Isten teremtette a világot? Hogyan keletkeszhetett másként?
#12: a logika, amelyen Isten létéhez jutsz el, az egy fajta logika lehet: hibás.
De nagyon szívesen elolvasnám, ha leírnád, nyitott vagyok bármire.
" 10: a hit, vagy ahogy írtad az Istenhit, valóban nem logikai kérdés, tehát, ha magát a hitet nézzük. Viszont az tévhit, hogy logikai úton ne lehetne eljutni egy olyan felismeréshez, hogy már pedig Isten létezik. azért elég sokan logika alapján jutottak el erre"
Na igen, sokan pedig még tovább jutottak, és az már néhány évtizede, de állítom, hogy több száz éve világos, hogy logikával semmit nem lehet állítani létkérdésekről. Szintetikus apriori nincsen.
17: hát igen, sejtettem, hogy lesz erre vmi ilyesmi válasz, nem tudom, h a tizes vagy-e, de mindegy is.
Azért biztos, ami biztos alapon betenném a logika fogalmát válaszul: [link]
Úgy imádom az ilyen 56%-oshoz hasonló hitgyülis iq betyárokat :-)))
"5: te meg arra válaszolj akkor, hogy akkor az anyag, amiből lett a világ az honnét lett? :D Ennyi erőből.
Vagy egy anyag lehetett csak úgy a semmi által, de egy szellemi lény, nem? :D"
Sokféle elmélet van, kezdve az ősrobbanás elméletével vagy a lüktető univerzum elméletével, én inkább az utóbbiban hiszek . Azt hogy hogyan keletkezett pontosan az egész világegyetem, mi játszódott le, mi volt az előtt mielőtt létezett volna anyag vagy idő, őszintén szólva fogalmam sincs . Ez egy olyan kérdés ami emberi ésszel felfoghatatlan . De azt biztosra tudom, hogy semmilyen teremtő nem létezhetett, ezt fizikai és logikai hibák gátolják meg (mint amit már írtam korábban és valamiért nem válaszoltál rá) . És még valamit a végére : a buta embert onnan lehet felismerni, hogyha nem ért valamit, nem utánanéz hanem saját maga talál ki hozzá magyarázatot, tudod így keletkeztek a vallások .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!