Elnézést kérdező, hogy másnak válaszoltam.
Tudod a lélek az valami olyan részecskék alkotta energia, mint ahogy van az anyag az se lenne ha nem energia részecskék alkották volna atomi részeit.
Az életet is atomok építik sejtekké a sejtek szerveket a szervek emberi testet a test egy hatalmas sejt kupac ami csak biológiai-anyag lenne de mivel át meg átszövi két nagy energia hálózat és van egy idegi központi vezérlése annak köszönheti hogy él, mozog és gondolkodik.
az hogy a lélek lát, hall, és gondolkodni érezni képes, azt saját megtapasztalásom alapján tudom. Mint ahogy azt is miképp néz ki, mert láttam" a saját alsó karomnak, kezemnek formáját csak megrajzoló, energia szálakat!
35-ös kommentelőnek!
Vannak karizmatikus egyéniségek, akik bambák és mégis el tudják magukat adni a népnek. És vannak zsenik, akik balhereségük miatt soha nem találnák meg a helyüket egy ilyen közegben. Semmiféle "energia kisugárzás" nincs!
Amúgy a legtöbb ilyen karizmatikus embert, egy másik erősebb alak irányítja, aki intelligensebb.
Akinek nincs lelke az szerintem ne firkáljon ide!Nem fogom bizonygatni a lélek mibenlétét. Az egy biztos, hogy némelyik ember túlszárnyal saját lelkén is.
Az élőben nincsen semmiféle elektromosság. Okfejtésem, hogy az elektromosság munkavégzését mérni lehet, és tudjuk. Az idegpályák nem elektromossággal működnek, csak hasonló elven mérhető az agy MR kisugárzása. Tehát az agy kisugárzásának csak töredékét mérjük MR-el.
Mivel az idegek az agy nyúlványai, ezek behálózzák az egész testet, a szemben a fülben, és a többi érzékszervünkben ez adja a fő szerepet. Ebből következik, hogy a lélek az egész testben van, és a testtel együtt egész. Ha kibököd a szememet vak leszek, ettől fogva már nem láthatom, hogy mi folyik körülöttem, milyen színű a fejed, lehetek bármilyen intelligens. Az intelligencia nem töltheti be a lélek szerepét. Halál után csak a puszta gondolat maradhat a lélekből, mert a látó és más idegek, a testtel együtt elhalnak. A halál utáni lélek nem tudhat többet, mint amit életében megtanult, tapasztalt. Tehát szem nélkül nem lát, és nem hall, de még beszélni sem képes. A gondolatátvitel csak annak a léleknek adatik meg, aki életében is képes volt rá. Amíg élsz addig tanulsz, tapasztalsz, de érzékszervek nélkül ez már lehetetlen.
"Nem fogom bizonygatni a lélek mibenlétét. "
És ezzel meg is adtad magadnak az engedélyt hogy bármilyen hülyeséget írhassál,persze minden féle magyarázat nélkül.
Csak erősíted az ezósokról kialakult szabályszerűséget.Kár is lenne veled vitába elegyedni.És egy kérdés,bár tudom,az előző okfejtésem alapján úgy se kapok rá választ:Ha az agyban nem elektromosan töltött részecskék (ionok) hordozzák a töltést (mert mi se azt állítjuk hogy egyenáram folyik az agyban)akkor mik?
44/ mi a csudának okoskodsz ha fogalmad sincs arról mi a lélek?
A léleknek nincs szüksége se szemre se fülre, mert energia szálaknak, embert formáló rajzolata.
A másik EEG vel vizsgálják az agy elektromos hullámainak működését, a neuronok kapcsolatát és egészséges voltát.
Ha nem lenne a testben elektromosság akkor nem élne sőt rengeteg energiára van szüksége az agynak és a testnek is ezért eszünk és ezért lélegzünk, hogy energiát állítson elő a szervezet.
A tudomány mind két lélek energia szálrendszert ismeri és mind kettőt az agyból áramlok ki és oda is tér vissza.
az egyik a test-lélek az idegrendszer a másikat szintén ismeri a kínai ember 5000 éve,ez a meridián szálrendszer, azóta is szurkálják tűvel csak arra nem gondoltak, hogy ez a szellemi lélek, amelyen a gondolat születik.
Az agy egy vezérlő központ és a fantáziánk székhelye a memóriájának köszönhetően.
