Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Isten teremtette a világot?...

Isten teremtette a világot? Hogyan keletkeszhetett másként?

Figyelt kérdés
Csak egy szellemi tudat teremthet anyagot és bármit a világon, az anyagse semmiből lesz, igazam van?
2014. máj. 16. 10:15
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
92%
A világ, az Univerzum egy önszerveződő folyamat eredménye. Ahogy például a vas rozsdásodása is. Ott sem kitalált lények utasítják a levegő oxigénjét arra hogy lépjen reakcióba a vassal. Persze a vallásokban más a magyarázat, rajtad múlik hogy melyik magyarázatot fogadod el.
2014. máj. 16. 10:20
 2/31 anonim válasza:
79%
A történelem folyamán sosem volt rá dokumentált példa, hogy szellemi tudat VALÓBAN anyagot teremtett volna.
2014. máj. 16. 10:35
 3/31 anonim ***** válasza:
94%

Általában azt mondják a hívők, hogy egy ilyen világot csak egy tökéletes intelligencia tervező munkája hozhatott létre.

Csakhogy

ha már nem jöhet létre magától egy ilyen világ.. akkor a nála tökéletesebb szellem hogy a rákban jöhet létre magától??

2014. máj. 16. 10:39
 4/31 anonim ***** válasza:
94%

Nincs igazad.

>Csak egy szellemi tudat teremthet anyagot és bármit a világon

Ez butaság.

2014. máj. 16. 10:50
 5/31 anonim ***** válasza:
87%
És akkor arra válaszolj, hogy istent ki teremtette, meg az ő teremtőjét ki teremtette ? Mert hát te mondtad : csak egy szellemi tudat teremthet anyagot és bármit a világon ...
2014. máj. 16. 11:31
 6/31 anonim ***** válasza:
8%

5: te meg arra válaszolj akkor, hogy akkor az anyag, amiből lett a világ az honnét lett? :D Ennyi erőből.

Vagy egy anyag lehetett csak úgy a semmi által, de egy szellemi lény, nem? :D

2014. máj. 16. 11:47
 7/31 anonim ***** válasza:
72%
2: te a szellemi erőddel semmit se teremtettél még meg? :D
2014. máj. 16. 11:49
 8/31 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem az univerzumnak nincs is kezdeti illetve végpontja. Minden időpillanatához rendelhetünk egy számot, így a jelenhez a nullát, a múltbeli pillanatokhoz a negatív, a jövőbeliekhez a pozitív számokat. Így aztán a világ sosem volt, sosem lesz, hanem mindig is VAN.
2014. máj. 16. 11:52
 9/31 anonim ***** válasza:
37%

már az amerika kapitány 2. részében is megmondták.

a tudat hoz létre mindent.

a VIDRA technológia főtudósa is egy 20km hosszú mágnes szalagra mentette rá a tudatát, és utána ezzel befolyásolta az eseményeket.

sőt lesz egy új film nemsokára a Transzcendens című film.

erről szól, hogy a tudatot mesterségesen lementik egy memóriatárhelyre, de onnantól ahogy ez a memória csatlakozik a nethez, megteremtődik a mesterséges IQ és elszabadul a pokol.

szóval szerintem inkább így lehet teremteni!

2014. máj. 16. 12:22
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Tehat ha nem tudom hogyan mibol lett A, akkor azt megmagyarazom azzal hogy B csinalta, majd B-rol azt allitom nem tudom hogyan mibol lett, mindig is volt.

Akkor minek a kepltebe B, nem egyszerubb siman A-rol allitani ugyanazt mint B-rol, ti. hogy nem tudom hogyan mibol lett, mindig is volt ?

Ezzel csak a logikai hibara akartam ramutatni az ervelesedben, nem hitvitakba folyni. En is hivo vagyok egyebkent, de az Istenhit, az elfogadas az nem igy mukodik.

2014. máj. 16. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!