Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondolsz az ide írogató...

Mit gondolsz az ide írogató hívőkről, szkeptikusokról és trollokról?

Figyelt kérdés

Mindenki (a trollok kivételével) kulturáltan fogalmazza meg a véleményét és ne süllyedjünk bele a személyeskedésekbe . Tudom, hogy régebben voltak hasonló kérdések, de azóta szinte teljesen kicserélődött a három tábor és érdekelne a mostaniak hogyan vélekednek egymásról :-)

Hívők : GeorgeAdamski, Súr, Haggard, Annácska/O. Mária, Spiclike (benne nem vagyok biztos hogy az), Missy_Key

Trollok : jigsaw, az Igazmondó, pali45, "ez melyik faj volt" ismeretlen kérdező, Információ kapitány

Szeptikusok : Möbiusz szalag, Sceptic, Grielean, BlackSword, Szecsői Tibor

Sry ha valakit kihagytam :-)

2013. nov. 4. 13:34
1 2 3 4 5 6
 51/60 Béla Őrangyal szekta ***** válasza:
Toplistán pont eggyel vagyok jigsaw alatt. :O
2013. nov. 4. 23:14
 52/60 anonim ***** válasza:

LOL, harmadik vagyok. Bár, hogy őszinte legyek, ez kissé el is szomorít :D

Kíváncsi vagyok, hogy mi alapján pontoznak, nem hittem volna, hogy ekkora celeb vagyok.

Ignoramus

2013. nov. 5. 10:45
 53/60 anonim ***** válasza:
91%

A véleményem (mint hívő) az, hogy itt hatalmas fogalmi zavarok vannak. A valóság ugyanis az, hogy:

- Hívő az, aki hisz bizonyos dolgok létezésében, főleg a tapasztalatai miatt, amelyek azt mutatták, hogy "jé, bakker, ez tényleg működik". Én pl. ritkán imádkozom egyszer megtettem, és választ is kaptam rá, de sok más érdekességet tapasztaltam meg, amire a legtöbb tagadó azt mondaná, hogy bebeszéltem magamnak, meg pszichiáter, meg satöbbi.

Kihangsúlyozom, hogy HÍVŐ létemre én MEGVETEM az EZO-tv hülyeségeit, és felháborítónak tartom, hogy valaki olyan módszerekkel próbál vagyonokat kicsalni másokból.

Persze, az ellentábor a hívők kalapja alá veszi a többi idiótát is, mint pl.:

-- Elvakult. Én így nevezem azokat, akik nem képesek tisztelni mások nem-az-övével-megegyező-véleményét, hanem esztelenül szajkózzák a magukét, ráadásul minden ócska szemetet bezabálnak. Hívőként én ugyanúgy nem szeretem az ilyet, és ellene vagyok ennek a gondolkodásnak, mert oké, hiszek szellemek létezésében és jóslási technikákban is (ez utóbbit saját jóslásaim is alátámasztják), de amikor "felhívtam a Merlinmágust az EzoTV-ben, kifizettem érte 10000 Ft-os telefonszámlát, de juj, de megérte, mert azt mondta, hogy ha sok tejet iszok, elmúlik a hasfájásom, és ezt megjósolta kártyából", arra én is azt mondom, hogy hol csámborgott, amikor az észt osztogatták? O.o

-- Csalók. Na, ezeket nem bírom. Ők teszik tönkre az ezotériát és a többit. Egyszerűen már a kisugárzásuk is megmutatja, hogy ők totál nem hisznek benne, de az előző (Elvakult) tábort jól be tudják csapni, és lehúzni őket pénzzel, lehetőleg minél többel. És ezek nem csak a jósok, hanem konkrét egyházakat is építenek erre... én meg nézek, hogy Jézusom!

-- Önámítók. Ez a legrosszabb. Amikor valaki annyira akar lenni valaki, valaki nagy, valaki erős, valaki világlegjobbja, de csak az egó vezérli, elvégre "nagy akar lenni". Szóval bebeszéli nem csak magának, hogy ő mekkora ász már és hú meg ha, hanem még hívőket is toboroz, meg tanítványokat, el van szállva magától, és még ő sem veszi észre, hogy nem csak magát, hanem másokat is becsap, és esetleg hatalmas bajba is sodor.

