Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A kvantumfizikai 'bevonzás'...

A kvantumfizikai 'bevonzás' hatásának méretei korlátlanok lehetnek?

Figyelt kérdés

Ismert, hogy a kvantumfizikai furcsaságok mikroméretekben érvényesülnek leginkább, bár nem korlátozódnak a kis méretekre. Mi van, ha nem a méretek miatt léteznének a kvantumfizikai furcsaságok, hanem a mérési módszereink pontossága okozná a kvantumfizikai jelenségeket ?

Ekkor, ki lehetne terjeszteni a kvantumfiziki tőrvényeket a makrovilágra is, akár kozmológiai méretekben is ! Ebben az esetben egy kvantumösszefonódás utáni dekoherencia után, azaz amikor a megkülönböztethetetlen állapotok keverékéből kikerül van egy rendszer (Schrödinger macskája dobozát kinyitván) minden állapot megvalósúlna, csupán egy másik világban. Ez au un. sokvilág elképzelés, amit párhuzamos univerzumokként ismerhettek.

*

Érdekes ugyanis,hogyha a kvantumállapotot megmérve mérésünk kissé elmosódott, azaz nem tudjuk az egyik kvantumállapotot megkülönböztetni a másiktól, ekkor a kvantumfurcsaságok eltűnnek és a klasszikus képhez jutunk.

Ha a mérések elmosódott jellegét figyelembe vesszük, akkor a planck állandót eltüntetve, a kvantumfurcsaságok kisimulnak és a tárgy viselkedését leíró kvantumegyenletek a klasszikus egyenletekké alakulnak át.

Kézenfekvő tehát, hogy nem pusztán a méretekben tér el a kvantumfizika, hanem a mérési módszereink pontossága miatt. Ha ezt figyelembe vesszük eltűnnek a félelmek az életünkből, ugyanis egy sportesemény akár focidöntő mindkét résztvevője megnyeri a BL-t vagy VB-t pusztán másik univerzumban.

Milyen gondolatok ébrednek benned? Gondoltál már erre ? Nem áll távól ez a világkép tőled?

2014. júl. 10. 23:21
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
89%
Ne égesd már megint magad, Zoltán!
2014. dec. 24. 07:36
 22/53 anonim ***** válasza:
87%

@20. Kedves Zoltán(?)!

Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, nem az volt a kérésem, hogy mutasd meg, hogy a kvantummechanika használ matematikát, ez nekem már föltűnt az egyetem alatt is... :)

Továbbá nem is az, hogy írd be a google-ba a "math" és a "quantum mechanics" szavakat. Valljuk meg utóbbi nem nagy művészet.

Hanem AZ, hogy a fent olvasható SPEKULÁCIÓNAK a matematikai alapját legyél kedves. Vagy bármiféle bizonyítékot szolgáltass rá.

A Heisenberg-féle határozatlansági reláció NEM erről szól, mint amit leírtál a kérdésben.

NEM nem a mérési hibáról, hanem ELVI korlátról. Tképpen a legkisebb értelmes fázistérfogatot adja meg.

"Ha ezt figyelembe vesszük eltűnnek a félelmek az életünkből, ugyanis egy sportesemény akár focidöntő mindkét résztvevője megnyeri a BL-t vagy VB-t pusztán másik univerzumban."

-Már miért tűnnének el? Kit érdekel, hogy mi van egy olyan másik univerzumban, aminek a létéről egész életemben még csak közvetett bizonyítékot sem kapok?...

Ha itt száll el a tipp-mixem, vagy kosarat kapok egy szép lánytól, akkor nekem tökéletesen irreleváns, hogy "pusztán egy másik univerzumban" mi történt... :D

Kellemes ünnepeket kívánok!

2014. dec. 24. 07:57
 23/53 A kérdező kommentje:

Charlie O'Brian lényegében nem tudom miért fogódzkodól a, a kvantumfizikai matematikába, amikor amiket leírtam az nem mond ellent vele. A kvantumfizikai matematika alapján még a részecskék spínjét sem tudod forgásként értelmezni.

Amit írtam, az spekuláció. Elismerem, hogy mivel kérdést írtam, így ez egy elvi lehetőség, nem azt jeletem ki, hogy ez így van !

