Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ősnyelv a Magyar volt?

Az ősnyelv a Magyar volt?

2014. júl. 28. 19:29
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
71%
A tudomány jelen álláspontja szerint nem lehet tudni, melyik volt az ősnyelv.
2014. júl. 28. 19:33
 2/31 A kérdező kommentje:
Ezt egy perc alatt tudod? Meg sem nézted a videot. Majd a végén választ kapsz erre a kérdésre
2014. júl. 28. 19:36
 3/31 anonim ***** válasza:
48%
Nem egy perc alatt tudom, nyelvész szakot végeztem. Ott tanultuk.
2014. júl. 28. 19:38
 4/31 A kérdező kommentje:
Ez új kutatás, figyeld csak meg gyerek !
2014. júl. 28. 19:39
 5/31 anonim ***** válasza:
39%
Nem, és nem kell ehhez két órát elpocsékolnom az életemből. Ugyanis nagyon egyszerű: tudjuk, hogy a nyelvünk már 800 éve egészen más volt. Azt is ki lehet jelenteni, hogy más nyelvekhez hasonlóan, a miénk is nyelvekkel rokonságban áll úgy, hogy sokkal régebben volt egy alapnyelv, mely közös eredetüket jelenti. Bármi is volt ez az alapnyelv (uráli, altáji, bibliai héber, sumér, etruszk, szíriuszi stb.), nem azonos a mai magyar nyelvvel, illetve semmilyen forméban nem nevezhető MAGYAR nyelvnek. Akkor ugyan hogy lenne az ősnyelv bármelyik mai nyelv?
2014. júl. 28. 19:48
 6/31 anonim ***** válasza:
50%

Sosem értettem bizonyos "szakemberek", tanárok hogy mernek valamit is 100%-ra kijelenteni.

Rengeteg kutató, nyelvész, történész állítja, hogy a magyar az ősnyelv, vagy legalábbis annak egyenes ági leszármazottja.

Én nem foglalok állást, de érdekes, hogy míg az elmélet hirdetői minden fél órában újabb és újabb szilárd talpakon álló bizonyítékokat hoznak fel, addig a finnugoristák csak

habzó szájjal fröcsögnek és ismételgetik a dogmáikat, amiket már 100 éve is 2354x megdöntöttek.

2014. júl. 28. 20:38
 7/31 anonim ***** válasza:
6%

20:38: ha értenél a témához, tudnád, hogy az elmúlt száz év alatt sokat fejlődött az uráli nyelvészet.

Lehet, hogy Te szilárd talpakon álló bizonyítékokról olvasol fél óránként az alternatív elméletekkel kapcsolatban, de én sajnos egyet sem olvastam, pedig volt már kezemben néhány mű. Furcsa is volna, ha így lenne, hiszen az alternatív nézetek nem egységesek, és azt már csak nem gondolhatjuk, mindegyik igaz lenne. Mindenesetre bármelyik műről eddig meg tudtam mondani, hol hibáznak.

Egyébként érdekes, hogy nem foglalsz állást, mégis finnugristáknak bélyegzel egyeseket (amit csakis az alternatív nézetek képviselői szoktak, az említett tudósok tagadják e jelzőt). És az is érdekes, hogy kifogásolod, ha valaki 100%-ra kiejelnt valamit, mégis teljes mellszélességgel állítod, hogy a magyar nyelv származására vonatkozó bevett nézetet már több ezerszer megcáfolták. Egyébként a legabszurdabb, hogy az ősnyelv kérdését (mely boncolgatását en bloc áltudományosnak tart a nyelvész társadalom) összekevered a magyar nyelv rokonságának kérdésével.

2014. júl. 28. 20:48
 8/31 anonim ***** válasza:
58%

Igen.

Már Ádám és Éva is magyarul társalogtak a Paradicsomban!

A kőbaltát sem nevezi senki más "kőbaltának" csak a magyar, a régészeti kutatások bebizonyították, hogy voltak kőbalták, tehát az őskori emberek is magyarul társalogtak.

2014. júl. 28. 21:02
 9/31 anonim ***** válasza:
29%
Igen és Jézus is magyar volt és mivel Isten fia volt, ezért isten is magyar volt. És a hülyeség is (főként) magyar sajátosság.
2014. júl. 28. 21:05
 10/31 anonim válasza:
20%
Persze, a magyarok a kiválasztott nép, te szerencsétlen :D
2014. júl. 28. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!