szatír csak egy tulajdonsága, a személyisége ami nem ő, azzal ő nem egy és ugyanaz....mert ezek változó dolgok, a személyiség, a hangulat, a jellemvonások azok mind változnak és csak egy marad, az az "Én", azaz a figyelem amivel érzékelsz mindent, még azt is hogy jaj rabló szatír lettem vagy stb.

Szóval ezek alapján arra jutottam hogy Figyelem, "Én" csak egy van az egész világon, és ez az egy kap egy csomó ruhát, azaz testet amiben megszemélyesül....szóval az emberek talán csak a személyiségükben különböznek ami annak a függvénye hogy milyen testbe születnek, milyen anatómiai felépítéssel, aggyal, és milyen külső hatások érik. Így talán elfogadhatóbb az is hogy "csak Én létezem" mivel az énre nem feltétlenül kell mint testre gondolni ami csak egy van és a többi illúzió, hanem mint egy valamire ami figyel, érzékel, nem rendelkezik személyiséggel, és a végtelenségig képes osztódni hogy megszemélyesüljön több testben melyek majd rendelkeznek személyiséggel, de azokkal sosem lesz egy és ugyan az...mintha lenne egy tengernyi vized amit végtelen sok pohárba tudnál önteni, melyek különböző formájúak (különböző személyiségek, testek más és más küllemmel) és attól hogy beleöntötted a poharakba az még ugyanaz a tengervíz marad ami nem egy a pohárral amibe beleöntötték, csak abban kap alakot (mint ahogy a tudat a testben kap anyagi életet).

Csak efféle primitív megfogalmazásban voltam képes kifejteni az álláspontom, de remélem érthető. Szóval elképzelhetőnek tarom hogy csak egy "Én" létezik, az én elképzelésemben: egy "lélek" több testben.

2015. aug. 4. 03:26
 39/64 A kérdező kommentje:

# 38/38 " Szóval elképzelhetőnek tarom hogy csak egy "Én" létezik, az én elképzelésemben: egy "lélek" több testben."

Nagyon jó megfogalmaztad ! Pontosan erről van szó. :-).

2015. aug. 25. 19:22
 40/64 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Amint látom, rajta vagy a témán. Két dolgot javasolnék, hogy megnézz:

(1) Advaita védánta

(2) Az (1) tanítóinak a munkái.

(2)(a) Kiadott könyveket is találsz. Néhány szerző ill. mester: Ramana Maharsi, Niszargadatta Mahárádzs, H.V.L. Púndzsa - ezeket tartom legnagyobbra

(2)(b) Interneten is találsz könyveket, pl.: [link]

Észre fogod venni, hogy a könyvekben visszaköszönnek a gondolataid - ami nem meglepő, hiszen csak TE létezel.

2015. aug. 25. 21:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!