Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi különbözteti meg az embert...

Mi különbözteti meg az embert az állatól? Mit értünk lélek alatt egész pontosan? Van a lelken az intelligencián és a biológiai vonásokon kívül valami amire azt mondjuk hogy olyan csak az embernek van?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekelne még az is h társadalmunk hány százaléka felel meg obijektíven annak amit meg határoztok és most ezt nem elhülyéskedve meg viccelődve kérdem hanem érdekel hogy valóban olyan e a társadalom amilyenek tartjuk az embert és ha nem akkor minek használjuk ezt a fogalmat ha valójában nem vagyunk olyanok mint amilyenek az embert tartjuk?

A válaszadóktól szeretném kérni hogy először az első kérdésre válaszoljanak és az ara adott válasz alapján írjon a másikra. Nem szeretném ha valaki úgy ítélné meg a társadalomban élő embereket hogy ki sem fejti mit ért ember alatt.

köszönöm előre is a fáradozásukat! :)

2014. márc. 16. 12:59
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
am nekem nagyon úgy tűnik hogy a lelki tényezőkben van a kulcs úgy értem pl nem hiszem h az állat képes a felelősség vállalásra és az önzetlenségre de minden másra még a megbocsáltásra és a segítőkészségre is képes lehet bár az utóbbi akkor feltételezi az önzetlenséget.
2014. márc. 16. 13:38
 2/31 A kérdező kommentje:
a lelki dolgokon kívül én nem tudok semmi mást mondani szerintem nincs is bár jó lenne ha ezt egy nálam okosabb és tájékozottabb is átgondolná :D
2014. márc. 16. 13:39
 3/31 anonim ***** válasza:
Mi különbözteti meg az embert az állattól? szerintem nem sok minden talán az intelligencia biológiailag az ember is egy emlős faj. Az ember egy olyan állatfaj amely képes kultúrát és társadalmat létrehozni pedig a körülbelül 1 százalékban különböznek a csimpánzokétó ennek ellenére még mindig állati-ösztöneink hajtanak minket pl. látunk egy jó nőt az utcán sétálva nem a belsőszépségét lássuk vagy kvantumfizikai tudását, hanem arra gondolunk, de jó lenne meghúzni hát igen szomorú. De igaz :D. Mit értünk lélek alatt? Véleményem szerint a lélek mindenkinek mást jelent például tudományosan teljesen mást jelent, mint vallásilag szerintem a lélek nem más, mint maga a személyiség.
2014. márc. 16. 13:42
 4/31 anonim ***** válasza:

bonyolultabb érzelmi rendszerünk van, mivel eleve bonyolultabb az agyunk is

vannak olyan dolgok, amire csak mi vagyunk képesek, de ebbe nem megyek bele, mivel én sem tudom pontosan.

az állatokat az ösztönök hajtják, de hogy mekkora százalékban, ezt sajnos megint csak nem tudom. Azt se hogy mi minősül annak, és mi nem

Minket is hajtanak ösztönök, alapvető, az élethez szükséges, mint a túlélés, szex, meg az ilyenek, de ezeket sem ismerem annyira

2014. márc. 16. 14:04
 5/31 anonim ***** válasza:
jó kis választ adtam :)
2014. márc. 16. 14:04
 6/31 anonim ***** válasza:

"Mi különbözteti meg az embert az állatól?"

Vannak emberek, akiket sajnos semmi.

De akiket igen, azokat a magas intelligencia, az absztrakt gondolkodásmód, a művészet, a fajtársai iránt tanúsított konstruktív hozzáállás, a civilizált viselkedés.

"Mit értünk lélek alatt egész pontosan?"

Nem egész pontosan a lélek az ember létezésének a nem kézzelfogható része, amely bizonyos esetekben, például a halál után függetlenedni tud a testtől és tovább létezik.

Ha létezik is lélek, akkor minden bizonnyal nem minden embernek van. Mert állítólag a lélek csak jó lehet, mégis rengeteg, a másik embert bántó, kigúnyoló, megvető, lenéző, elpusztító ember létezik. Nekik bizonyosan nincs lelkük.

