A kvantumfizikai 'bevonzás' hatásának méretei korlátlanok lehetnek?
Ismert, hogy a kvantumfizikai furcsaságok mikroméretekben érvényesülnek leginkább, bár nem korlátozódnak a kis méretekre. Mi van, ha nem a méretek miatt léteznének a kvantumfizikai furcsaságok, hanem a mérési módszereink pontossága okozná a kvantumfizikai jelenségeket ?
Ekkor, ki lehetne terjeszteni a kvantumfiziki tőrvényeket a makrovilágra is, akár kozmológiai méretekben is ! Ebben az esetben egy kvantumösszefonódás utáni dekoherencia után, azaz amikor a megkülönböztethetetlen állapotok keverékéből kikerül van egy rendszer (Schrödinger macskája dobozát kinyitván) minden állapot megvalósúlna, csupán egy másik világban. Ez au un. sokvilág elképzelés, amit párhuzamos univerzumokként ismerhettek.
*
Érdekes ugyanis,hogyha a kvantumállapotot megmérve mérésünk kissé elmosódott, azaz nem tudjuk az egyik kvantumállapotot megkülönböztetni a másiktól, ekkor a kvantumfurcsaságok eltűnnek és a klasszikus képhez jutunk.
Ha a mérések elmosódott jellegét figyelembe vesszük, akkor a planck állandót eltüntetve, a kvantumfurcsaságok kisimulnak és a tárgy viselkedését leíró kvantumegyenletek a klasszikus egyenletekké alakulnak át.
Kézenfekvő tehát, hogy nem pusztán a méretekben tér el a kvantumfizika, hanem a mérési módszereink pontossága miatt. Ha ezt figyelembe vesszük eltűnnek a félelmek az életünkből, ugyanis egy sportesemény akár focidöntő mindkét résztvevője megnyeri a BL-t vagy VB-t pusztán másik univerzumban.
Milyen gondolatok ébrednek benned? Gondoltál már erre ? Nem áll távól ez a világkép tőled?
Na akkor vegyük át.
A kérdező egy fizikus zseni. Senki nem vetekedhet a tudásával, hacsak nem maga Steven Hawking. Ez az ember a Gyakori kérdések halandó népét kérdezi fizikáról, és abból levezetett világnézetről. Ez az ember kérdez MINKET, mert ő maga bizonytalan egy dologban, amihez MI NEM IS ÉRTÜNK, legalábbis messze nem úgy, mint ő! De azért megkérdezi, hátha. De aztán úgyse nekünk lesz igazunk, hanem neki, mert ő ért hozzá, mi meg nem.
Amúgy a helyesírással vannak gondok...
"Nálam többet biztosan nem, ahhoz fizikusnak kellene lenned :D "
És szerinted nincsenek ezen a fórumon okleveles fizikusok? :D
"Hát szép hogy egy top kvantumfizikus kutatót lehülyézel, úgy hogy SEMMILYEN tudás nem áll mögötted. "
Jól értem, hogy magadat minősítetted ilyen szerényen? :D
Bennem olyan érzések kelnek életre, hogy ez "szalonfilozófia". Kőkemény matek nélkül pedig nincs értelme csak vaktában lövöldözni és spekulálni. Ez amolyan spektrumban láttam és utána továbbgondoltam és SPEKULÁLTAM.
Különben, aki nagyon érti a kvantummechanikát, az nyilvánvalóan árulkodik arról, hogy maga sem tudja mit beszél.
Ne haragudj, válaszoltam a kérdésre.
Ha nem tudsz érdemben hozzászólni a felvetett kérdésekhez, inkább maradj csendben. Az hogy nem írtam bele matekot, nem jelenti hogy nincsen benne, akkor meg sem értenéd, igaz szerintem így sem
A kvantumfizikai 'bevonzás' hatásának méretei korlátlanok lehetnek?
Miért minket kérdezel? Te vagy a zseni. Majd te megmagyarázod.
Ja bocs, egy pillanatra márazt hittem, hogy ez rendes kérdés, nem pedig térítés.
Eredj az Ezóba, troll.
Off.
@14. Hol is van pontosan személyeskedés a részemről??
Off.
Inkább @15. Bár az @14 sem rossz,de inkább nem magamat kérdezem, mert egyrészt skizón hangzik, másrészt én nagyítóval sem találok személyeskedést abban, amit írtam. Hátha más megtalálja.
"Miért minket kérdezel? Te vagy a zseni. Majd te megmagyarázod. "
A te magyarázatodban, te értesz hozzá, akkor próbálj válaszólni. A kérdés nem egy igen vagy nem válasz. Nem létezik csak fekete és fehér, árnyalatok vannak.
"Akkor legyél szíves írjál csak bele matekot! Mert éppen anélkül tűnik maszlagnak a dolog. Amíg nincs benne matek, addig ez szalonfilozófiának tűnik nekem"
Tessék Charlie Brian [link] vagy [link]
Ha ez nem elég keress itt [link]
"Inkább @15. Bár az @14 sem rossz,de inkább nem magamat kérdezem, mert egyrészt skizón hangzik, másrészt én nagyítóval sem találok személyeskedést abban, amit írtam. Hátha más megtalálja."
Az egész amit írzál személyeskedés, mert tudományos válasz, érv nem hangzott el részedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!