Spirituálisan felébredtek vagy ébredezők, ill. természetfelettit mint valóságot elfogadó emberek, titeket mi indított arra, hogy ne legyetek többé szkeptikusok és hogy fel nyíljon a szemetek, hogy nem csak az a világ létezik, "amit látunk"?
Köszi a védelmet :D
Laylah, én nem mondtam ki azt, hoy amit látok, az igaz. Sőt, pont az ellentétét írtam ennek. Téged normálisabb ezósnak ismertelek, kérlek, ne süllyedj le a kérdező szintjére! A tapasztalatokra pedig nem lehet támaszkodni. Például vegyük a Napot. Valaki tapasztalta már, hogy egy izzó gázgömb? Nem. De mégis az. De legyen egy ellentétes példa is. Láttál már optikai csalódást? Ha nem, akkor itt van egy:
Úgyebár látod, hogy forog. Tehát tapasztalod. De kérdem én: Forog-e igazából ez a kerék? Nem. Elég, ha csak a kiterjesztését megnézed. De mégis tapasztaltad. De tudok több ilyen képet is mutatni, tehát sokszorosan tapaztaltad. Ha akár egymillió, vagy annál is több ilyen képet látnál, akkor sem mondhatnád, hogy ezek mozgóképek, mert hiába tapasztaltad őket többször, mindig csak a szemed játszott veled. Azért, mert egy ismeretlen dolog(például szellemlátás) többszor is bekövetkezik, és van köztük közös pont, attól még nem biztos, hogy az a közös pontjuk, amit te nézel. Lehet, hogy egy teljesen más jelenség, vagy akár valami agyi probléma. Ezt hívják téves korrelációnak(legalábbis én így ismerem). Emiatt kell az embernek szkeptikusnak lennie, és nem rávágnie valamire, hogy ez biztosan ez vagy az volt. És igen, most ide a tudományt is beleértettem. Ha valakinek a bőre elsárgásodik, nem feltétlenül utal hepatitiszre, lehet, hogy valami más kiváltó oka van.
névte2en
"Pl. ott vannak a szellemfotók. Oké, a tudomány nagyjából elismeri, hogy valamiféle energiahalmazból állnak, de arra már nem tud választ, hogy ezek honnan is jönnek (tudtommal)."
A fényképezőgépből :)
Ha a szellemekre gondolsz, akkor a tudomány nem ismeri el a létezésüket, nemhogy még energiahalmazokként (vagy akármi másként) azonosítaná őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!