Isten valóban szereti-e az embert?
Persze hogy szeretni fogom:-) de ez ugyanolyan kerdes mint ahogy te is irtad van nagyon sok rendellenes dolgok... betegen szuletnek gyerekek... ugye stb stb...
Szerinted ember nem hibas??? Barmit teszunk hidd el isten szeret!! Es nezd meg a vilagot...szinte a fejere allt..... ettol mar csak roszabb lesz sajnos a vilag..!!
És a sátánt ki teremtette?
Ha Isten teremteni tud, akkor megsemmisíteni miért nem? Elpusztíthatta volna a Sátán műveit.
Az evolúciós elmélettel én sem értek egyet. Több ok miatt sem, de ezeket most nem OFFolnám ide.
Az én verzióm az, hogy az életet megteremtette valami, nem magától jött létre. De hogy ez a valami valóban az az Isten-e, amire a vallás épül, az nem teljesen biztos.
Isten jó. Mikor elkövettem rossz dolgokat, tényleg rossz dolgokat, és gyötört a bűntudat, ha hozzá fordultam sosem vádolt, hanem éreztem, hogy megkönnyebbülök. Míg ha nem fordultam hozzá, csak jött az önvád, a gyötrelem, a kín, és újból és újból megtettem azt a dolgot, vagy még durvábbat, mert úgy is mindegy, úgy is szar alak vagyok. A sátán szerint.
Isten jó. Annak ellenére, hogy hová fejlődött ez a világ, h miket csinálunk nyíltan és titokban, globális és egyéni szinten, még mindig szeret minket és meghívott valami sokkal többre. Ő is tudja, hogy ez a lét nem emberhez méltó már. Akinek nem tetszik a gonoszság és az istennélküliség az mehet hozzá, Jézus Krisztus által.
Van sátán, sajnos sokszor tapasztaltam konkrétan a jelenlétét, tudom hihetetlenül hangzik, de ez van. Sokat szenvedek miatta. És tudom, hogy annak a valaminek semmi köze nincs Istenhez, sem a jóhoz.
Van egy tök jó videó, ami azt mutatja be, hogy a természetben mennyire látszik a megtervezettség matematikailag. Rövid, nem magyaráznak benne, de mégis tök jó.
http://www.youtube.com/watch?v=YQnGBqHqo4g
Valaki oda is írta alá kommentbe, hogy ezek után mondja bárki h nincs Isten aki ezt így megteremtette.
ÉS tényleg, olyan szép a természet, meg hogy ilyen gondoskodással, precizitással lett megformálva nekünk.
Mi emberek élünk itt a földön, nem angyaloknak vagy egyébnek lett teremtve, hanem nekünk :)
Aki ilyen szépet teremt nekünk, az biztos szeret minket. :)
Vallás meg azért van ennyi, és azért van ennyi hasonlóság vallás és vallás között, mert a Sátán jól tudta, hogy a hitet, az istenkeresést nem fogja tudni eltörölni, ezért úgy döntött, hogy inkább elferdíti az igaz vallást, hitet, mert így könnyebb megtéveszteni az embereket. Sikerült is neki.
Tényleg hasonlóak a vallások, de egy sincs más olyan, ahol az Isten maga az egyszülött Fiát áldozta volna fel a világért. És az a Fiú, Jézus, nem csak tanított és csodákat tett itt, hanem miután megölték, fel is támadt, ezzel biztosítva számunkra a reményt. Hogy tényleg van élet a halál után. Örök élet, az igaz Istennel, az Univerzum alkotójával. Azzal, aki csak egyedül képes betölteni a tátongó űrt a szívekben.
Isten olyanná tette a világot, hogy annak számára Ő nagyon értékes, elérhetetlen, tiszta maradjon. Minden hatalmát odaadta (nekünk! zéró tudásuaknak), kivéve egyet, azt hogy csakis Vele tudunk boldogok, egészek lenni (ő marad a legnépszerübb, pl még a vagányság is rá hasonlit, meg hasonlók, az ember lelkét csak ö tudja lekötni, kielégiteni)
Hatalommal de igen kevés tudással tettük ilyenné a világot és saját magunkat/életünket, elfelejtettük öt és megszoktuk a bünt és csodálkozunk milyen sok nyomor van, és kevesen is alig (rosszul) hiszünk az Odaátban, nemhogy látnánk is vagy Azt ami azon túl van, mert még Azon is túl van az Igazi Isten.
Szinte senki se tudja hogy csak az ihletett fény tudja az elmét teljesen lenyugtatni és minden bünt elüzni, de minden tudást is csak az Odaát engedélyével lehet megkapni. Ők viszont tiszta szivü és makacs embereket akarnak, akiket nem tudhat teljesen magáének a világ és a gyülölet vagy ostobaság, babona, kétely, gög, hamisság stb.
A lényeg, ha valaki készen áll már, eljönnek Érte és onnantól kezdve gyakran adnak neki Fényt, ami nem csak tanitja, de boldogitja is, védelmezi, csökkenti a karmáját és nagyon felerösiti, megszépiti amig tart az ihletettség. Igy a tanitvány mégjobban igyekezni fog, talált valami újat, egészen mást amiben erő van, és majd mekkora erő ha kifejlődik! hajrá neki
Erol lehetne egy eleten at irni beszelgetni nekunk embereknek akkor is lesz meg van magyarazhatatlan dolog amit nem ertunk... de szerinted ha isten elpusztitana a satant... akkor tudod hany embert is elkellene pusztitani az istenek??? De nem tette hanen ennek ellenere minden nap kegyelem...kegyelem hogy az urat valaszt es orok eleted legyen ,es legyozve a gonoszt es gyoztes legy jezus neveben!!! Tudod az a problem hogy sok embernek csak akkor lenne a jo joisten ha minden ugy alakulna ahogy azt mi szeretnunk!?!de ez nemnigy van
...az ut az jo!ed az o orszaga nem a mi akaratunk szerint van
... hanem az o akaratabol....o bl viszong maga a szeretet beke ...stb...es meg milliot sorolhatnak..... ha ebben az orszagnan akarsz elni akkor terjj meg... mert amit te szeretnel kerdezo azt a foldi eletben sosem fogof megtalalni!!
Optimizmus, szeretetteljes könyörgés, adakozás, kedvesség és tisztaság, meg a remény hozzák el őt.
A rossz lelkiismerettel örökre lehetetlen őt elérni, márpedig a lelkiismeretre a karma is hatással van.
De ha az ember minden kis erejét összeszedi, és tényleg megutálja a világot és sokat szenved de nem tesz nagy rosszat, akkor megbocsáthatnak neki. Isten figyelembe veszi a függöségeket is.
De még jelentős fejlödést is bármiben csak a tudatos elme teljes figyelmével, akarásával lehet elérni.
Ők utálják a fanatizmust és az intoleranciát, háboruskodást, hamisságot és gyülölködést, az ártást és az élni nem hagyást, a panaszt és a pletykát, meg a paráznaságot. Utálják az érzéketlenséget és a bunkóságot is, meg az ostobaságot, mert ezek miatt a sziv ajtaja örökre csukva marad.
Nem szabad a világra se hallgatni, sőt csalódni kell a világban meg a hamis tanokban hogy elforduljunk az egésztől, és magunkban keressük a megoldást. Minden igazi tudást csak önmagunkban, tapasztalattal szerezhetünk meg, és minden dolog igazi, ami a másikban is felmerül.
Bizzunk benne, és akarjuk őt NAGYON, mert minden akarással eröt fejtünk ki, föleg ha erös az akaraterőnk, akkor könnyebben eljöhet és megválthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!