"Van a lelken az intelligencián és a biológiai vonásokon kívül valami amire azt mondjuk hogy olyan csak az embernek van?"

Igen, van. Képesség arra, hogy új, nem létező dolgokat hozzon létre. Hogy új fajokat teremtsen. Hogy jelentősen átalakítsa a környezetét, a bolygót, ahol él, vagy később megtelepszik.

2014. márc. 16. 15:07
 7/31 anonim ***** válasza:
22%

"Igen, van. Képesség arra, hogy új, nem

létező dolgokat hozzon létre. Hogy új

fajokat teremtsen. Hogy jelentősen

átalakítsa a környezetét, a bolygót, ahol él, vagy később megtelepszik." Erre a csimpánzok is képesek lennének hasonló intelligenciával az intelligencia, kommunikáció, beszélőképesség az, ami megkülönböztet minket az állatoktól. Mondtam, hogy mindenkinek mást jelent a lélek jelentése lásd:#6-os válaszodat állításod szerint csak azoknak van lelke, aki nem rosszindulatú nem gúnyolodik veled, aki nem bunkó. Pedig a szarkazmus is egyfajta lelkek, érzés, tudat, éntudat, személyiség, stb. legalábbis Filozófia, vagy tudományos szempontból.

[link]

2014. márc. 16. 17:52
 8/31 anonim ***** válasza:
34%
Svejk: Kérdeztelek? Nem? Akkor? A kérdezőnek válaszolj.
2014. márc. 16. 18:17
 9/31 A kérdező kommentje:
most azon gondolkodom hogy ha egy csimpánzt (mert ez a leg közelebbi de tőlem lehet kutya is szóval egy állatot) ugyan úgy nevelnek mint egy embert akkor miben fog különbözni az embertől azon kívül h majom? xD képes lessze a felelősség válásra? vagy az önzetlenségre? vagy az együttérzésre és a másik ember helyzetébe való beleélésre sajnálatra irigységre? vagy ara hogy uralkodjon a vágyain? na meg hogy akkor az az ember aki nem vállalja a felelősséget nevezhető e ember állatnakxD vagy hogy ezt csak bizonyos szintnél lehet ki érdemelni? vagy hogy is működhet ez? ez azért is érdekes mert ilyen alapon minden gyerek is állatnak nevezhető de azért mégsem nevezzük annak. viszont ha be tölti a 18 életévet már felelős az életéért de ha alkoholista drogos vagy agresszív típus (ezekre azt mondják a pszihológusok h nem vállalják a felelősséget mivel az alkoholba menekülnek meg másokat hibáztatnak) akkor ebből a szempontból olyan mintha csak egy jogszabálynak való megfelelés tenne különbséget a közt hogy ki az ember és ki az állat de biológiai nézőpontból az embernek nevezett faj csak intelligens nevelt állat. (akár durvában fogalmazva mondhatnánk azt is h idomított állat)
2014. márc. 16. 22:20
 10/31 A kérdező kommentje:
aki persze 2 lábon jár és spagetitt meg csipszet zabál a tévé előtt. berugik a haverokkal el megy az iskolába és fel lövik az űrbe meg más állatokon kisérletezik templomba jár meg még lehetne sorolni menyi mindenre képes de mind ezt csak az a biológiai program és intelligencia irányítja amiknek az üzenete csak annyi hogy éld az életet a lehető legkisebb energia befektetéssel a lehető leg kényelmesebben és szaporodj minél nagyobb számban. Az meg aztán másik kérdés h az élet komplex rendszerében nem az a helyes stratégia h a legkényelmesebb utat válaszuk(pl alszunk egész nap xD). Ezt egyengeti az intelligencia aki képes előre ki gondolni mi lesz ha egész nap úgy teszek mint egy macska. felméri milyen gondok születnek megkeresi rá a megoldást és terveket készít arról hogyan is lehetne energiatakarékos de biztonságos módon élni.
2014. márc. 16. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!