Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy egyre ritkábbak az ezotéria témában a kérdések/válaszok?

Figyelt kérdés

Véleménnyem szerint egy-két néhányan vagyunk azok, akik feltesznek kérdéseket köztük én is voltam persze mostanság megunntam a kérdezősdit mert, amit én akarnék kérdezni előttem már megkérdezték néhányan és amúgyis sem kapnék normális választ erről természetesen én tehetek.) szerintem erre a legtöbb tag is rájött és emiatt esset vissza az ezotéria. Azt veszem észre, hogy egyre többen vannak névtelenek ez amiatt lehet, hogy a legtöbb tag heccből lepontozza a másikat mit gondoltok normális válaszokat kérek ide nem tartozó válaszokkal ne irjatok.

*Jigsaw*

2014. febr. 6. 21:46
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

" Ne nézzük már egymást hülyének :). Te

most is trollkodsz, a 42 felhasználóddal 137

féle dolgot mondasz egyszerre. De ha már

trollkodsz, tedd ésszel:" Ne trollkodom soha nem volt 42 felhasználóm és ne személyeskedj folyton ezt csináljatok lásd:ZoltánKvantumfizikus. mindig ezt hozod fel mentségül. szabályzat: "(b) a személyeskedni, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve

sértő lehet (különösen ami egy másik

Felhasználót zavarhatja kora, neme,

származása, vallása, faji, nemzetiségi

hovatartozása, világnézeti meggyőződése,

véleménye, élethelyzete miatt),

továbbá mások becsületére, jóhírnevére

sérelmes tartalmat elhelyezni, függetlenül

attól, hogy az valós vagy sem, kiemelten a

közszereplőkre vonatkozóan;" Még párszor figyelmen kívül hagyod a szabályzatot ki fognak rúgni innen.

"Nyilván, rögtön azután, hogy elmesélem

neki, hogy nem a gólya hozta, és a Mikulás

se rakja tele M&M's-szel a Hófehérkés

gumicsizmáját. Még mindig, ne nézzük már

egymást hülyének. Vagy leginkább, te ne

nézz engem annak. Nem csinálod túl jól." Csakhogy ezt metaforaként hoztam fel nem igaz, hogy mindent a szádba kell rágni. "A vita jó, ha az ember nem hisztizik be

azon, ha valaki nem ért vele egyet. Vitával

lehet új megoldásokra jutni, vagy épp

közelebb hozni az álláspontokat. Ha meg az

ember csak azt akarja hallani, hogy igen, jó

voltál, szellemet láttál, akkor az nem

kérdés, hanem sóvárgás a megerősítés

után. Az oldalt meg nem

gyakorisovargasokamegerositesekutan.hu-

nak hívják, azt hiszem." Sokszor a kérdés alján oda írja a kérdező, hogy "szkeptikusok kíméljenek!" ennek ellenére beírtok pár fizikai tananyagot pedig, ha mindenki szkeptikus lenne akkor a témakört is át kéne nevezni Tudomány kategóriának. veled ellentétben én pusztán szórakozásból járok ide én biztos nem mondanám meg annak a 7 éves kislánynak, hogy nincsenek tündérek nem az én dolgom, hanem az apukájáé.

