Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az ásványt...

Mit gondoltok erről az ásványtanfolyamról? Szerintem jónak tűnik, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.

Figyelt kérdés
www.bonuszbrigad.hu/asvanygyogyasz-alapkepzes-b22461

2014. márc. 14. 15:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%

#10: sajnos az kevés, ha néhány véletlenszerű fizikai fogalmat egymás után teszel, aki kicsit is ért a fizikához, annak nyilvánvaló, hogy értelmetlen dolgokat beszélsz.

>Sugároz.

Nem sugároz az égvilágon semmit. Oké, ha felmelegíted, akkor némi hőt visszasugároz, de ennyi. Olyankor nagyobb intenzitással rezegnek az atomok, és a fölös energiájukat elektromágneses sugárzás formájában adják le, amit te hőként érzékelsz. Aminek semmi különleges hatása nincs. "Magától" nem sugároz az égadta világon semmit.

>de mivel minden rezeg

Ez a legbutább áltudományos érv. Minden rezeg, pontosabban az összes anyagot felépítő részecskék rezegnek. És akkor mi van? Ezzel még nem lehet minden hülyeséget megmagyarázni.

>így mondhatjuk hogy a saját rezgését "sugározza"

Mondhatjuk, ha butaságot akarunk beszélni. Nincs olyan, hogy "rezgéseket sugározni". Ha nem rezgetsz egy követ, akkor makroszkopikus rezgései nincsenek, az atomi rezgései pedig nem hatnak rád, ahogy feljebb is írtam.

>Aki kicsit is foglalkozik az energetikával

Az energetika a gépészeti tudományoknak azon ága, amely az energiaigények ellátásának globális és lokális kérdéseivel foglalkozik, figyelembe véve azok társadalmi, stratégiai, ellátás-biztonsági, környezetvédelmi, fenntarthatósági, gazdasági hatását, gazdaságosságát, illetve a rendelkezésre álló műszaki megoldásokat.

Amiről te beszélsz, az nem energatika, hanem áltudományos ezós hadoválás.

>Még sem hiszem hogy atomi szinten le tudnátok írni a keletkezését.

Egyrészt de, nagyon jól le lehet írni, képzeld, atomi szinten is. Ez nem új dolog. Másrészt ennek semmi köze semmihez.

> megérzi egy ásvány erejét

Placebo, megerősítési torzítás, manipulálás, szuggesztió, átverés. Nem véletlen, hogy nem egyes emberek alátámaszthatatlan anekdotái alapján fogadunk el dolgokat.

A kövek szépek, de placebótól különböző hatásuk nincs.

2014. ápr. 13. 20:51
 12/15 anonim ***** válasza:
38%

A #11-esnek most ment egy virtuális tapsorkán. Köszönöm! Végre valaki! :)

14/L

2014. ápr. 13. 21:35
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen, voltam a tanfolyamon és nem bántam meg, nagyon jó volt az oktató érdekes és hasznos volt mindenképpen. Mivel én jelentkeztem tovább (azt hiszem ez már mindent elmond :) )úgy tudom,hogy pont most fogják megkuponoztatni újra a bónuszbrigádon. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.

Ja és a szkeptikusoknak csak annyit,hogy a hitelességét egy aprócska kis kísérlettel be is bizonyították.

2014. máj. 7. 22:49
 14/15 anonim ***** válasza:

>Ja és a szkeptikusoknak csak annyit,hogy a hitelességét egy aprócska kis kísérlettel be is bizonyították.

Akkor a kísérlet, vagy annak értékelése, prezentálása hibás vagy hiányos volt. De nem akarok látatlanban ítélni, ha leírod a kísérletet, akkor megmondom, hogy hol a baki.

2014. máj. 8. 11:43
 15/15 anonim ***** válasza:
68%

Eredeti #10 vagyok.

"Kedves" #11. Én nem soroltam fel semmi fizikai fogalmat tekintve hogy egyáltalán nem értek a fizikához. Ezt elismerem, mivel egyszerűen nem érdekel és nekem kb olyan áltudomány mint neked az ezo. Én elfogadom hogy a te szempontodból értelmetlen, hiszen én nem tudományos szinten tettem kijelentéseket, hanem spirituális szinten írtam le a véleményem.

A sugároz szó az idegen szavak gyűjteménye (amelybe gondolom ugyancsak bele fogsz kötni) szerint kibocsát-ot jelent. Tehát szerintem spirituális és ezoterikus szempontból nem butaság azt állítani hogy egy tárgy sugározza a saját energiáját, hat a környezetére. Én rezgés alatt megint csak nem a fizikai jelenséget értem, de őszintén szólva nem hiszem hogy lenne értelme két ilyen szélsőséges nézeteket valló félnek vitáznia. Te is felsorakoztathatsz egy csomó érvet a fizika oldalán én úgyszintén az én elgondolásom szerint.

A kettőnk között a különbség, hogy én nem kötözködésből írtam ide. Az rendben van ha leírod a véleményed, de te felsőbbrendűen ki akarod javítani a másik ember gondolatait. Észrevehetted a kommentem olvasása közben hogy más oldalról közelítjük meg ezt a témát. A viselkedéseddel csak saját magadat minősíted, nem a másik elképzeléseit.

"Még sem hiszem hogy atomi szinten le tudnátok írni a keletkezését." Ezzel a mondattal olyan emberekre céloztam akik a materializmus oldalán "harcolnak". Tehát a következő kommentbe várom egy ametiszt geoda keletkezését atomi szinten. És természetes teljesen magadtól, nem az internetről kilesve.:) Természetesen ez egy utalás volt az előzőekben, bár látom nem ért célt.

Szerintem mindenkinek joga van hinni bármiben. Végtére is a tetteink határozzák meg az életünk, viszont a tettek a gondolatokból fakadnak. És mindenkinek joga van irányítania a saját életét.

Nem várok értelmes választ tőled, de megkérlek hogy ha csak egy pillanatra is de próbáld meg más szemmel nézni a világot. Én a helyedbe tudom képzelni magam. Te is meg tudod ezt tenni?

Ahogy egyik ismerősöm mondta, a fizikusok előbb utóbb fel fogják fedezni a saját módjukon azt amit mi spirituálisok hiszünk és tapasztalunk. Saját véleményem pedig hogy ez teljesen felesleges, nah de én se mondom meg senkinek hogy mivel töltse az értékes idejét.:)

2014. máj. 9. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!