Szóval kedves SZKEPTIKUSOK, kérek szépen mindenkit, hogy ezt a négy dolgot tanuljátok meg megkülönböztetni, mert én, mint korrekt HÍVŐ, felháborítónak tartom, hogy egy kalap alá vesztek a másik hárommal, és az ő idióta hülyeségük miatt negatívan ítéltek meg és el engem is, aki még igenis, tudja, hol a határ, és elsőként igyekszik mindenkinek azt javasolni, aki pl. szellemet vél a lakásában megjelenni, hogy előbb nézze meg, hogy nincs-e zárlat a főkapcsolón, és nem lehet-e, hogy fizikai problémák miatt villog folyton a lámpája? :)

A másik viszont az, hogy a szkeptikusok pontos mibenlétével sincsenek tisztában a népek!

- SZKEPTIKUS AZ, aki nem vet el minden lehetőséget élből! Egy valódi szkeptikus igenis, azt fogja mondani a villogó azonosítatlan repülő tárgyra, hogy nem kizárt, hogy idegen űrhajó, de lássuk be, nem túl valószínű, mert sokkal inkább hasonlított egy madárra, gömbvillámra, eltévedt kisrepülőre, stb, stb., és ezért ő inkább úgy gondolja, hogy az lehetett. Szkeptikus az, aki úgy gondolja, hogy mivel ő még nem találkozott szellemmel-démonnal-angyallal-űrlénnyel-sikeres kártyajóslással vagy épp az ő horoszkópját kielemezték és hülyeség volt, ELISMERI hogy nem tudhat mindent, és meglehet, hogy csak ő nem volt épp jókor jó helyen, elfogadja, hogy a világ túl nagy ahhoz, hogy valaha is kijelenthessük, hogy nincs értelmes élet a földön kívül, mert lehet, hogy van, csak még nem találkoztunk vele. (Zsiráf is létezik, függetlenül attól, hogy vannak emberek, akik még állatkertben sem láttak zsiráfot, nemhogy a szavannákon.) Ő viszont nem hisz ezen dolgok létezésében, mert nem volt még olyan bizonyíték, ami SZÁMÁRA elég meggyőző lenne. (Ne feledjük, egyéni hit esetében nem számít, hogy a világ tudósainak mennyire meggyőző valaki, mert te, mint egyéniség nem a világ tudósainak alárendeltje vagy, hanem önálló lény, akinek lehet önálló véleménye ;) )

-- Tagadókat viszont gyakran sorolnak ebbe a kategóriába, ami szintén hatalmas hiba! Pláne, hogy nagyon sok tagadó maga hangoztatja, hogy ő márpedig szkeptikus, pedig nem!

A tagadó az, aki élből elvet mindent! Ha valaki azt mondja, hogy szerinte egy szellem tapadt rá, a tagadó első dolga közölni, hogy nincsenek szellemek (szélsőséges esetben még lélek sincs), ezért zárassa be magát az illető egy elmegyógyintézetbe, és természetesen azért nem hisz semmiben, mert nem bizonyították még be egyértelműen a tudósok, hogy márpedig volna. (Persze, a föld is lapos volt addig a pillanatig, amíg körbe nem hajózta végre valaki, mert akkor gondolt egyet, és gömb alakúra hajlította magát, hogy a tudósoknak legyen igaza, és ne az egyháznak :) ) Ha ő maga találkozik megmagyarázhatatlan jelenségekkel, akkor előbb elégszik meg egy roppant nehezen ráilleszthető "fizikai" magyarázattal, mint egy "ezoterikus" verzióval, aminek esetében sokkal jobban összeáll a kép. Vagyis, nem azért választja a tudományos, mondhatni ezo-mentes magyarázatot, mert az a hihetőbb és logikusabb, hanem azért, mert az ezotéria hülyeség, ilyesmi nem létezik, és wuff. A Tagadó gyakorlatilag az Elvakult és Önámító ellenpólusa, hiszen elvakultan tagadja a "természetfeletti" (ez is de rossz szó) létezését, és ámítja magát a tudományos maszlagokkal és gyenge álmagyarázatokkal is, inkább, minthogy elfogadja azt, hogy esetleg téved, és talán mégis létezik valami (mint ahogy az elvakult és önámító sem tudja elfogadni, hogy esetleg téved, és nem ő a legnagyobb ász, vagy épp nem az a csaló, akinek ő vakon hisz).