metafora :D

2014. febr. 8. 11:44
 32/35 Laylah ***** válasza:
Szecsői Tibor, neked egy nagy hibád van, mégpedig, hogy szemellenzősen ragaszkodsz a saját, szkeptikus nézeteidhez. "Alapvetően #26-ot nem is neked írtam, hanem az itt kommentelő egy-két értelmes embernek" <- ezt így most kiemelném, hozzátéve azt, amit a jóslásról írtál a 26. kommentben. Ezek alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy neked csak az az értelmes kommentelő, aki osztja a te szkeptikus véleményedet, és mindenki, aki hisz valamiben, az hülye, gyerekes, elmebeteg, elítélendő, illetve mindenki, aki azt meri írni, hogy tapasztalt valamit, amit az emberek többsége nem, az hazudik vagy belemagyaráz dolgokat. Nem tagadom, valóban az esetek többségében belemagyarázásról és trollkodásról van szó, de hajlamos vagy/hajlamosak vagytok az igazi tapasztalatokkal rendelkezőket is ebbe a kategóriába sorolni, és kötve az ebet a karóhoz tudományos alapú bizonyítást kérsz/kértek mindenkitől, márpedig ez a jelen korban lehetetlen. Ha emlékszel, nekünk is volt már egy vitánk ebben a témában. Próbáltál meggyőzni, hogy ha nem tudok valamit bizonyítani tudományos alapon vagy steril körülmények között, akkor bizony -véleményed szerint- hazudok. Pedig nem, egyszerűen csak ezekre a dolgokra egyrészt nagyon nem mindenki vevő a szó szoros értelmében, másrészt nem az ember által generált, hanem spontán történések általában. A jóslásról meg annyit, hogy 10 éve fordulok a kártyáimhoz alkalomadtán, de még sosem csalódtam.
2014. febr. 8. 11:52
 33/35 Szecsői Tibor ***** válasza:

#30 Mint mondtam, ne nézzük egymást hülyének, mindenki számára világos, aki gyakrabban jár ide, hogy ki vagy. Nem is reagálok erre hosszabban, mert mellébeszélsz. Csak annyit, hogy a személyeskedés definíciójának értelmezését próbáld meg mégegyszer. Az nem személyeskedés, hogy állítom, az összes Jigsaw, meg J ügynök, meg ki tudja még mi, te vagy, és ötvenféle személyiséggel írogatsz.

"Csakhogy ezt metaforaként hoztam fel nem igaz, hogy mindent a szádba kell rágni."

Mondom, ne próbáld Zoltán taktikáját követni, mert aki egy kicsit is értelmes, nem fog bedőlni neki.

"veled ellentétben én pusztán szórakozásból járok ide"

Örülök, hogy így ismersz. Főleg, hogy mondtam, hogy én is főleg unaloműzésként kommentelek.

#31 Laylah, többek között neked is szólt a #26-os kommentem, igen.

"hogy szemellenzősen ragaszkodsz a saját, szkeptikus nézeteidhez. "

Ez speciel nem igaz. Nekem bizonyítékokra van ahhoz szükségem, hogy valamit elhiggyek. Az, hogy néhányan állítanak valamit, nem az. Nem azért, mert hülyék, vagy hazudnak, vagy ilyesmi. Tévedhetnek is, félreértelmezhetnek ismert, vagy esetleg eleddig ismeretlen természeti jelenségeket. Az, hogy valamit elhiggyek helyből, homlokegyenest ellentmond mindannak, amit az utóbbi 20 évben tanultam. Ezzel az erővel én is mondhatnám neked, hogy te pedig szemellenzősen kerülöd a "racionális" magyarázatot, de nem teszem, mert nem ismerlek.

" neked csak az az értelmes kommentelő, aki osztja a te szkeptikus véleményedet, és mindenki, aki hisz valamiben, az hülye, gyerekes, elmebeteg, elítélendő, illetve mindenki, aki azt meri írni, hogy tapasztalt valamit, amit az emberek többsége nem, az hazudik vagy belemagyaráz dolgokat. "

Nekem pedig úgy tűnik, hogy a megsértődés, amit valamelyik korábbi kommentemben említettem, rád eléggé jellemző. Valamelyik másik komment alatt is, amikor ellentmondtam neked, csak felkaptad a vizet és nem reagáltál érdemben. Ebből a mondatból is süt a sértettség, nem jogosan. Én nem hülyéztem le itt senkit (kivéve Zolikát, de őt már így is túl sokat emlegettük, még a végén megjelenik), azt meg végképp nem állítottam, hogy bárki elmebeteg lenne a hívők közül, vagy elítélendő. Azt viszont továbbra is tartom, hogy az ilyen jelenségek magyarázhatók mind. Pont te reagálsz ellenségesen a neked ellentmondó kommentekre. Pedig téged pl. pont, hogy az értelmesek közé sorolnálak én is.

