Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Létezik Isten?!

Létezik Isten?!

Figyelt kérdés
Szerintetek van Isten? Ha igazán lenne, van, akkor miért hagyja, hogy naponta ártatlan emberek haljanak meg, vagy miért engedi, hogy Afrikába annyian éhezzenek? Miért? Ha tényleg annyira magasztalja mindenki, miért engedi, hogy ennyi rossz legyen ezen a világon? Popcornal a kezébe nézi ahogyan naponta lesz valaki öngyilkos, vagy, hogy a papok meggazdagodnak, persze nen tisztességes úton. Nos...rengetegen hisznek, abban, hogy van...sok ember jár templomba, megköszöni, hogy így meg úgy segített, kérdem én, akkor is úgy köszönget az ember dolgokat Istennek, ha épp a gyereke hal meg valamelyik nap? Talán hitetlen vagyok, de érdekel ezeknek a kérdéseknek a válasza. Előre is köszönöm!

2014. júl. 21. 23:12
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem is úgy képzeltem el, ahogy te ezt leírtad. Csak érdekes, hogy az emberek magasztalják Istent, ha van, valamint, hogy ilyen meg olyan jó, hát veszem észre...a sok végtelen jóságát igazán elhasználja "szép" dolgokra, meggazdagítani a szélhámosokat, a gyilkosokat nem elitélni minden esetben, a jókat büntetni a rosszak helyett stb. Lehet erre egy csomó magyarázat, de azon a tényen, hogy sok rossz dolgot hagy megtörténni vagy akár létezni semmin sem változtat. Értem én, hogy elvileg a rosszakat bünteti, de akkor a jójat miért nem segíti mindig? Egy ártatlan gyereknek, akit elrabolnak, meggyilkolnak mi a hibája?? Nos..erre válaszolj, s ne adj sablonos válaszokat.
2014. júl. 22. 00:48
 12/25 anonim ***** válasza:
53%

A reakciódból nem igazán hiszem, hogy megértetted az előző kommentemet. Mindegy, azért megpróbálok válaszokat adni a kérdéseidre.

Emberi létünk célja a tanulás, tapasztalatszerzés. A szélhámost nem Isten gazdagítja meg, hanem saját maga. Tetteiért bűnhődni fog, az igazság a legfőbb törvény, ha úgy jobban tetszik a karma majd őt is utoléri.

A rosszra szükség van a fejlődéshez, különben folyamatosan ugyanabban a szellemiségben tengetnénk a mindennapjainkat, megragadnánk egy szinten és sosem jutnánk el Istenhez. Folyamatos leckéket kapunk és addig nem hagyjuk el az iskolát amíg nem tanultuk meg azokat.

Isten nem élvezi, hogy a gyermekei szenvednek, de ez a szükséges rossz a fejlődéshez. (Pl. egy kisgyermek csak akkor tanulja meg igazán, hogy a tűz nem jó, ha belenyúl és megtapasztalja).

2014. júl. 22. 01:24
 13/25 anonim ***** válasza:

Aki hisz, annak van.

Akinek van, ő Isten SZOLGÁJA, de nem RABSZOLGÁJA.

.

A világvallások istenei mind-mind elvárásokkal vannak teremtvényeitől. Ugyanakkor szabad elhatározás biztosított.

Tehát, a hívő is tehet saját akaratából rosszat, de tudja, hogy azzal áthágja istene elvárásait, tehát bünti lesz a vége.

Isten sem nem jó, sem nem rossz.

Megmutatja a helyes irányt, aztán mindenki cselekedhet saját feje szerint.

2014. júl. 22. 09:35
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. júl. 22. 10:41
 15/25 A kérdező kommentje:
Lehet Istent, a hitet azért találták ki az emberek, hogy az ember tudjon mibe kapaszkodni, mibe hinni, kinek imádkozni. Érdekes, mindenre van magyarázat, akkor is lesz mindenre, amikor elveszítitek a hitetek? S még egy kérdés, Ő miért találta fel a bort, ha az káros? Mert ugye a bor mindig Isten véreként jelenik meg mindenhol. Akkor ez egy próba, azt mondjátok? Át kell menni rajta, mint pl az érettségin? Az emberen múlik, hogy megtartja-e az italnak a mértékét? Ez is egy hülyeség, Isten, ha mindentudó, akkor előre tudja, hogy rengetegen megbuknak. Talán az egész hit meg egyház egy hülyeség, kitaláció, s talán kesőbb kiderül, hogy az egész nem volt igaz, s rengetegen hittek a SEMMIBE. De az is lehet, hogy az EMBER túl sokat gondolkozik ezen, s ennyi se létezett soha, csak MI, emberek mindenbe belemagyarázunk dolgokat, hogy az úgy jó legyen. Hagyjuk már:))
2014. júl. 22. 10:53
 16/25 anonim ***** válasza:

Ha tudnád mennyiszer elvesztettem már a hitem... :) De Isten sosem engedett el, és kihúzott a mélységből és még magasabbra is emelt, mint ahol előtte voltam.

Az ártatlan emberek halála nem Isten miatt van, hanem az emberek miatt. És ha belegondolsz TE sem teszel ellene semmit, ha már itt tartunk :/ Az, hogy hogyan élünk, gonoszságban, vagy Istennel, az a mi döntésünk. Mindenkinek szabad akarata van a gonoszságra és a jóságra is. Isten nem nézi ezt jó szemmel, és meg is kapják a büntetést majd mind azok akik ezeket teszik, de még hagy nekik időt, hátha megtérnek, mert neki minden ember számít, még a leggonoszabb is! Igen Isten jóságos. És létezik.

A kereszténységet meg addig nem kéne fikázni pláne, míg ti sem ütitek meg emberileg/szellemileg azt a szintet amit minimum tőlük elvártok.

2014. júl. 22. 11:30
 17/25 anonim ***** válasza:
2014. júl. 22. 11:51
 18/25 anonim ***** válasza:

"Az ártatlan emberek halála nem Isten miatt van, hanem az emberek miatt."

És a természeti katasztrófák hogyan illenek ebbe a képbe?

2014. júl. 22. 15:12
 19/25 anonim ***** válasza:
Ugye azt tudjátok azért, hogy az eredeti Bibliai szövegben nem szerepel egyetlen egyszer sem az a szó, hogy "bűn"? Eltévelyedés van, bűn nincs. A fordító hibája.
2014. júl. 22. 16:17
 20/25 Attila_the_hun ***** válasza:

A 21-dik században, hogy lehet ilyen buta kérdést feltenni?

Istent és az egyéb mesebeli figurákat hagyjuk meg a sötét középkorban élt emberek számára.

2014. júl. 23. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!