Szkeptikusok és trollok minek erőlködnek itt?
Miért nem tudtok leszállni az ezósokról?
Úgysem tudjátok ráerőltetni a másik emberre a nézeteiteket, főleg ha ezt agresszíven teszik egyesek. Sőt, ellenkező hatást is elértek valakinél: már csak azért is továbbra is hinni fog a dolgokban.
Ha engem nem érdekel egy téma/ avagy nem hiszek benne, akkor nem fogok odamenni és magyarázni a magamét. Nem érdekel a politika, így nem is megyek abba a rovatba dumálni. Hány ezóst láttatok a Tudomány rovatba menni, és mondani a magáét meg ráerőltetni a másikra a saját nézeteit? Mert én még nem nagyon láttam egyet sem.
Talán mert nem éreznek késztetést rá és így is teljes az életük?
Hogy példát is írjak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__5920..
Itt sok válasz olyan volt, hogy "kit érdekelnek az ufók, dörseszkázni jobb" meg "nem hiszek benne hülyeség."
és "földönkívüliek sosem voltak itt".
De akkor minek szól hozzá az ilyen?
Vagy:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5941..
Kiírja, hogy szkeptikusok kíméljék, de azért csak beírják hogy " bööö szellemek nem léteznek". Kit érdekel?
És még rengeteg dolgot belehetne linkelni.
#8as:
" eddig minden csodára találtak csodától mentes magyarázatot."
Ez egyáltalán nem igaz. Majdnem olyan, mintha azt mondtad volna, hogy már mindent tudunk a világról.
#9. "Ha már, meg vannak szólítva, akkor meg, mi a helyzet?"
Az már más.
"a tudomány rovatba is, feljárnak a hívők (igaz, idáig, csak elvakult keresztényeket találtam). "
Na látod, ott nem ezo hívők tobzódnak, hogy mikor biológiáról beszélnek az emberek akkor jönnek a szellemekkel, vagy ha a csillagászatról, akkor meg az ufókkal.
#10-es
"Amiket felhoztál példának, a válaszolók jogosan írtak olyat, amit írtak. "
Szóval ez neked jogos egy ufós kérdésnél:
"mindenkinek ezer jobb dolga van az életbe, mint hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzon?"
"nem nem hiszem el, hanem lesz#arom"
"jobban szeretik az idejüket mittomén gördeszkázással vagy teniszezéssel tölteni, mint hogy ufos sztorikat olvasgatnak?"
Ezek a válaszok roppant magas IQ-ról tesznek tanúbizonyságot.
"Az ilyen szellem biszbasz dolgokat hol és mikor bizonyították tudományosan ? Sehol. "
És? És a tudomány rovatban vagyunk? TUDTOMMAL NEM. Mivel nincs egyértelműen bizonyítva, ezért is van ezo rovatban.
Csak azért mert más tapasztalhatott ilyet, te meg nem, attól még nem biztos hogy NEM léteznek.
Ez egy hibás anekdotikus érvelés.
Bár a tapasztalatok rendkívül fontosak lehetnek egy állítás igazságának eldöntésében, de önmagukban és kiragadott jelleggel nem bírnak általános bizonyító erővel, és nem zárják ki mások eltérő tapasztalatait.
Elnézést az előbb valamilyen módon máshol küldtem a válaszomat nem tudom, hogy történt, de mindegy itt van :
Nem tudom mások miért csinálják, amit
csinálnak konkrétan nem is érdekel. De
szerintem mindenkinek joga van hozzászólni
egy kérdéshez, ha érdekli a téma legyen az
szkeptikus vagy ezós. Én nem érzem magam
szkeptikusnak, ezósnak sem trollnak, de
érdeklődőm az UFO és Parapszichológia iránt,
mivel van egy elméletem ezekkel kapcsolatban,
amit nyilván nem fogok megosztani, amíg nem
vagyok bennük %100-ig biztos láthatátok mi
történt Ajszek Nyutonnal , Galileo Galileivel
nem akarok hasonlóképpen járni.