"Nem tagadom, valóban az esetek többségében belemagyarázásról és trollkodásról van szó"

Na, örülök, hogy ebben egyetértünk, ez már számomra is szimpatikusabb megközelítése a dolgoknak. Mármint, hogy nem állítod élből, hogy minden ezoterikus. Adamskit szoktam kiemelni a "hívők" közül hasonló gondolkodással, vele is jókat lehet vitázni. Érdemben.

"de hajlamos vagy/hajlamosak vagytok az igazi tapasztalatokkal rendelkezőket is ebbe a kategóriába sorolni"

Nos, ebben lehet, hogy igazad van. Nehéz kiszűrni a zajból azokat, akik tényleg komolyan gondolják, amit írnak. Ugyanakkor amit te valós tapasztalatnak nevezel, én továbbra is racionális magyarázatot fogok keresni, vagy legalábbis megpróbálom.

"kötve az ebet a karóhoz tudományos alapú bizonyítást kérsz/kértek mindenkitől, márpedig ez a jelen korban lehetetlen. "

Már miért volna lehetetlen ebben a korban? Miért nehéz pl. valakinek, aki képes telekinézist használni, odaállni egy hitelesített laborba az eszköz elé, megmutatni, hogy márpedig ez működik, és felmarkolni azt az 1 millió dollárt, ami ezért egyébként jár? Kérlek, ne gyere azzal, hogy mert az ilyen embereket nem érdekli a pénz, ezt elég nehéz elhinni általánosítva. Amúgy igen, tudományos alapú bizonyítást kérek, mert egyszerűen az az objektív. Ettől tudományos. Nem csak annyi, hoyg valaki azt állítja, hogy így volt, becsszó.

"Próbáltál meggyőzni, hogy ha nem tudok valamit bizonyítani tudományos alapon vagy steril körülmények között, akkor bizony -véleményed szerint- hazudok."

Elég sokszor leírtam már itt a kommentek között, hogy alapból nem szoktam feltételezni, hogy hazudik valaki (ok nélkül), de persze, ha minden lehetőséget számításba akarunk venni, akkor azt is muszáj. Inkább a tévedést-félreértelmezést szoktam mondani, sőt, még azt sem szokásom kizárni, hogy valamilyen jelenség, amit most paranormálisnak, ezoterikusnak, bármink nevezünk, később a tudomány által leírt jelenség lesz. Itt most nem az asztrológiára gondolok pl :).

Meggyőzni meg főleg nem akarok senkit, de szerintem én is leírhatom a nézeteimet ugyanúgy, ahogy bárki más.

" Pedig nem, egyszerűen csak ezekre a dolgokra egyrészt nagyon nem mindenki vevő a szó szoros értelmében, másrészt nem az ember által generált, hanem spontán történések általában. "

De ugye érzed, hogy nagyon kényelmes úgy magyarázni ezt, hogy de nem mindenki fogékony rá? Miért van az, hogy azok, akiknek természettudományos végzettsége van, egy sem fogékony az ilyemire? Elég sokat ismerek ilyet (>100, bőven), úgyhogy ezt merem állítani.

" A jóslásról meg annyit, hogy 10 éve fordulok a kártyáimhoz alkalomadtán, de még sosem csalódtam."

Azt még azért hozzá lehet tenni, hogy én meg tanultam, hogy miért nem működhet. Illetve a jóslás is egy olyan jelenség, aminek a bizonyításáért jár az 1 millió dollár, ha jól emlékszem. Senki nem kapott még.