Szóval ez a legnagyobb probléma, az elvakultság. A valódi Hívő és Szkeptikus sosem állítja be magát tévedhetetlen zseninek, akinek mindig igaza van, hanem hagy lehetőséget annak is, hogy esetleg téved, és most mégis a másiknak van igaza (hisz kiderülhet egy szellemjárásról is, hogy zárlatos valami, ahogy a zárlatosnak tűnő berendezésről is kiderülhet, hogy szellemek okozzák, ha technikailag minden rendben van...)

Az elvakultak, tagadók és önámítók viszont isten-komplexussal bírnak, és szemellenzős módon hajtogatják, hogy márpedig csak nekik lehet igazuk, jeleket látnak abba is, amiben nincs, vagy épp az orruk előtt zajló eseményeket is vakon tagadják, és saját magukat tévedhetetlennek hiszik.

Szóval léccilécci, tegyünk már különbséget, mert az agyamra megy már ez, a kérdésben felsorolt nevek gondolják már át, hogy tényleg abba a táborba tartoznak-e, vagy a kibővített listám valamelyikébe, és ha hívők avagy szkeptikusok akarnak lenni, akkor tegyék már félre ezt az idegesítő "tévedhetetlen vagyok" hozzáállást, mert senki nem tévedhetetlen! Tévedni EMBERI dolog!

A trollokról meg inkább nem mondok semmit. A trollokat soha, sehol nem bírtam, nem viccesek, és úgy gondolom, velem nevessenek az emberek, és ne rajtam, mert az utóbbi szimplán szemétség. Ráadásul ők okozzák a legnagyobb kárt.

2013. nov. 5. 15:13
 54/60 anonim ***** válasza:
ki a bánat azaz GeorgeAdamski? Béla Őrangyal szekta, egy vicc ahogy a többi félcédulás félkegyelmű Üdv, az iRobot :D
2013. nov. 5. 16:00
 55/60 Béla Őrangyal szekta ***** válasza:
91%
Élek!
2013. nov. 5. 17:30
 56/60 anonim ***** válasza:

Mint hívő (és néha mint troll is :D) aki nem túl gyakran fórumozik következőktől beszélgettem vagy olvastam tőle üzeneteket:

Súr: Hát vagy teljesen őrült vagy megvilágosodott és mi vagyunk az őrültek. Nem tudom eldönteni! :D Az biztos, hogy van esze a maga módján, és minimum több száz reinkarnációjára vissza emlékezett...

GeorgeAdamski: Egész értelmes kommenteket szokott hagyni maga után. Tudomány, áltudományos bizonyításokkal. Szerintem jól csinálja.

Möbiusz szalag: Igazából nincs vele különösebb bajom. Okos figura lehet. Mondjuk szeretném egy baráti vitára kihívni őt valamilyen tudományos kérdésben, mondjuk szerintem ő máshoz ért, én inkább a felsőbb matekhoz.

Sceptic: Vele volt egy kis konfrontációm, de végül csak tiszteletben bírta tartani a véleményemet.

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-karm..

De ha végig gondoljuk teljesen fellegesek ezek a sktujázások, mivel először emberek vagyunk utána vannak nézeteink a világról.

25/F

2013. nov. 5. 20:08
 57/60 Információ Kapitány ***** válasza:
94%

Na ugye, hogy azért tényleg mindenki elég jó fej na! Az meg még jobb, hogy azért mindenki egy kicsit még jobb fej a maga fejében, mint a többiek, akik azért ők is jófejek, de nem annyira mint mi!

Itt jegyezném meg, hogy KVANTUMFIZIKA!

