Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A kvantumfizikai 'bevonzás'...

A kvantumfizikai 'bevonzás' hatásának méretei korlátlanok lehetnek?

Figyelt kérdés

Ismert, hogy a kvantumfizikai furcsaságok mikroméretekben érvényesülnek leginkább, bár nem korlátozódnak a kis méretekre. Mi van, ha nem a méretek miatt léteznének a kvantumfizikai furcsaságok, hanem a mérési módszereink pontossága okozná a kvantumfizikai jelenségeket ?

Ekkor, ki lehetne terjeszteni a kvantumfiziki tőrvényeket a makrovilágra is, akár kozmológiai méretekben is ! Ebben az esetben egy kvantumösszefonódás utáni dekoherencia után, azaz amikor a megkülönböztethetetlen állapotok keverékéből kikerül van egy rendszer (Schrödinger macskája dobozát kinyitván) minden állapot megvalósúlna, csupán egy másik világban. Ez au un. sokvilág elképzelés, amit párhuzamos univerzumokként ismerhettek.

*

Érdekes ugyanis,hogyha a kvantumállapotot megmérve mérésünk kissé elmosódott, azaz nem tudjuk az egyik kvantumállapotot megkülönböztetni a másiktól, ekkor a kvantumfurcsaságok eltűnnek és a klasszikus képhez jutunk.

Ha a mérések elmosódott jellegét figyelembe vesszük, akkor a planck állandót eltüntetve, a kvantumfurcsaságok kisimulnak és a tárgy viselkedését leíró kvantumegyenletek a klasszikus egyenletekké alakulnak át.

Kézenfekvő tehát, hogy nem pusztán a méretekben tér el a kvantumfizika, hanem a mérési módszereink pontossága miatt. Ha ezt figyelembe vesszük eltűnnek a félelmek az életünkből, ugyanis egy sportesemény akár focidöntő mindkét résztvevője megnyeri a BL-t vagy VB-t pusztán másik univerzumban.

Milyen gondolatok ébrednek benned? Gondoltál már erre ? Nem áll távól ez a világkép tőled?

2014. júl. 10. 23:21
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
3%
Nem látom, hogy hogyha ez így lenne, akkor hogyan lehetséges pontos eredményeket elérni kvantumkémiai számításokban?
2016. júl. 3. 18:50
 32/53 Mojjo ***** válasza:
89%
Ó, Zoli, hát visszatértél? Te még nem találkoztál itt velem, de én ismerem az itteni munkásságod, és tudom, hogy kvantumfizikusnak adod ki magad. Ha nem bánod, feltennék két igen egyszerű kérdést, hogy meglássuk, tényleg az vagy-e. Ne aggódj, olyan kérdések, amikre egy kvantumfizikus csípőből tudja a választ, de kiguglizni nem nagyon lehet őket. Azért biztos, ami biztos, 24 órára limitáljuk a válaszadás határidejét a kérdésfeltevéstől, szóval szólj, ha mehet :) Nézzük, az vagy-e, akinek mutatod magad ;)
2016. júl. 3. 21:18
 33/53 Ozmium42 ***** válasza:
69%
2016. júl. 5. 19:14
 34/53 Mojjo ***** válasza:
81%

@33: nem számítottam másra.

Mondjuk az a kőkemény, hogy valaki ezt a puszta felhívást is lepontozta, mint "nem hasznos választ" :D

2016. júl. 6. 09:54
 35/53 anonim ***** válasza:
65%
Ilyenkor szégyenlem nagyon, hogy elvileg ugyanahhoz a fajhoz tartozunk. Nem vicc...
2016. júl. 6. 09:55
 36/53 anonim ***** válasza:
95%

Zolika nagyon várja a további őt megerősítő válaszokat, hisz még mindig ki van emelve a kérdés.

Sajnos én is így találtam ide, de legalább jókat nevettem.

2016. aug. 17. 18:11
 37/53 anonim ***** válasza:
74%

A bevonzás méretei nagyon is korlátozottak, ellenben a kivonzás korlátlan. Ezen aszimmetria gyönyörű párhuzamba vonható a korlátozott méretű fel- és korlátlan hatású levonzási jelenségekkel.

Kísérletek sora bizonyította, hogy az összevonzás szintén korlátozott hatású, így feltéve, hogy a kvantummechanikát egyetemes törvények vezérlik, valószínűsíthető, hogy a visszavonzás korlátlan mértékű. De ennek megerősítése a következő 5-10 év zenéje.

2016. szept. 6. 23:41
 38/53 anonim válasza:
Si senor.
2016. okt. 2. 16:57
 39/53 anonim ***** válasza:
100%
Yes Sir!
2016. dec. 3. 15:49
 40/53 anonim ***** válasza:
90%
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
2016. dec. 31. 19:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!