Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért engedi isten azt, hogy...

Miért engedi isten azt, hogy a sátán munkálkodjon?

Figyelt kérdés

2014. jún. 17. 22:12
1 2 3
 11/28 Shai-Hulud ***** válasza:
62%

A vallás szerint azért, mert ez egy jó buli kettejük között: azon vetélkednek, hogy melyikük tudja az embert a saját oldalára állítani. Ők meg persze páholyból nézik, és röhögnek szerencsétlen elbukott lelkeken, nekik ez csak egy egyszerű vetélkedés, olyan, mint egy fogadás.

Hát nem szemétség?

2014. jún. 18. 08:42
 12/28 anonim ***** válasza:

A Magyar kereszténység mindig is különbözött az összes többi keresztény irányzattól. Egészen a 18.-ik századig Manikeista kereszténység élt Magyarországon.

A Manikeizmus teremtéstörténete kissé más mint a jelenlegi bibliában leírt. Eleve ott kezdődik, hogy az ellentét Isten és "Sátán" között már a szellemi világban megkezdődött. Isten azért teremtette a boldog asszonyt, hogy ő teremtse meg az embert, aki el tudja hagyni szabad akaratából a fény birodalmát. Ennek célja az volt, hogy békét teremtsen a gonoszság és a jóság szellemi világai között.

Ez nem jött össze. Az ember mint szellemi lény harcba keveredett a sötét oldallal aminek végső eredménye az lett, hogy legyőzetett. Ám e mellett a fény és a sötétség keveredett, e kettőből alakult ki a fizikai világ.

Ezek után az ember megbánta, hogy harcba szállt és hibájából következően a fény egyesült a sötétséggel. Ezért megpróbálta azt szétválasztani. Ám a "Sátán" nem igen nézte ezt jó szemmel, hiszen ha ez megtörténik, akkor az ember egyrészt visszanyeri régi erejét és visszatérne valódi otthonába. Így aztán a Sátán megalkotta a Földet hét nap alatt, majd végül saját képmását amelybe bele lehelte az embert. Így lett az ember elzárva a világtól, lekorlátozva. Ám Ádám még így is felébredt volna, mert egyedül lévén gondolatai megvoltak. Így a Sátán kitalálta, hogy lelkét ketté választja és nővé és férfivá teremti az embert. Kettőssé - kétségbe ejti az embert, így az mindig lelke másik felét fogja keresni, de ha meg is találja, egész életében arra fog vágyni, hogy újra egyesülhessen vele.

A "bűnbeesés" pont azért nem tetszett a "sátánnak", mert Ádám és Éva rájött arra, hogyan egyesülhet lelkük ismételten. Ezt a tudásnak köszönhetik, amit megszereztek akkor maguknak. Nehogy azt gondoljuk, hogy ez tudományos tudás. Ez csupán csak a jó és a gonosz felismerésének képessége. Ennek következtében felismerték a gonoszságot teremtőjükben és ellene fordultak. Ennek következménye lett, hogy ki lett űzve az ember a "paradicsomból". Az igaz Isten soha nem átkozná meg teremtményeit. És többek között olyanokat is büntetett, akiknek semmi közük nem volt a bűnbe eséshez. El lehet olvasni, a biblia első 2 oldala, de már ott akkora erkölcsi bukták vannak, amik egyértelműen mutatják, hogy nem a jó Istenről van szó a történetben, hanem a rossz Istenről, aki kicsinyes, önimádó és bosszúálló.

2014. jún. 18. 09:14
 13/28 anonim ***** válasza:

4es vagyok

Azért sablonos, mert nem mondtam meg neked, hogy mit gondoljál? Ha őszinte vagyok magamhoz és hozzád, akkor bizony nem tudom 100 %-ra megmondani.

Minden esetre sokat elárul, hogy az STN-es hülyeséget mindenki benyeli, mikor kapásból látszik, hogy mekkora hülyeség, mert ez csak a magyar szavakra vonatkozik, és attól még, hogy a magyarban van egy kis hasnolóság a két szó között, nem jelenti azt, hogy egyébként is van.