"A materialista gondolkozású tudósok korát érjük. Ezeknek a jelenségeknek (távolbalátás, szellemek érzékelése, asztaltáncoltatás, csatornázás, ufók stb.) nincs helye a kialakított világképükben így hevesen tagadják létüket.
Bezzeg az '50-es évek előtt senki nem volt elzárkózva a témától. Az országban Metapsychikai Tudományos Társaság is működött , és még folyóiratot is adtak ki, doktorokkal, pszichológusokkal, tehát VALÓDI tudósokkal."
Arra nem gondoltál, hogy épp az lehet az oka, hogy mára már nem foglalkoznak velük, mert az 50-es évek előtti nagy kutatási láz rengeteg kísérletéből csak az derült ki, hogy felesleges olyasmikre pocsékolni a pénzt és az időt, amik létezését senki semmilyen formában nem tudja bizonyítani?
Bár jelenleg is fel-felröppen egy-egy ilyen bizonyító célzatú kísérlet híre, de ezidáig minden esetben két lehetőség történt csak:
1. A magát auralátónak/szellemidézőnek/halottakkal beszélgetőnek, stb. valló delikvens ellenőrzött körülmények között vagy csúfos kudarcot vallott.
2. Vagy olyan jelenségről volt szó, amelyet a tudomány teljesen megmagyarázott, bármiféle ezoterikus felhang nélkül.
"Szkeptikusok és trollok minek erőlködnek itt?"
Tiltja szabály, hogy szkeptikusoknak nem szabad válaszolni? NEM!
Jogunk van azt mondani valamire, hogy nincs bizonyíték hogy létezik, főleg ha tényleg nincs bizonyíték rá hogy létezik. Viszont ezzel megmutatjátok, hogy titeket nem érdekelnek a bizonyítékok, ti nem akartok változni.A szkeptikusok bezzeg változzanak.
Az nem tetszik nektek, ha egy szkeptikus máshogy gondolkozik, rögtön hülye az illető. Ti pedig még csak esélyt sem akartok adni magatoknak, hogy megváltozzatok.
Ha felteszel egy kérdést, akkor igenis tűrjed, hogy kapsz rá olyan választ is, amit nem vársz vagy nem akarsz.
Érdekes módon ha valaki feltesz ide egy normális kérdést, amire nem tudjátok a választ, rögtön törlésre kerül. Biztos félti valaki hogy nem lesz látogató a boltjában. Tudom hogy nekem milyen kérdéseimet törölték innen, ami elgondolkodásra késztette volna az embereket. 5 perc után törölték, hogy miért, azt a mai napig sem tudom. Válasz persze egyikre sem érkezett.
Akkor legyen, higgyetek a mesevilágotokban, de akkor ti se akarjatok itt téríteni embereket, ne vonjátok felelősségre a szkeptikusokat azért, mert valamiben bizonyítékok hiányában nem hisznek. Megérdemelnéd hogy tényleg ne kapj szkeptikustól választ, meglátnád hogy a társaid mennyire értenek a dolgokhoz. 1 választ nem kapnál a kérdésedre, talán 1-2 bolond írna valami értelmetlen hablatyot.
"#8as:
" eddig minden csodára találtak csodától mentes magyarázatot."
Ez egyáltalán nem igaz. Majdnem olyan, mintha azt mondtad volna, hogy már mindent tudunk a világról. "
- Vártam volna ez esetben egy ellenpéldát. Miért maradt el?
Kérdező: nemár túl,hülýéķ az ezosok sokágig tartana elmagyarázni,hogy miért nem érdekel menyé már innen az ilyen kérdések úgy lefárasztanak főleg az ilyenek ezek az ezosok: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__1869..
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__termeszetfeletti-len..
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4.. és még a többi száz... stb :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!