Az időben visszafelé utazás állítóg paradoxonokhoz vezethet más elméletek szerint, ha visszafelé menénk a múltba egy párhuzamos világba érkeznénk, ami ugyanolyan mint a Mi valoságunk csak teljesen függetlenül attól. De, ha előre mennék az időben az állítások szerint a múltat nem lehet megváltoztatni. De mi a helyezett a jövővel?
Szerintem nem lehet a jövőbe utazni,mert nem létezik,nincs.Most van.Most írjuk a jövőt.
2014. jan. 3. 10:53
13/43 anonim válasza:
És mi a most? Mikor ezt írom számomra épp ez a jelen. De amikor már ennél a mondatnál tartok, akkor az előző mondat írása már a múlt.
2014. jan. 3. 11:07
14/43 anonim válasza:
A jövő ugyanannyira létezik, mint a múlt. Ez lehet determinált is (amit nem hiszek), meg lehet egy végtelensok párhuzamos világ által alkotott tér. Úgy gondolom, hogy az ok-okozatiság pusztán valamiféle illúzió. Jövőbe biztos hogy lehet gyorsítva utazni, ezt már a relativitáselmélet óta tudjuk, a múltba még csak hipotézisek vannak.
2014. jan. 3. 11:11
15/43 anonim válasza:
11:11 vagyok. Szerintem a gondolatmenetet ott rontják el sokan, hogy megkülönböztetik azt, hogy a mostban írjuk a jövőt, és hogy utazunk a jövőbe. Szerintem pont az bizonyítja a jövőbe utazás lehetőségét, hogy most is éppen azt csináljuk. ;) Ha ennél gyorsabban utazunk a jövőbe (pl. 2 mp alatt eljutnánk 2100-ba), akkor egyszerűen csak gyorsabban íródik a történelem, nincs ebben semmi misztikus. :D
2014. jan. 3. 11:15
16/43 anonim válasza:
1: Ez a fizikához kapcsolódik.
2: Visszafelé nem lehet, előre viszont igen.
3: Hogy hogyan? Sebesség. Ha közel fénysebességgel vagy annál gyorsabban ( ami jelenlegi tudásunk szerint lehetetlen ) mész, akkor előre mész az időben. Pl.: űrhajósok: vannak olyanok, akik kimennek a világűrbe 10-20 évre és amikor visszajönnek a testvéreik, barátaik, szüleik megöregednek ő viszont cseppet sem változott, ráadásul neki fel sem tűnik, hogy eltelt az a 10-20 év.
Örülök, ha segítettem.
Üdv: S
2014. jan. 3. 11:37
17/43 anonim válasza:
A jövő egy létező idősík a jövőben te is # 12 valakinek a múltja vagy. példának egy jövőbeli ember nem tudna visszautazni a múltba. De a tudatát vissza tudná küldeni akkor megváltoztathatná a jövőt. :D
2014. jan. 3. 11:39
18/43 A kérdező kommentje:
visszautazás a múltba elvileg lehetséges, ha a párhuzamos idő elméletét vesszük alapul, ha vissza utazna valaki a múltba nem változna meg a történelem csak egy újabb párhuzamos világot hozna létre. [link]
2014. jan. 3. 11:58
19/43 anonim válasza:
Ez inkább filozófiai, mint fizikai kérdés.És józan paraszt ész szükségeltetik hozzá.
Azért nem lehet a múltba visszamenni, mert semmi szükség nincs rá.Azt már egyszer átélted, éltél(vagy épp nem éltél) az adott lehetőségekkel, de bárhogy is volt, hoztál egy döntést(hatás, kölcsönhatás), amivel alakítottad a jövőt, miközben meg kellett élned a jelened is.
A jövőbe sem mehetsz, mert az még nem történt meg,ott még nincs semmi.De folyamatosan "alakul".
A jelen tehát az, ami a legfontosabb, azért nem lehet belőle utazgatni.Bölcsen teremtette ezt így a Teremtő.
2014. jan. 3. 12:03
20/43 anonim válasza:
Első vagyok! Akkor leírom, nehogy sírj itt nekem! Tehát: el kell repülni 1 fekete lyukhoz az körül kell repkedni pár kört, és akik az űrhajón voltak a jövőben lesznek úgymond, mert a fekete lyuk körül más az idő! Teljesen lelassul! Ezért számukra 2 perc a valóságban több100 év!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!