Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ősnyelv a Magyar volt?

Az ősnyelv a Magyar volt?

2014. júl. 28. 19:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%

tekintve, hogy mindenhol ottvagyunk, így könnyen elképzelhető

amúgy szerintem mivel majmoktól származunk, így az ősnyelv a makogás

2014. júl. 28. 21:19
 12/31 anonim ***** válasza:
66%

Tiltakozom!

Csak a majmok származnak majmoktól!

A tudomány mai állása szerint az embernek és a majoomnak KÖZÖS ŐSe volt, tehát nem egyenesági a leszármazás!

2014. júl. 28. 21:39
 13/31 anonim ***** válasza:
85%

"20:38: ha értenél a témához, tudnád, hogy az elmúlt száz év alatt sokat fejlődött az uráli nyelvészet."

Ha értenél a témához, tudnád, hogy lassan már az sem biztos, hogy létezik olyan, hogy finnugor, mint nyelvcsalád.

"Lehet, hogy Te szilárd talpakon álló bizonyítékokról olvasol fél óránként az alternatív elméletekkel kapcsolatban, de én sajnos egyet sem olvastam, pedig volt már kezemben néhány mű."

Sajnos úgy érzem belefolyunk a finnugor - nem finnugor kérdésbe. Én nem azt állítom, hogy minden alternatív elmélet igaz, én azt állítom, hogy a finnugor elmélet hülyeség (de akkora, hogy, aki kicsit utánajár és mégis beveszi azt csak 2 kategória közé sorolnám: vagy agymosott, vagy dilettáns.) Ebből kifolyólag meghallgatom az alternatív elméleteket, az ősnyelv témakörről is hallottam már és meg kell hagyni, hogy a kutatók rengeteg megfigyelése helytálló.

"Egyébként a legabszurdabb, hogy az ősnyelv kérdését (mely boncolgatását en bloc áltudományosnak tart a nyelvész társadalom) összekevered a magyar nyelv rokonságának kérdésével."

Szerencsére én nem függök a nyelvész társadalomtól, mint te (ha egyáltalán tényleg nyelvész vagy), így veled ellentétben én kimondhatom úgy az igazat, hogy közben nem kell féltenem az állásomat.

Egyébként nem keverek össze semmit, csak rámutatok a lényegre: ha a magyar nyelv tényleg uráli, az egyből kizárja azt, hogy nyelvünknek kapcsolata van az ősnyelvvel vagy neadjisten azonos vele.

2014. júl. 28. 22:23
 14/31 A kérdező kommentje:
dubitus te lehet hogy majom voltál, ebben egyetértek veled. De én nem :-)
2014. júl. 28. 22:29
 15/31 anonim ***** válasza:
47%
Ádám az tuti magyar volt, mert ezt mondta miután Éva megette az almát: EZ megette Ba2dmeg!...
2014. júl. 28. 22:44
 16/31 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező! (#14)

Szövegértési bajod van, ha magadra veszed azt, amit más posztjában próbáltam cáfolni!

2014. júl. 29. 06:20
 17/31 A kérdező kommentje:
Ti is magyarok vagytok, nem ? Miért nem jó nektek, hogy az ősnyelv a ti anyanyelvetek ?
2014. júl. 29. 15:20
 18/31 A kérdező kommentje:

"A tudomány mai állása szerint az embernek és a majoomnak KÖZÖS ŐSe volt, tehát nem egyenesági a leszármazás!"

Aki nem mellesleg szintén egy majom volt :P

2014. júl. 29. 15:21
 19/31 anonim ***** válasza:
23%

De, tök jó azt képzelni, hogy a magyar volt az ősnyelv.

És az orosznak is azt gondolni, hogy az orosz volt, a románnak meg, hogy a román.

Tényleg nagyon jó érzés.

2014. júl. 29. 15:31
 20/31 anonim válasza:
0%

"Ti is magyarok vagytok, nem ? Miért nem jó nektek, hogy az ősnyelv a ti anyanyelvetek ?"

Ez neked érv?

2014. júl. 29. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!