Szerinted ez amit leírtam miért jelet meg tudományos cikkben, ha ostobaság lenne, ahogyan azt te állítod ? Nem ismered a kvantumfizikát ez a gond ! :-D

Sehol nem írtam, a mérési hibáról, hanem a mérési módszerek pontosságáról van szó. Nem ugyanaz ! A A Heisenberg-féle határozatlansági reláció elvi korlátja nem tudjuk miből származik továbbra sem és ez egy lehetséges feloldása lenne.

2015. jún. 30. 19:25
 24/53 anonim válasza:
15%
A Holografikus Univerzum teóriáját ismered? Számomra elfogadhatóbban írja le a vonzás törvényét. ( nem a Susskind féle 2D-s holografikus univerzum) Ha nem ismered érdemes elolvasnod Michael Talbot : Holografikus Univerzum című könyvét.
2015. júl. 21. 13:23
 25/53 A kérdező kommentje:
A holografikus univerzum nagyon jó példa ! Köszönöm :-)
2015. nov. 7. 19:38
 26/53 anonim ***** válasza:
58%

Az én világképem szerint nincs párhuzamos Univerzum. A mi megfigyelhető világunknak mérhető felbontása van. Az anyagot diszkrét, konkrét mennyiségű atom alkotja, maga az Univerzum bizonyos mennyiségű energiával rendelkezik, van az időnek is és a távolságnak is konkrét minimum egysége, a sebességnek felső határa. A világunk sokkal inkább hasonlít egy raszteres képhez, sem mint egy vektorgrafikus ábrához.

Ahhoz, hogy minden egyes pillanatban elágazzon a téridő, exponenciálisan létrehozva az újabb és újabb univerzumokat, sokkal inkább folytonos jellemzőkkel kellene bírnia az általunk is megfigyelhető környezetnek. Az a világ inkább lenne egy fraktál szerkezetével leírható, sem mint atomokkal, molekulákkal, planck-hosszal, fénysebességgel definiálható Univerzum.

Az, hogy a világunk kvantumos, inkább szól a párhuzamos univerzumok ellen, sem mint mellette. Persze ettől még multiverzum lehet! Másik, konkrét számú univerzumok, függetlenül a miénktől. Csak a miénkből leágazó, osztódó Univerzumoknak nem nagyon látom esélyét.

2015. dec. 19. 20:58
 27/53 Vree ***** válasza:
89%

Ez mit keres a Tudományban, miért nem jelentette senki, hogy pakolják át az Ezóba?

Kérd. minden kommentje egyik áltud. klisé a másik után, agyát láthatóan becsukta, úgyse jut el hozzá érv (csak ezoterikus jellegű), mit keres ez itt?

2016. jún. 20. 18:41
 28/53 anonim ***** válasza:
11%
Vree a sok világ elmélet komoly tudomány és ma id fejtegetések tárgya tudósok közt. Ha te nem értesz hozzá nem kellene a korlátoltságod reklámozni
2016. jún. 20. 20:12
 29/53 anonim ***** válasza:
89%

"sok világ elmélet"

Egyelőre nem elmélet, csak egy ötlet, és elképzelés sincsen, hogyan lehetne bizonyítani.

Ezért aztán az ilyen fejtegetések, amelyek itt is elhangoztak, az ezotériába valók.

2016. jún. 21. 00:54
 30/53 A kérdező kommentje:

A sokvilág elmélet komoly lehetőség, egyfajta megoldásként a kvantumfizika paradoxonjaira.

Hisz rengeteg jelenségben a kvantumfizika szintjén, azt látjuk hogy kvantumugrások történnek. Nem folytonosan viselkedik az anyag, hanem adagos meghatározott értékeket vesz fel és ezen értékeken ugrál, annak függvényében hogy milyen energiája van a rendszernek. Miért lenne irreális azt feltételezni, hogy hullámfüggévny redukció alkalmával is kvantumugrások történnek ? :XD

Aki még nem találkozott ezzel a tudományos területtel, annak most adok pár linket, hogy ne vesse a szememre, hogy ez nem tudományos.

[link]

[link]

[link]

2016. júl. 2. 15:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!