2013. nov. 5. 21:57
 58/60 Hastur_yellowking ***** válasza:
Hát ez a topik szerintem nem lenne olyan jó pár szkeptikus hiánya nélkül, mert legalább fékező elemként hatnak a hülyeségekkel szemben. Mert hívőből is van széleslátókorű, meg van idiotok akik már már troll szinten vannak. Mondjuk az is idegesítő tud lenni amikor van egy érdekes téma amit a szkeptikusok elcsesznek. Mondjuk én is agyfaszt kapok amikor 13666.-dik önjelölt warlock akar magának démont idézni...
2013. nov. 6. 14:35
 59/60 anonim ***** válasza:

:( Engem kihagytál, Annácska pedig régebben én is eléggé aktív voltam(a sok hülye Inf. Kapitánynak, jigsawnak, stb.: Toplista vezető voltam több hónapig, legtöbbször több mint ezre s pontszámmal... trollok).

De kanyarodjunk vissza a kérdéshez:

Hívők:

Geroge Adamski: Értelmes ember, régebben volt egypár hülye kérdése, de attól még normális.

Súr: Ő a legfurább mindenki közül... A válaszait szinte leheetlen kistilabizálni, és néha eléggé fura dolgokat is leír... Emelett volt, amikor hívőként, volt amikor szkeptikusként állt hozzá a témához.

Haggard: Róla túl sokat nem tudok mondani. Egyszer- kétszer vitáztam vele. Szerencsére normális volt, Zolival ellentétben.

Annácska/O.M.: Hát... Egyszer vitát kezdeményeztem, de valamiért valaki töröltette az írásom.

Spiclike+Missy_Key: Sajnos nem ismerem őket a kihagyásom miatt.

Trollok:

Az összes troll egy idióta, az életével mit sem kezdő kölyök. Több szót nem is kell rájuk pazarolni(szerencsére a felsoroltak többségét már törölték).

Szkeptikusok(most nincs kedvem nyelvtannáciskodni a szeptikusok miatt)

Möbiusz-szalag: Az egyik legjobb szkeptikus volt. Sajnos már nem látom őt a topicban, lehet már nem is jár fel. :(

Sceptic: Nem ismerem.

Grilean: Öt sem.

BlackSword: Egy-két válasza alapján inkább trollnak mondanám.

Szecsői Tibor: A másik kedvenc szkeptikusom. Értelmes válaszokat ad, nem trollkodik, és van egy-két jó beszólása is.

Akik kimaradtak:

Zoltánkvantumfizikus: A troll és a hívő közötti átmenet. Jó hosszú maszlagokat ír, kvantumfizikusnak vallja magát, de vitázni már nem tud.

Antimod: Mostanában nem nagyon találkoztam vele. De válaszai alapján szerintem az egyetlen szkeptikus hívő.

Poliateista: Szerintem már törölték, annak ellenére, hogy ő volt az egyik első nem trollkodó szketpikus, akivel találkoztam. A válaszaiban sokat érvelt, és sokat szólogatott be(de ennek ellenére volt jó sok válasza).

Nem Kókler: A válaszai és kérdései alapján az egyik legnagyobb troll, valószínűleg jigsaw vagy IK reinkarnációja. Bár azért néha egyetértek vele.

Tánya néni: Szerencsére törölték, az egyik legidegesítőbb troll volt. Összesen két kérdése volt, de nem emiatt utáltam, hanem a privátjai miatt. Azoknak, akik cáfolták valamelyik állítását, egy trágár szavakkal teli privátot küldött. Amikor már én is megkaptam egyet, írtam egy levelet a gyk-nak(szerintem ez is közbejátszott a törlésében).

patr0n: A válaszai miatt TN mellett a legidegesítőbb troll. Nem tud helyesen írni, troll mibenléte ellenére pedig a vicceket sem képes normálisan kezelni. Nem csak a válaszolókkal, hanem a kérdezőkkel is trollkodik.

Még jó pár usert kihagytam, de ők azok, akikről többet lehet hallani.

névte2en

2014. jan. 26. 15:32
 60/60 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt az contactee=GeorgeAdamski-T kéne kitessékelni innen ki tudja hány felhasználója van még semmi értelmeset nem ír csak gyártja az UFO-kat

Annuska én is fent vagyok a listán és egyáltalán nem vagyok hívő

Svejk

2014. márc. 21. 09:48
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!