Szkeptikusok és trollok minek erőlködnek itt?
Miért nem tudtok leszállni az ezósokról?
Úgysem tudjátok ráerőltetni a másik emberre a nézeteiteket, főleg ha ezt agresszíven teszik egyesek. Sőt, ellenkező hatást is elértek valakinél: már csak azért is továbbra is hinni fog a dolgokban.
Ha engem nem érdekel egy téma/ avagy nem hiszek benne, akkor nem fogok odamenni és magyarázni a magamét. Nem érdekel a politika, így nem is megyek abba a rovatba dumálni. Hány ezóst láttatok a Tudomány rovatba menni, és mondani a magáét meg ráerőltetni a másikra a saját nézeteit? Mert én még nem nagyon láttam egyet sem.
Talán mert nem éreznek késztetést rá és így is teljes az életük?
Hogy példát is írjak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__5920..
Itt sok válasz olyan volt, hogy "kit érdekelnek az ufók, dörseszkázni jobb" meg "nem hiszek benne hülyeség."
és "földönkívüliek sosem voltak itt".
De akkor minek szól hozzá az ilyen?
Vagy:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5941..
Kiírja, hogy szkeptikusok kíméljék, de azért csak beírják hogy " bööö szellemek nem léteznek". Kit érdekel?
És még rengeteg dolgot belehetne linkelni.
Ha a szkeptikusok itt nincs helye, akkor valami nagyon nagy baj van. Jelenleg benne vagyok az első hatban, pedig szkeptikus vagyok. Valami respektem akkor csak lehet.
Egymagam ezer regisztrációval sem tudnám feltolni az élvonalba. Nem gondolod?
*emberek, csak nem ez a többség.
Javítani akartam, de véletlenül a küldés gombot nyomtam :)
Azért érdekes az ellenszenv a "szkeptkusok"-kal szemben.
Ha valaki fogyókúra rovatban megkérdezi, hány napig kell null-kalóriás diátát folytatni, hogy 5 kiló lemenjen, telejsen elfogadott a "kioktatás", msizerint ez veszélyes, és visszaüt később.
Ha valaki oktatás rovatban iratná meg a házi feladatát, telejsen elfogadott a "kioktatás", miszerint ezzel nem fog tanulni.
Ha valak iaz állatok rovatban megkérdezi, mekkora terrárium elég egy tengerimalacnak, teljesen elfogadott a "kioktatás", msizerint a tengerimaalc társas lény, és ketrec kell neki.
De az ezotéria rovatban húzza meg magát, aki más véleménye van, miközben egyesek a halott barátnőjüket idéznék meg, összeesküvés-elméeltek gyártásával feketítenek be embereket, a tudósókat hazugsággal és dilettantizmussal vádolják stb.?
"Jelenleg benne vagyok az első hatban, pedig szkeptikus vagyok. Valami respektem akkor csak lehet. "
nem azt mondom, hogy buta vagy, de a % semmit sem jelent. Sokszor csak pofára megy a szavazás, nem pedig a komment minőségére. A hívők itt mindig le vannak pontozva a szkept. és trollok álltal.
Az nem kioktatás és nem szkepticizmus, hanem tagadás, ha egyből beírja valaki " de nem érdekel nincs szellem sem ufó". Sokan szkeptikusnak vallják magukat de nem azok.
A materialista gondolkozású tudósok korát érjük. Ezeknek a jelenségeknek (távolbalátás, szellemek érzékelése, asztaltáncoltatás, csatornázás, ufók stb.) nincs helye a kialakított világképükben így hevesen tagadják létüket.
Bezzeg az '50-es évek előtt senki nem volt elzárkózva a témától. Az országban Metapsychikai Tudományos Társaság is működött , és még folyóiratot is adtak ki, doktorokkal, pszichológusokkal, tehát VALÓDI tudósokkal. A csalókat leleplezték, de ha valamire nem tudták a választ, akkor azt elismerték! Nem hiába volt sikeres Kele, a léleklátó és léleklátó Miska bácsi sem. El voltak ismerve! Most mi van? Már nem az a lényeg, hogy felderítsék a jelenségeket, hanem anélkül, hogy normálisan megvizsgálnák őket, kapásból cáfolni akarnak, mert alapból úgy állnak hozzá, hogy tagadják! Aki mást állít az hülye, pszichiátriára való, pénzéhes, kókler és csaló. Sőt, ha mégis lenne olyan tudós, aki azt állítja, hogy valami is igaz ezekből, akkor a tudományos körök nem vesznek tudomást róla és kiközösítik, gúny tárgyává teszik és szakmailag megbízhatatlannak titulálják.
Ugyanez leképezhető az itteni emberekre.
Eléggé hamis az a kép, amit festesz, miszterint valaki vagy materialista, vagy azós. Én pl. egyik sem vagyok.
Az igazság az, hogy eddig minden csodára találtak csodától mentes magyarázatot. Akkor miért kellene azt feltételezni, hogy a 999 csaló után az 1000. valódi szellemidéző?
Az odamondogatás meg ida-visszamegy. Hányszor olvashatunk arról, hogy a raiconélisan gondolkodó embereke megkeseredettek, üres az életük, hiú ábrándoakt kergetnek?
Ha már, meg vannak szólítva, akkor meg, mi a helyzet? Ja és igen: a tudomány rovatba is, feljárnak a hívők (igaz, idáig, csak elvakult keresztényeket találtam).
A másik: az ezósok között is vannak, akik trollkodnak, vagy az már más?
Nézd, én nem erőlködni jöttem / járok ebbe a kategóriába, hanem egyszerűen érdekel, hogy mégis hol a határ az embereknek.
Arra már rájöttem, hogy megmagyarázni nem érdemes a dolgokat, mert aki hülye, az hülye is marad.
Tényleg elnézést, hogy hülyének nevezem a legtöbb ezo-st, de más szót nem tudok találni.
Amiket felhoztál példának, a válaszolók jogosan írtak olyat, amit írtak.
Az ilyen szellem biszbasz dolgokat hol és mikor bizonyították tudományosan ? Sehol.
Ezzel én le is írtam mindent, amit akartam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!