Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Spirituálisan felébredtek...

Spirituálisan felébredtek vagy ébredezők, ill. természetfelettit mint valóságot elfogadó emberek, titeket mi indított arra, hogy ne legyetek többé szkeptikusok és hogy fel nyíljon a szemetek, hogy nem csak az a világ létezik, "amit látunk"?

Figyelt kérdés
Én sem vagyok szkeptikus, engem egy szellem megpillantása és a tudomány határmezsgyéi változtattak meg... Illetve mindig is volt a vallásokkal és a spiritualitással kapcsolatban kielégithetetlen kiváncsiságaim. Ti is megoszthatnátok ezeket az okokat ill. ha van érdekes történetek azt is... Aki pedig SZKEPTIKUSként válaszol, meséljen olyan történetet vagy indokolja hogy miért az...

2014. febr. 9. 01:06
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
60%

"A spiritualitás viszont nem kézzel fogható, pont emiatt valószínűleg soha nem lesz tudományosan megmagyarázva."

Pontosan! És mivel rengeteg hit kell hozzá, és a létezése nem bizonyítható, egy igazi szkeptikus legfeljebb agnocitista lesz ezzel kapcsolatban, de hinni nem fog benne(maximum részletekben).

"Pl. ott vannak a szellemfotók. Oké, a tudomány nagyjából elismeri, hogy valamiféle energiahalmazból állnak, de arra már nem tud választ, hogy ezek honnan is jönnek (tudtommal)."

Ez viszont nem igaz. A tudomány(és nem tudósok!) nem mondta ki egyszer sem, hogy ez bármilyen energiahalmaz lenne(legfeljebb elektromos energia, de az pedig nem áll halmazokban).

"Ha ismered az eddigi hozzászólásaimat, pontosan tudod, hogy nem vagyok elvakult "ezós", csak oda írok, ahol úgy érzem, van alapja a kérdésnek (kivéve az ufó kategória, oda nem írok, mert nem tudok róla kb. semmit)."

Ezt én is tudom(bár ahogy az összes ember, te is szoktál tévedni infók kapcsán), és ezért is nem leüvültüttem a fejed, hanem higgadtan válaszolhatsz. Szerintem te is gyakran találkozol az én válaszaimmal, és megmondhatója vagy, hogy mindig próbálom alátámasztani az érveimet, és rámutatni mások hibájára, hogy objektíven lássák át az egészet(bár van olyan hogy a nevemet a válasza alá írja valaki). Bár én szoktam a hülyeségekre is válaszolni, mert kötelességemnek tartom, hogy tudassam másokkal a hibáikat, hogy ne legyen sötétség vagy téves információ a fejükben. Bár a troll, vagy a magukat viccesnek gondoló 12 éves kisgyerekek kérdésére nem válaszolok, hanem csak szimplán jelentem őket.

"Annyit tennék még hozzá, hogy akik konyítanak valamelyest a spiritualitáshoz, azok tudják, hogy ez az érzéseken alapul, nem az érzékszerveken."

A kötözködés nem az én természetem(leszámítva Zoltánkvantumfizikust, Alphaelvet, és az összes többi olyan idiótát, akik nem képesek a kérdéseimre válaszolni, vagy érvelési hibák nélkül érveket felsorakoztatni, hanem csak kötözködnek, és ál PhD-vel próbálják demonstrálni, hogy ők mennyire "okosak"). De itt még is meg kell hogy álljak, mert az érzékszerveken nem alapulhat semmi tudományhoz kötődő dolog, persze a dolgok fizikai tulajdonságait leszámítva(de az ezósok szerint nem nagyon vannak pl. a léleknek fizikai tulajdonsága).

"Akik fogékonyak rá, azok egyszerűen érzik, hogy valami van ott pl. Valahogy el kéne ezt különíteni a belemagyarázástól meg a magunkba beszélt "úgy érzem, hogy" dolgoktól, de sajnos hiába az írói érzékem, ezt nem tudom világosan megfogalmazni. :("

De az emberiség 90%-a nem tudja elválasztani, a maradéknak pedig nincs adottságuk, csak azt hiszik(bocsánat, ha megsértek ezzel bárkit is) magukról.

névte2en

2014. febr. 11. 13:58
 32/34 Laylah ***** válasza:

"érzékszerveken nem alapulhat semmi tudományhoz kötődő dolog, persze a dolgok fizikai tulajdonságait leszámítva(de az ezósok szerint nem nagyon vannak pl. a léleknek fizikai tulajdonsága)." Dehogynem. Ha nem látnál, hallanál, tapintanál semmit a világból, meg tudnál róla határozni bármit is? Pl. a Nap helyét, az idő múlását, a tárgyak alakját, nagyságát, szélességét, stb.? :) Rögtön kiesnek az alapok.

A belemagyarázás és a valódi érzés megkülönböztetése pedig igazából nem nevezhető adottságnak. Ez kb. annyira adottság, mint pl. ha fáj a gyomrod, akkor el tudod dönteni, hogy az éhségtől, telítettségtől vagy savtól fáj-e (kóros eseteket leszámítva). Valójában az egész full egyszerű, csak annyira túl van bonyolítva és misztifikálva, hogy kb. emiatt nevezik természetfelettinek, holott a természet felett semmi nem áll, mert minden a része. Egyszerűen másfajta pillanatnyi agyműködés, felfogás kell hozzá, mint a hétköznapok dolgaihoz, egyfajta gondolati zsibbadtság, mint mikor bambulsz. Valahogy így tudnám megközelíteni.

2014. febr. 11. 19:54
 33/34 anonim ***** válasza:
60%

Laylah, kérlek figyelmesebben olvasd el, amit írtam. "persze a dolgok fizikai tulajdonságait leszámítva"

A tűzról sem tudnánk, hogy forró, ha nem hinnénk a hőérzékelésünknek. A tudományos tények felét valamelyik érzékszervünk érzékelése alapján állapítjuk meg(a maradék pedig az ebből való konklúziók, a mérések, a matematikai műveletek, egyenletek, stb.). De a spiritualizmus nem éppen ilyen.

2014. febr. 11. 23:32
 34/34 Laylah ***** válasza:
Akkor ebben egyetértünk. :)
2014. febr. 12. 05:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!