Möbiusz-szalag
Nos,akkor gondolom téged sem zavarna ha mondjuk egy bonyolult matematikai problémához kapcsolódó kérdésedhez valakik a numerológiáról és nevünk belső,sorsdöntő jelentőségéről kezdenének beszélni,vagy esetleg arról hogy mekkora felesleges időfecsérlés a matek.
Mivel nem írtad ki hogy csak és kizárólag matematika iránt érdeklődő személyek válaszoljanak,és azt se,hogy ez az érdeklődés milyen módon nyilvánuljon meg,ezért gondolom teljesen jogos hogy ilyen válaszokat is kaphatsz.
Ennyi erővel minek kellenek külön topikok,dobjunk mindent egy helyre,ugye?
# 11:
Na ezaz. Nem az volt a kérdés, hogy létezik-e lélek, hanem az, hogy az a valami aminek a létezésében sokan hiszünk, hol található meg, elméletileg.
Erre elkezdenek itt okoskodni egyesek. Engem lepontoznak, pedig a kérdésre válaszoltam. Nem is értem, hogy mi értelme van ennek a kategóriának egyáltalán ezen az oldalon...
Sehol.
A lélek tulajdonképpen az érzelmeid, gondolataid, cselekvéseid hátterében megbújó szándékaid, viselkedésed, és a jellemed szellemi, nem látható, kézzel nem megfogdosható tulajdonságaid összessége. Fuh, remélem érthető, mire akarok kilyukadni.
Na már most, mivel ez az egész valami éteri cucc, ezért nem lehet a testben, nem lehet egy szerv. Te biztos az agyra meg a szívre értetted ezt a kérdést.
Ha mondjuk e kettő közül kellene választani, mondanám az agyat inkább, a szív csak a test miatt fontos, hogy rendben legyen a vérkeringás, ellenben az agy... nos, az agy bonyolultabb szerintem.
Mindenesetre az agyban keletkeznek a gondolataid, és a gondolataid vezérlik a tetteidet, legalábbis a legtöbb emberét (mert ugye látod és felfogod az agyadnak köszönhetően, hogy elfogyott a vécépapír, veszel, és nem hetekig tartogatod magadban a kiadandót...), én inkább az agyat mondanám.
De ott sincs semmilyen lélek, a lelket inkább érzelmi szinten vázolnám fel, semmint logikus gondolatok sora alapján.
És, ha valakire azt mondom, hé Te ott, én inkább a lelkére értem, semmint a fizikai megnyilvánulására, testére, mert a test nem képes gondolkodni. Mindegy, már összevissza írok. :DDD
11-13-asnak teljesen igaza van.
Ez ugyanaz, mint amikor valaki Ufó témában tesz fel kérdést, és a szövegkörnyezetből teljességgel kiderül, hogy földönkívüliekről is van szó, erre jön egy okoskodó hülye, aki leírja hogy mari néni papuccsa is ufó ha te nem tudod beazonosítani...
De várj, mindjárt engem is lepontoznak, ez a szkeptikusok legnagyobb játéka. Aki a kérdésre válaszol le lesz nullára pontozva a fenébe, mert nem értenek vele egyet, aki pedig szkeptikus és teljesen mellé beszél a kérdésnek felpontozzák egymást 100%-ra, ezzel is virtuálisan vállat veregetnek egymásnak hogy "bravó, ezt nagyszerűen csináltad!"
Szerintem egyébként a lélek átjárja az egész testedet, így nincs konkrét helye. Bár az aura nem bizonyított, úgy gondolom, hogy a lélek is ugyanúgy körbeveszi a testet, csak belülről. Majd ha elhunysz, nem tartja meg az alakját, kiszáll belőle.
Az a korábbi példálózás hogy kivág belőle egy szeletet hülyeség, mivel nem fizikailag van jelen a testben, így ergo ki sem vághat belőle egy darabot sem.
Milyen érdekes, hogy mindenki hitt egykor a lélek létezésében, nem csak a vallások, mint amit írt valaki. Az összes kultúra ami csak létezett, csak mind különböző képen magyarázta, de a lényeg ugyanaz volt. Ugyanúgy megtalálható az egyháznál vagy a buddhizmusnál, mint mondjuk az Egyiptomiaknál, mikor a lelkük az égi bárkán száll fel az égbe. Csak az utolsó 80 évben jöttek olyanok, akik azt mondták jajj ilyen nincs.
Utsó:
Régen mindenki azt hitte hogy a bolygók körpályán mozognak..Nyilván van alapja...
A lélek fogalma, mint láthatatlan anyag úgy keletkezett, hogy az ember halálakor a salakanyagok távoznak a szervezetéből, mivel a perisztaltikus bélmozgás megszűnik (szó szerint kicsusszan a sz×r). Na, most valaki ezt megtapasztalta és amikor "kifingott" az ipse, azt a lélek távozásának tudta be!
Ennyi!
Hülyén hangzik, de ez az igazság. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!