Tessék gondolkodni! Ha folyton átugrod a közhelyeket, meg a sablonokat, akkor nem tudsz feljebb lépni. Ez a baj, szerintem az emberekkel, hogy az alapokat mindig átugorják, mindig valami többet, nagyobbat akarnak, amit pont azért nem tudnak elérni, mert a legalapvetőbb dolgokat sem értik/élik meg.

2014. jún. 18. 09:19
 14/28 anonim ***** válasza:

Hát azért Magyarul sokkal érthetőbb a biblia mint bármilyen más primitív nyelven.

Legismertebb történet, a Jézus utolsó vacsorája: "Ez a bor az én vérem, ez a kenyér az én testem. Ha megeszitek és megisszátok az én TEST - VÉREIM lesztek".

Próbáld ezt megértetni egy angollal barátom vagy egy némettel vagy egy latinnal. A büdös életben nem fog menni. Az angol bibliában ez úgy van, hogy "Ez az én vérem ez az én testem és ti a BARÁTAIM lesztek"

Hát hol van a barátság a testvériséghez képest? De ha még testvért is írnának oda véletlenül, honnan a büdös francból tudnák ezt kikövetkeztetni, hogy mitől lettek ők akkor most testvérek, mert a Blood meg a Body -ból nem következik a Brother.

Jaaaaaah... és nem ismerős véletlenül a bor szertartás? 7 vezér... Magyar történelem? Hahóóó

2014. jún. 18. 09:32
 15/28 anonim ***** válasza:
Figyelj, én azt gondolom hogyha mindenki jó lenne a világon, akkor a nagy jóakarásban előbb-utóbb agyonütnék egymást. :)
2014. jún. 18. 10:06
 16/28 anonim válasza:
100%

"Hát azért Magyarul sokkal érthetőbb a biblia mint bármilyen más primitív nyelven."

A ciki csak az, hogy arámiul, ógörögül és héberül írták, leginkább zsidó és egyéb szemita népek. Biztos valami barmok voltak, hogy nem látták át ezt a zsenialitást benne...

De mi magyarok mindenkinél mindent jobban tudunk! :]

2014. jún. 18. 10:14
 17/28 anonim ***** válasza:

"Hát azért Magyarul sokkal érthetőbb a biblia mint bármilyen más primitív nyelven."

Ebben a kérdésben én mondjuk megkérdeznék egy arámi, héber vagy más hasonló nyelvet beszélő emberkét is, hogy mi a véleménye a magyar fordítású Biblia érthetőségéről. Neked persze hogy magyarul sokkal érthetőbb, mivel magyarul beszélsz. De ez a világnak csak egy igen pici részére jellemző, így általánosságban ilyet kijelenteni elég ostobán hangzik.

2014. jún. 18. 10:30
 18/28 anonim ***** válasza:
79%

Hozzám maga Isten szólt. Egyszer a fejemben hallottam a hangját. Se előtte, se utána nem szólott hozzám.

Akkor azt mondta, hogy a jó és a rossz a pozitív és a negatív nem létezhetnek egymás nélkül. A sátáni, démoni lényekre az egyensúly miatt van szükség. Mondott más is, hogy meg kell keresnem valamit, amit meg is találtam ott, ahol mondta, de ez nem ide tartozik. A lényeg, hogy csak így lehetett megteremteni a világot, léteznie kell a sátáni erőknek is.

2014. jún. 18. 18:57
 19/28 anonim ***** válasza:
Mert gyenge, hogy megállítsa, és nagyból sz*rik a követőire. Miért is érdekelné ezt az ember gyűlölő, alattomos, kétszínű, hazug, gyilkos, entitást az emberi élet? Hm?
2014. jún. 18. 22:58
 20/28 anonim ***** válasza:
59%

Ez az isten számos gyilkosságért felelős az emberek ellen: "GYILKOS ÉS HAZUG A KEZDETEKTŐL FOGVA"

Mózes IV. 25:16 És szóla az Úr Mózesnek, mondván:

25:17 Támadjátok meg a Midiánitákat, és verjétek meg őket.

Mózes IV. 31:17 Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden fineműt; és minden asszonyt is, a

ki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek.

31:18 Minden leánygyermeket pedig, a kik nem háltak férfiúval, tartsatok életben magatoknak.

Zsoltárok 137:9 Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!

Sámuel I. 15:3 Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz

néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az

ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat.

2014. jún. 18. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!