Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért jönnek ide a szkeptikuso...

Miért jönnek ide a szkeptikusok oltogatni?

Figyelt kérdés
Én elfogadom, ha valaki nem hisz a spirituális dolgokban, szíve joga... de ha nem hisz benne, minek jön ide puffogni? Engem sem érdekel pl az informatika, nem is járok abba a témakörbe.
2014. jún. 25. 16:29
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Félreértetek. Nem azokkal az emberekkel van bajom, akik pro és kontra érvekkel válaszolnak itt egy kérdésre, hanem azokkal, aki idejön, sérteget, drogosnak állít be, csak azért, mert én hiszek valamiben, amiben Ő nem.

Én meghallgatom a másik oldalt is, ha képes értelmesen kommunikálni az illető. Ettől én még, ugyan úgy hiszem, hogy létezik túlvilág, mert nem vagyok hajlandó elhinni, hogy meghalunk, és ennyi volt.

2014. jún. 26. 13:35
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

#21: Akkor te nem a szkeptikusokról beszélsz ;)

A szkeptikusok inkább érvelnek, kérdeznek, cáfolnak. A trollkodások, sértegetések, az unalomig ismert infantilis poénkodások elsősorban nem a szkeptikusoktól erednek. Örülök, hogy te szívesen meghallgatod a másik oldalt is, nem sokan vannak így vele sajnos.

Ignoramus

2014. jún. 26. 13:47
 23/30 anonim ***** válasza:

Én a horoszkóposokat nem bírom.

Nem azért mert ebben hisznek hanem mert az életükbe is atviszik.

A ramsütött jegy alapjan ítélnek anélkül hogy megismernének.

2014. jún. 27. 00:51
 24/30 anonim ***** válasza:

"A trollkodások, sértegetések, az unalomig ismert infantilis poénkodások elsősorban nem a szkeptikusoktól erednek."

De, nagyrészt igen. Tele van velük az ezó és a tudomány kategória is (néha oda is tesznek fel félig-meddig ezós, határeset kérdéseket). Primitív, unintelligens vitastílus és mérhetetlen arrogancia jellemzi ezt az embertípust - akinek nem inge, ne vegye magára! (Persze az ezósok közt is akad hasonló, de nem olyan jellemző.)

2014. jún. 27. 01:24
 25/30 A kérdező kommentje:
A horoszkópfüggőket én sem bírom, mikor ezekkel a kérdésekkel jönnek, hogy "oroszlán lány vagyok, összejöhetek e vízöntő fiúval" ez hülyeség... nem 12 féle ember van. De mégse megyek oda, és oltom le... Szerintem intelligencia kérdése, hogy meg tudjuk e állni, vagy sem. Bár tény, néha nagy a kísértés.
2014. jún. 27. 22:31
 26/30 anonim ***** válasza:

"Szerintem intelligencia kérdése, hogy meg tudjuk e állni, vagy sem."

Egyetértek, pontosabban szerintem az, hogy megálljuk-e, az intelligencia kérdése, de az, hogy egyáltalán érzünk-e késztetést más piszkálására, az inkább lelkület kérdése. Szerintem meglehetősen torz és silány annak a lelke, aki ilyenben leli örömét, írom ezt úgy, hogy én sem hiszek a horoszkópban meg az UFO-kban.

2014. jún. 28. 14:15
 27/30 A kérdező kommentje:
Én is hiszek mindenben, mert amíg nem bizonyítják nekem, hogy nincs, addig minden lehetősége megvan rá. Amúgy is, önzőség lenne azt állítani, hogy egy végtelen univerzumban egyedül vagyunk. :)
2014. júl. 1. 09:41
 28/30 anonim ***** válasza:
45%

"Én is hiszek mindenben, mert amíg nem

bizonyítják nekem, hogy nincs, addig

minden lehetősége megvan rá. Amúgy is,

önzőség lenne azt állítani, hogy egy

végtelen univerzumban egyedül vagyunk. :)"

Ha mindenben hiszel, amit eléd raknak nem lehetsz túlontúl intelligens. Azis egy tévhit, hogy neked kéne bármit is bizonyítanunk az itt lévő emberek sem mindentudók állítanak egy valamit, amit vagy elfogadsz, vagy nem senki nem kényszerít, hogy bármiben is higgyj. Úgy gondolom, hogy neked kéne bizonyítani, mikor valaminek a létét akarod bebizonyítani, s utána kéne járjál nemcsak az érveknek, hanem az ellenérveknek is. Mikor azt mondod nem vagy szkeptikus nem dicséred magad csak azt vallod be, hogy nem vagy egy intelligens, gondolkodó ember. Mikor nekiállsz valaminek a létezését bizonyítani, vagy hinni akarsz valamiben szkeptikusnak kell lenned nem hihetsz vakon mindenben elsőként bizonyítanod kell önmagadnak, hogy amiben hinni akarsz az létező dolog.

Ui: Feltételezhető, hogy az univerzum nem végtelen, de a földönkívüliek létezése valószínűsíthető.

2014. júl. 1. 10:24
 29/30 anonim ***** válasza:
Lehetnek félreértések abból is, hogy a hit, hinni szavakon mást értenek az emberek. Van, aki arra mondja, hogy hisz benne, amit tud, megtapasztalt. Van, aki a remélt, vágyott dologra mondja, és van olyan, aki esélyt ad bizonyos dolgok létezésére (tehát nyitva hagyja a kérdést), és erre mondja azt, hogy hisz benne. Szóval csak szóhasználat kérdése. Ugyanígy a tagadásánál is lehet többféleképpen érteni: ha azt mondom, hogy nem hiszek a manókban, ezt valaki úgy is értheti, hogy biztosan állítom, hogy nincsenek manók, de úgy is lehet érteni, hogy adok rá esélyt, hogy vannak, de valószínűnek tartom, hogy nincsenek.
2014. júl. 2. 12:29
 30/30 anonim ***** válasza:
Kóklerke, bár nem nekem címezted a kommentet, csak egy javaslat, hogy az általad szorgosan emlegetett intelligencia kérdését ne nagyon feszegessük, vagyis inkább halasszuk későbbre, amíg megtanulsz helyesen írni, ugyanis a hozzászólásod, hemzseg (!) a súlyosnál súlyosabb hibáktól.
2014. júl. 2. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!