Az árnyék szükségszerűen jelenik meg a teremtés során. (talán ez van)
Egyetlen teremtés sem tökéletes.
Én keresztény vagyok, de ez a kérdés annyira vicces :D Olyan jót nevettem, köszi :D
Amúgy sablon válaszokat én is tudnék adni, de igazából még én is keresem a választ. Olvasd a Bibliát, én most a Teremtéstörténetet olvasom és kérdezgess jobb helyen, ne itt, no meg kérd meg Istent. Zaklassad és válaszolni fog, megmuatatja. Zörgessetek, és megnyittatik. :)
"és kérdezgess jobb helyen, ne itt"
Bizony ne! Sokkal jobban tennéd, ha a "Kultúra és közösség" kategóriában a "Vallás" címszó alatt tennéd fel ezt a kérdést.
STN - iSTeN vagy SáTáN
Maga az Isten csak egy minőség, ahogyan a sátán is. Mivel e két SZELLEMI minőség alkotja együtt a FIZIKAI világot ezért kettős a világunk. Bár ma azt tanítják főleg ezoterikus tanok, hogy a két minőség egymástól elválaszthatatlan ez nem igaz. Igen is elválasztható egymástól, de amint elválasztjuk őket visszanyerik szellemi mivoltukat.
Jézus miután feltámadt elvált a sötét oldaltól ennek értelmében teljesen szellemivé vált. Tanítványai sem igen ismertek rá ezért is kértek tőle bizonyítékot, hogy valóban ő e az, még az édesanyja se ismerte fel.
A fizikai világban minden fizikai anyag élő és célja a tisztulás. Ezt a fizika tudománya azzal magyarázza, hogy minden fizikai anyag a legkisebb energiaállapotra törekszik. Ez úgy igaz a nagyméretű fizikai tárgyakra mint az atomokra. Ezt lehet így is értelmezni, a tisztulás folyamata során az "energia" maga a szellemivé alakulás.
A kérdésedre választ adva, Isten nem engedi, hogy a Sátán munkálkodjon. Neked mint értelmes élőnek megadatott a lehetőség, hogy eldöntsd, hogy melyiket választod. Nem a kés a rossz vagy jó, amivel hátba döfnek, hanem az ember a rossz vagy jó, aki hátba döfött.
A Pokol maga a Föld. Nincs még egy olyan szörnyű hely, mint amilyen a Földi élet tud lenni. Igyekeznek humanisták beállítani a legjobb helynek a Földet, de valljuk be, ez azért nem teljesen igaz. Ugyan időlegesen lehet némi örömöt lelni az életben, de mond meg nekem, hogy mi lehet annál szörnyűbb, amikor megkapod amire/akire vágysz és utána elveszíted? Mi lehet annál rosszabb, hogy a tested fájdalma, gyengesége és korlátai miatt folyamatosan hátrányt szenvedsz el, fáj, szűr, nyom, éget, fázik, melege van, viszket... sose érzi jól magát az ember csak rövid időre... néha...
Mindezek tetejébe pedig, mind addig amíg nem tudod magad eléggé tisztává tenni, hogy szellemi formád visszanyerd, addig e pokoli Földre reinkarnálódsz vissza újra és újra, életeken át, szenvedni és gyötrődni.
# 4
Ennél sablonosabb választ, ha akartál sem tudtál volna írni. Azt pedig nem értem, hogy miért nevettél egy olyan kérdésen amire te sem tudod a választ. Ha racionálisan gondolkodunk, elképzelhető, hogy a ma ismert biblia köszönő viszonyban sincs az eredetivel.
# 6
Érdekes amit írtál és tudom, hogy létezik a szabad akarat, valószínűleg ez a földi élet nem több egy próbatételnél, viszont ebből arra lehet következtetni, hogy nem létezik külön jó vagy rosz, hanem csupán egy felsőbb hatalom, nevezzük azt bárhogyan is, sorsnak, univerzumnak, vagy mondjuk a jó istennek.
Nem. A szabad akarat valóban a kulcsszó, de ez nem azt jelenti, hogy az élet csak egy beteges próbatétel valamilyen kifordult skizofrén isten-sátán mulattatására.
Abba kell belegondolni, hogy Isten a képmására akarje teremteni az embert. Mit jelent ez? gy teremtmény, aki olyan minősítésekkel rendelkezik, ugyanolyan, mint a teremtője. Csakhogy ehhez a pozícióhoz fel kell nőnie.
Ha Isten maga intézné el, hogy Sátán, akit az ember engedett a világba önként, ennek ellenére ne munkálkodjon, akkor ezzel elvenné az embertől a szabad akaratot. Nem teremtene mást, (saját képmása ember helyett,) mint egy bábut, aki azt tesz, amit parancsolnak.
De ez nem így működik. Az emberiségnek magának kell eldöntenie, önként, szabadon és erős akarattal, hogy kizárja a Sátánt az életéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!