Miért jönnek ide a szkeptikusok oltogatni?
A magukkal nem bíró hülyegyerekek oltogatnak, nem a szkeptikusok.
Sokszor az van, hogy valaki feldob egy témát, amihez nem igazán ért. Válaszol rá valaki, aki hisz benne, viszont ő már aztán tényleg nem konyít hozzá semmit. Utána cáfolja valaki, aki meg aztán végképp azt sem tudja, mi fán terem, tán olvasott róla egy cikket valami bulvárlapban, ennyi. Aztán valaki arra hivatkozik, hogy ez hülyeség, ő csak a tudományokban hisz, olyan megfogalmazásban, hogy mérget vennék rá, hogy művelni nem műveli őket. Végül jól megsértődnek egymásra. A semmin. :)
Tisztelet a kivételnek persze. :)
Tisztelt Kérdező!
Ha az "Ezotéria" témakörben, a keresőbe beírod, hogy "szkeptikus", akkor 10 oldalas kérdés-lista jelenik meg, amelyek majdnem mindegyikében a szkeptikusokat szólítják meg, kérdezik.
Azért mert egy témakörhöz, egy elmélethez szervesen hozzátartozik annak a bírálata is. Ha egy elmélet helytálló, akkor a kritika csak megerősíti azt. Ha meg nem...
De próbáld megcáfolni az informatikát, pikáns lenne itt az interneten. Vagy cáfold meg a gravitációt. Azt megnézném. De mondjuk az asztrológiát öt perc alatt szét lehet szedni. Ha igaznak hiszed - védd meg, ha tudod!
"Én nem akarom megvédeni ezt a témát.. Én hiszek a szellemeben, hiszek a túlvilágban, ennyi. Nem erőltetem rá senkire... De ők miért erőltetik rám, hogy márpedig szellemek nincsenek? Miért nem tudunk egymás mellett békében élni? Én hiszem ebben, te hiszel abban, ennyi.."
A tudomány nem hisz. Hanem a tényeket vizsgálja. Senki nem erőlteti pl. a szellemek nemlétét, csak szerényen megjegyezzük, nem éppen igazolható a létük. Az talán nem bűn, ha valaki bemondásra nem hisz el valamit? A hit magánügy. A tények mások. Pl. hiába nem hiszel a gravitációban, ha száz gravitáció - nem - hívő ugrik ki az ablakon, mind száz összetöri magát.
"Én hiszek a szellemeben, hiszek a túlvilágban, ennyi. Nem erőltetem rá senkire..."
Mi sem erőltetjük rád. Elmondjuk, hogy nem hiszünk benne, esetleg azt is, hogy miért. Ennyi.
Ellentétes vélemény, netán némi érveléssel már erőltetés lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!