#33: mondd már meg nekem, hogy ha az agykéreg idegsejtjei egyáltalán nem mutattak aktivitást, hogy a rákba tud bárki hallucinálni? Ahhoz nem az kéne, hogy az agy AKTÍV legyen? Endorfinnal, vagy anélkül, nekem a józan paraszti ész azt mondja, hogy az agynak küldenie kellene az impulzusokat, ha hallucinál, elvégre maga a hallucináció az agy szüleménye, ergo, a megfelelő agyi területeknek aktívan kéne dolgoznia közben. (Mint amikor az "ufórablást" hallucináló kissrác agyát műtötték Dr. House-nál, amikor jöttek a képek az űrlényekről, a srác agyának megfelelő területei AKTÍVAK voltak.) Nekem legalábbis ez lenne a logikus. Egy totál inaktív agyba nem fér bele ez az endorfines elmélet, különben rég megállapították volna azt is.
Ugyanakkor, HKÉ esetében nekem ne mondja senki, hogy a műtőasztalon pillanatnyilag halott fickó azt is behaluzza, hogy a műtő lámpájának tetején a szerelő ottfelejtette a csavarkulcsot, és hogy a szomszéd műtőben épp milyen műtétet végeznek épp (amiről értelemszerűen ébren nem tudhatott), meg a másik emeleten épp abban a pillanatban mi történt. O.o Vagy logikusabb, hogy az ember behaluzhatja, hogy aktuálisan mit csinál a szomszédja, és tényleg, minthogy létezik élet a halál után, és VAN lelkünk?
Tudjátok dolgoztam különböző komás beteggel és azt érzékeltem hogy az egyik visszahozható amíg a másik kettő soha élő eleven embernek. ez az fajta beleérző, az energia szálakat vagy az agy nem működést, vagy épp működését is érző érzékelés, vagy is az, hogy velem van"figyel rám, vagy azt hogy nincs velem, amikor beszélek hozzá, ez egy nagyon ritka képesség.
Ezért is hagytam abba a könyvelői munkám 28 évesen és ismét tanultam és a végül a klinikán dolgoztam , mert érdekelt mi az, amit érzékelek az embereknél?
Itt van az akupunktúra, azok akik megtanulják és végzik, tulajdonképpen nem is érzékelnek semmit ezekből az energia szálakból illetve azokból a pontokból ahova beszúrják a tűket. Egyetlen segítségük a kínai elmélet és a saját ujjuk amivel méricskélnek a testen, mert ez benne van a kínai elméletben. Ezért van az hogy nem mindenkit tudnak meggyógyitani, mert rossz helyre szúrják azt a tűt-- ezért vizsgálják az orvosok a világ több helyén, mert nem értik miért gyógyul az egyik miért a másik, pszichésen gyógyul vagy valóban a tűnek köszönhetően.
Valamikor élt kínai orvos vagy a segédjei szintén érzékelték ezeket a energia szálakat épp úgy, ahogy én. De az akkori tudással-- műszerezettség hiányában, nem mindent jól értelmeztek-- pl.minden egyes energia szál azonos negatív töltésű. A pontok pedig csak testcsatornák fedele és pozitív töltésű. Ezek a pontok tulajdonképpen a bőr felszínéhez "lefércelik" ezeket az energia szálakat amelyek behálózzák belül a testet és kívül a bőrt.
Ezért NEM igaz a hinduk AURA sóderja. Csak a testhő és energiák kisugárzása van a test körül! Ami állandóan változik két óránként a szervek működését jelezve, vagy ha betegség van a testben, vagy épp a hangulatunkat érzelmi állapotunk színezi át.
Mit nevezhetünk akkor a léleknek és miért?
a koma és a halál állapotának érzékelése döbbentett rá, hogy mi is a lélek az életben.
Ha mindkét energia szálrendszer a kínai meridiánok és az agyi-idegrendszer energiája jelen van a testben, akkor az illető komás figyel ha beszélünk hozzá és egy idő után visszahozható-- még akkor is ha a vizit elhaladt mellette, lemondtak róla az orvosok!!
Aztán a másik típus, amikor az EEG elfogadható, szépen pianóban működik az agy és az orvosok dolgoznak rajta oda figyelve, tele reménnyel.... holott soha nem válhat belőle élő eleven ember, soha nem hozható vissza-- mert a kínai meridián szálrendszer, már nincs ott a testben!!-- ELTÁVOZOTT!!
De előfordulhat hogy ha az illető máskülönben fiatal, erős szervezetű volt csak egy balesetből későn tudták újraéleszteni, akkor előfordulhat hosszú lelkiismeretes ápolást követően, hogy az agy újra előállítja és befutja minimum az agy felszínét= éber koma állapot. Hall, lát, figyel, és mindent megért valószínűleg. Ga netán ami nagyon ritka lehet, nem igen van róla adat-- teljesen újra alkotja magát a lélek és átszövi a testet-- az illető visszatér egy ismeretlen, önmagának is, teljesen új emberként.
A harmadik állapot az agyhalott, él, de csak komában vegetál, mert a lélek jelen van a testben.