2014. febr. 8. 14:58
 34/35 Laylah ***** válasza:
Megint felborult a napirendem, és eléggé álmos vagyok már, szóval nem fogok most mindenre reagálni, amit írtál... A természettudományos végzettség és a magasabb szintű energiák felé való nyitottság nem függ össze, elég engem példának venni, építőmérnökin vagyok (jó, végzettségem nincsen, de rajta vagyok). Nem kerülöm a racionális magyarázatot, mint említettem, az esetek többségében van. Nem ilyen "úristen, recseg a padló, úgy érzem, valaki figyel" témákra gondoltam, hanem pl. arra a sztorira is, amit én már sokszor belinkeltem, a saját sztorimat. Arra is megkaptam már, hogy csak az ismerősöm szívatott, de olyanokat mondott a démon, amit az ismerősöm nem tudhatott sehonnan, mert senkinek sem mondtam el, és olyan utalásokat tett, amikre most, évekkel később jöttem csak rá. Csak egy példa. Egyébként igen, hajlamos vagyok a sértődésre, de hamar el is illan. Ugyanakkor már hellyel-közzel megszoktam, amit itt kapok, már nem esik rosszul, ha szánakozva arrébb akarnak lökni, hogy "tűnj már innen a hülyeségeddel". Már úgy vagyok vele, hogy én tudom, hogy igazam van, igazat mondok, akit meg bővebben érdekel, az úgyis megtalál privátban. A jóslásról továbbra is meglehet a véleményed, de továbbra is tartom, hogy nem láttál még igazi (úgy értem, nem kókler) jóst. A végére hagytam a pénzért való bizonygatást. Nekem pl. rohadtul megalázó lenne egyrészt, hogy csodabogárként vizsgálgatnak össze-vissza, másrészt azon ritka emberek közé tartozom, akiket semmi pénzért nem lehet megvenni, harmadrészt pedig, semmi garancia nincs arra, hogy el is engednek és nem zárnak be valahova, nyilvánítanak halottá és használnak kísérleti nyúlként életem végéig. Pont azért, mert esetleg tudnék valamit, amit más nem (egyelőre a hozzáértők középszintjét alulról súrolom, énszerintem, ezért nem kijelentő módban beszélek). Mert pl. a hadseregnek nem jönne jól kifejleszteni a katonáikhon a telekinézist, piromanciát, hidromanciát, bármit, ami erősebbé teheti őket? Igen, tudom, hogy összeesküvés-emélet, de benne van a pakliban, nem tudhatod. Ráadásul a mindenkori hatalomnak csendes birkanyáj kell, nem különleges emberek milliárdjai, akiket nem lehet irányítani. Összegezve, ha rendelkeznék is erős képességekkel, akkor sem mennék el kísérleti nyúlnak, semmi pénzért, emiatt a 3 ok miatt.
2014. febr. 8. 16:12
 35/35 A kérdező kommentje:

Nem folyok bele Laylahval folytatott beszélgetésben, de válaszolnék egy kérdésedre: .személyeskedés definíciójának értelmezését

próbáld meg mégegyszer. Az nem

személyeskedés, hogy állítom, az összes

Jigsaw, meg J ügynök, meg ki tudja még mi,

te vagy, és ötvenféle személyiséggel

írogatsz." nem irogatok ötvenféle személyiséggel csak nem sorolom magamat kategóriában (pl. szkeptikus, ufóhívő, ezós stb). csak mindig az adott kérdésre válaszolok és vedd észre, hogy folyamatosan megszeged a szabályzatot személyeskedsz és más felhasználókkal dobálozol és mit érdekel engem, hogy mit gondolnak rólam mások? nem szimpátiából vagyok itt. társaiddal folyamatosan trollkodsz, ha már elkönyveltek trollnak légyszíves nézzetek körül a társaiddal a saját házatok táján, mert van mit keresni, ahogy az előbb mondtad értelmi vitát folytatsz szándékosan generálod azokat itt válaszolni kell nem vitát generálni hányszor megemlítetted már ZoltánKvantumfizikus felhasználót és mindegyik válaszodnál ezt folytatod ezt is trollkodásnak hívják nem vagytok tisztában a trollság fogalmával vannak a vicces troll, poénkodnak egy kérdésnél és vannak szkeptikusok, akik szét szétbarmolják a kérdéseket folyamatos személyeskedéssel.

Üdv, 42-ik J Ügynök voltam ;)

2014. febr. 8. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!