Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges-e az időutazás?

Lehetséges-e az időutazás?

Figyelt kérdés
Az időben visszafelé utazás állítóg paradoxonokhoz vezethet más elméletek szerint, ha visszafelé menénk a múltba egy párhuzamos világba érkeznénk, ami ugyanolyan mint a Mi valoságunk csak teljesen függetlenül attól. De, ha előre mennék az időben az állítások szerint a múltat nem lehet megváltoztatni. De mi a helyezett a jövővel?
2014. jan. 3. 09:45
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
48%

Az űrhajós időutazás példája is sántít.

Tegyük föl, hogy az űrjahó átlépi a fénysebességet és valóban "átlépi" pár másodpercre az (óra)időt, de valójában ezen kívül semmi más nem történik vele, ugyan ez a világ, ugyan ez a lineáris idősík. ugyan az az év marad -körülötte-

Csak az ő belső órájában történik egy másodpercnyi ugrás, ezen kívül nem történik más.Szemfényvesztés, miközben igazából minden a régi rend szerint halad.

Tulajdonképpen ha én ugrok egy jó nagyot, ráfoghatom, hogy hűha, most átugrottam a jövőbe miközben egy percet sem öregedtem.És ezzel nem is hazudnék és nem is változna tőle semmi sem.

Az időutazás olyan fura dolog, ami van is, meg nincs is, mégis folyamatos...Igaz, csak egy irány felé.

2014. jan. 3. 12:15
 22/43 anonim ***** válasza:
A fekete lyukat gyakorlatban még nem vizsgálta senki, ha ennyire lelassul körülötte minden, akkor nyilván való, hogy nem is vizsgálhatták.Tehát ez csak egy feltételezés.És az is marad, amíg a gyakorlatban ki nem próbálják.Nyilván más eredmény születik a gyakorlatban és más a laboratóriumi asztalnál elmélkedve.
2014. jan. 3. 12:19
 23/43 anonim ***** válasza:
Húrelmélet?
2014. jan. 3. 12:23
 24/43 anonim ***** válasza:

"Ez inkább filozófiai, mint fizikai kérdés."

Régen talán az volt, de ma a relativitáselmélet és a kvantummechanika után nagyon is fizikai kérdés.

"És józan paraszt ész szükségeltetik hozzá."

Kérdés, mit nevezünk józan paraszti észnek, mert kísérletek nélkül ugyanúgy tévútra vezet, mint a hit.

"Azért nem lehet a múltba visszamenni, mert semmi szükség nincs rá."

Ne haragudj, de ennél gyengébb érvet még nem láttam. :) Mi köze van a szükségnek a lehetőséghez? Pl. én nem megyek a boltba lopni, mert semmi szükségem nincs rá, de lehetőségem van. Ha a múltba nem lehet utazni, annak fizikai okai vannak, s teljesen más kérdés az, hogy van-e ennek az ember életét tekintve értelme.

"A jövőbe sem mehetsz, mert az még nem történt meg,ott még nincs semmi.De folyamatosan "alakul"."

Ezt is leírtam pár hsz.-szel feljebb, nincs különbség a jövőbe való utazás és az események alakítása között. Most is utazunk a jövő felé.

"A jelen tehát az, ami a legfontosabb, azért nem lehet belőle utazgatni.Bölcsen teremtette ezt így a Teremtő."

Hogy a jelen a legfontosabb, ez egy idealista megállapítás, az időutazás kérdése pedig racionális gondolkodás útján döntendő el. Ugyanúgy mint ahogy a szabadesésnek sincs ahhoz köze, hogy a szerelem az egyik legfontosabb tényező az életünkben. Bár így hogy a kérdés az ezotéria témában lett feltéve, valamilyen szinten elnézhető a válaszod.

2014. jan. 3. 13:46
 25/43 A kérdező kommentje:

# 20-as jól mondja a fekete lyukak közelében köztudottan lelassul, szinte megáll az időt. az idő lassulása egy

tudományosan igazolt jelenség. elméletileg az időutazás lehetséges elméleti alapon, ha lineáris időt vesszük alapul. a lineáris idő elmélet szerint az idő csak egy irányban folyhat vagyis, ha előre utaznék a jövőba KB. úgy 10 évvel nem tudnék visszjönni, mivel az idő csak egyirányú az előre haladás az időben nemcsak elméleti alapon lehetséges gyakorlatban is müködik, ha hibernálod magad, ahogy # 3-as mondta.

2014. jan. 3. 13:49
 26/43 James T. Kirk ***** válasza:
48%
Hát igen....Spock visszajött a jövőből, meg Nero is, ezzel megváltoztatta az életünket....és Spock találkozott önmagával, végülis ez nem volt poén, mivel elég belőle egy is....
2014. jan. 3. 13:54
 27/43 MINDENLÉBENKANÁL válasza:
2014. jan. 3. 16:17
 28/43 anonim válasza:
Ha hibernálod magad az agysejtjeid ki kristályosodnak és meghalsz. Ezért ez nem járható út.
2014. jan. 3. 16:41
 29/43 A kérdező kommentje:
# 28 A jövőben a hibernáció lehetséges lesz. De ez már a jövő zenélje. láttam valamikor egy dokumentumfilmet. olyan gyógyíthatatlan beteg emberekről, akiket hibernáltak, hogy majd valamikor a jövőben felolvasztják őket, amikor a tudomány fejlettebb lesz. [link]
2014. jan. 3. 18:08
 30/43 anonim ***** válasza:
48%
Ha sikerült volna a múlta való utazás, akkor tudnánk róla.
2014. jan. 3. 18:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!