Amikor visszahoztam egy ilyen beteget, figyelt, értette amit mondtam, szemében hála volt, és még sírni is képes volt. De teljesen mozdulatlan maradt... soha nem lehet belőle élő, a test vegetál, majd leépül és a lélek távozik végképp belőle!
Tehát ha valami megfelel a LÉLEK fogalomnak, az a két energia rendszer aminek köszönhetően élő eleven és gondolkodik valaki. Az egyik a test-léleknek felel meg és halandó a testtel egy időben.
A másik a kínai meridiánok, ezen születik az érzelmi feszültségű gondolat, amely a testhalálakor, szív megállásakor, eltávozik a testből és halhatatlanná válhat- de csak, válhat.
47/ Tudod amit említettél a filmről Dr. House-nál. Az agy nagy területen sérülhet totális mértékben, tehát soha nem lesz belőle ember az illetőből.DE mint én is tapasztaltam, nem minden agyrészlet vagy neuron csoport pusztul el.
ahogy egy agyvérzésnél elpusztulhat a beszéd centrum, ennek ellenkezője is megtörténhet, hogy az érintetlen marad, mint az előbbi írt komás betegemnél a szemhéj, a szemgolyó mozogni tudott, kinyitotta a szemét és rám figyelt sőt sírni tudott, és oldalra is nézett a szemével ahogy engem figyelt.
a filmbeli kisfiúnál hasonló történhetett a beszédcentrum nem sérült. De ez nem jelenti azt, hogy bármit látott, lehet csak a gondolatait mesélte el, mintha látná. az endorfinnal tulajdonképpen aktiválták a lélek energiát is. A gondolat energiát-- s mi elevenedett meg? az amire gyakran gondolt.
Tudod az orvostudomány az agy működését tekintve, a memóriának és a gondolatnak a keletkezésével kapcsolatban még mindig csak tapogatózik.
annak idején, amikor bármit mondtam ami szokatlan volt és megdöbbentő, az orvosok elcsodálkoztak-- de utólag még is azt tették néha, amit tanácsoltam- egy orvos legalábbis mindig elhitte és azt tette-- valószínűleg kíváncsiságból. S bizony mindig igazam is lett-- de csak a csodálkozáson kívül annyit kérdezett, hogy a csudába érzi, érezte meg... megcsóválta a fejét, de talán többet nem is mert, kérdezni a régi időkben.--
Pl éjszakai műszakos voltam mindig --visszahoztam egy olyan komást az életbe, akiről már lemondtak... direkt megvártam a vizitet, Egy nem hitték el hogy a beteg telkesen normálisan beszél és felismert mindenkit, aztán prof. lábra akarta állítani, én erélyesen félre toltam őt, ( úgy mondanám, inkább ellöktem) és elkaptam a beteget, majd visszafektettem. Tudniillik mivel lemondtak róla, többé nem járt hozzá masszőr amit szóvá is tettem, hogy a lábinak összefognak így zsugorodni és ha visszatér nem fog tudni lábra állni!!... az orvosi válasz a következő volt-- Így is elfog férni a koporsóba!!
S most a viziten egyetlen szóval se említettek meg semmit, de nem is kérdeztek, hogy miképp sikerült visszahoznom az életbe... vagy miből gondoltam makacsul azt, hogy visszafogom tudni hozni?
Egyébként ez után az est után volt még egy kellemetlen incidensem az osztályon-- egy idő után a saját lábon bejött beteg már az ágyból se tudott kiszállni-- a többi beteg szólt -- csináljon valamit szegénnyel mert csak romlik és romlik az állapota-- és tudták hogy én furcsa érintéseket masszírozásokat vagy simogatásokat szoktam végezni (ami persze csak álca volt ahhoz amit nem akartam hogy lássanak a betegek) és akkor gyógyultak sokan.
Megnéztem a beteget, érzékeltem több helyen és masszírozásnak álcázva gyógyítani kezdtem. De mit tehettem, egyszerűen egyetlen éjszaka, egyetlen gyógyításomtól meggyógyult! Ebből lett a cirkusz az orvosa raportra hívott és üvöltözött velem, hogy mit adtam a betegnek? (amikor a belosztály. és ő is, mindent adott amit csak lehetett. én csak egy placebót adtam neki hogy neve legyen a gyereknek.) Nem az volt a fontos, hogy a beteg meggyógyult, nem az érdekelte, mert tudott róla ő is,- hogy miképp gyógyítok vagy mitől mozdult a béna, mit és hogy érzékelek bármelyik betegnél... nem a hiúsága az volt a lényeges...!
ez volt az az utolsó csepp, amiért ott hagytam a klinikai munkámat és visszaültem könyvelni. Akkor még híre hamva se volt a természetgyógyászatnak-- azóta Dunát lehet velük rekeszteni... és valódiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!