Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Spirituálisan felébredtek...

Spirituálisan felébredtek vagy ébredezők, ill. természetfelettit mint valóságot elfogadó emberek, titeket mi indított arra, hogy ne legyetek többé szkeptikusok és hogy fel nyíljon a szemetek, hogy nem csak az a világ létezik, "amit látunk"?

Figyelt kérdés
Én sem vagyok szkeptikus, engem egy szellem megpillantása és a tudomány határmezsgyéi változtattak meg... Illetve mindig is volt a vallásokkal és a spiritualitással kapcsolatban kielégithetetlen kiváncsiságaim. Ti is megoszthatnátok ezeket az okokat ill. ha van érdekes történetek azt is... Aki pedig SZKEPTIKUSként válaszol, meséljen olyan történetet vagy indokolja hogy miért az...

2014. febr. 9. 01:06
1 2 3 4
 21/34 Laylah ***** válasza:
68%
Túl sokat tapasztaltam ahhoz, hogy cáfolhassam magamat. Nem vagyok vak "hívő ezós", csak abban hiszek, amit tapasztaltam. A túlbuzgó hívőség és a mindent tagadó szkepticizmus se jó...
2014. febr. 10. 17:52
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Laylah: az az alapvető különbség, hogy névte2en alá tudja támasztani logikus, összefüggő, bizonyítható, cáfolható, plauzibilis érvekkel a mondandóját, te pedig nem. A kettő nem ugyanaz és semmiképp sem egyenértékű.
2014. febr. 10. 19:39
 23/34 Laylah ***** válasza:
44%
Az egyetlen, amivel alá tudnám támasztani, az az lenne, ha megmutatnám neki az emlékeimet, ami a tudomány mai állása szerint nem lehetséges.
2014. febr. 10. 20:38
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondjuk, hogy hamisan beszélsz, hogy valójában nincsenek ilyen jellegű emlékeid, tehát hogy nem tapasztaltál ilyet. Azt vonjuk kétségbe, hogy ezek a megtapasztalt dolgok objektíve léteznek/léteztek a tapasztalásod idején. Szerintem sokkal valószínűbb, hogy ezeket a tapasztalásokat csak szubjektív értelemben élted meg; vagyis a valóságban nem az történt, mint amit Te tapasztaltál. Nyersebben fogalmazva becsapott az agyad, és olyat engedett látnod, tapasztalnod, ami valójában nem is létezett, nem történt meg.
2014. febr. 10. 20:49
 25/34 Laylah ***** válasza:
Érdekes lenne bemagyarázni, ha többen is láttuk, valamint ha olyanokat beszélt nekem az ismerősöm, amiről fogalma sem volt, illetve ahhoz nagyon de nagyon jó színésznek kellett volna lennie (de még így is, olyanokat nem tudott volna mondani, amikről nem beszéltem neki); illetve kétlem, hogy ha csak elájultam volna, akkor ugyanabban a testhelyzetben megtartottam volna magam és tisztán beszéltem volna egy olyan nyelven, amit nem is ismerek. Csak így ízelítőül. :)
2014. febr. 10. 22:02
 26/34 anonim ***** válasza:
60%

Köszi a védelmet :D

Laylah, én nem mondtam ki azt, hoy amit látok, az igaz. Sőt, pont az ellentétét írtam ennek. Téged normálisabb ezósnak ismertelek, kérlek, ne süllyedj le a kérdező szintjére! A tapasztalatokra pedig nem lehet támaszkodni. Például vegyük a Napot. Valaki tapasztalta már, hogy egy izzó gázgömb? Nem. De mégis az. De legyen egy ellentétes példa is. Láttál már optikai csalódást? Ha nem, akkor itt van egy:

[link]

Úgyebár látod, hogy forog. Tehát tapasztalod. De kérdem én: Forog-e igazából ez a kerék? Nem. Elég, ha csak a kiterjesztését megnézed. De mégis tapasztaltad. De tudok több ilyen képet is mutatni, tehát sokszorosan tapaztaltad. Ha akár egymillió, vagy annál is több ilyen képet látnál, akkor sem mondhatnád, hogy ezek mozgóképek, mert hiába tapasztaltad őket többször, mindig csak a szemed játszott veled. Azért, mert egy ismeretlen dolog(például szellemlátás) többszor is bekövetkezik, és van köztük közös pont, attól még nem biztos, hogy az a közös pontjuk, amit te nézel. Lehet, hogy egy teljesen más jelenség, vagy akár valami agyi probléma. Ezt hívják téves korrelációnak(legalábbis én így ismerem). Emiatt kell az embernek szkeptikusnak lennie, és nem rávágnie valamire, hogy ez biztosan ez vagy az volt. És igen, most ide a tudományt is beleértettem. Ha valakinek a bőre elsárgásodik, nem feltétlenül utal hepatitiszre, lehet, hogy valami más kiváltó oka van.

névte2en

2014. febr. 10. 22:31
 27/34 Laylah ***** válasza:
35%
Névte2en, tudod az a baj, hogy teljesen más a tudomány és a spiritualitás. Az előbbi a fizikai világ megismerésére, leírására, megfigyelésére, meghatározására alkalmas, pont ezért kellenek a műszerek, mértékegységek, axiómák, fogalmak, stb. A spiritualitás viszont nem kézzel fogható, pont emiatt valószínűleg soha nem lesz tudományosan megmagyarázva. Belemagyarázva lehet, de igazán megmagyarázva sosem. Pl. ott vannak a szellemfotók. Oké, a tudomány nagyjából elismeri, hogy valamiféle energiahalmazból állnak, de arra már nem tud választ, hogy ezek honnan is jönnek (tudtommal). Ha ismered az eddigi hozzászólásaimat, pontosan tudod, hogy nem vagyok elvakult "ezós", csak oda írok, ahol úgy érzem, van alapja a kérdésnek (kivéve az ufó kategória, oda nem írok, mert nem tudok róla kb. semmit). Tehát a nem válaszolás is egy reakció részemről, amivel csupán annyit kívánok kifejezni, hogy a feltett kérdésnek nincsen valóságalapja véleményem szerint.
2014. febr. 11. 00:10
 28/34 Laylah ***** válasza:
Annyit tennék még hozzá, hogy akik konyítanak valamelyest a spiritualitáshoz, azok tudják, hogy ez az érzéseken alapul, nem az érzékszerveken. Tudom, ezzel most gyönyörű alapot adtam a további kötözködésnek, de jobban nem tudom elmagyarázni. Akik fogékonyak rá, azok egyszerűen érzik, hogy valami van ott pl. Valahogy el kéne ezt különíteni a belemagyarázástól meg a magunkba beszélt "úgy érzem, hogy" dolgoktól, de sajnos hiába az írói érzékem, ezt nem tudom világosan megfogalmazni. :(
2014. febr. 11. 00:15
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

"Pl. ott vannak a szellemfotók. Oké, a tudomány nagyjából elismeri, hogy valamiféle energiahalmazból állnak, de arra már nem tud választ, hogy ezek honnan is jönnek (tudtommal)."

A fényképezőgépből :)

Ha a szellemekre gondolsz, akkor a tudomány nem ismeri el a létezésüket, nemhogy még energiahalmazokként (vagy akármi másként) azonosítaná őket.

2014. febr. 11. 00:15
 30/34 Laylah ***** válasza:
Az energiára gondoltam, nem a képükre. :)
2014. febr. 11. 02:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!